Witam,
fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .
Pozdrawiam
Janusz
Jeżeli chodzi o oznaczenia sugerowałem się tym
faktycznie wdrał się bląd
czyli podsumowujac dla potomnych:
000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu
000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze
Po twardym resecie sprzet wrocil do zycia. Aktualizacja do 3.0 z paczką pl według tego co mi powiedział sprzedawca tylko u dystrybutora sprzętu czyli kurier i wio za kazdą aktualizacją
Użytkownik gregor76 edytował ten post 21 luty 2014 - 20:54