Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   gregor76

gregor76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaKalisz Pomorski
  • Imię:Grzegorz

Napisano 21 luty 2014 - 20:49

Witam,

fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Pozdrawiam

Janusz

Jeżeli chodzi o oznaczenia sugerowałem się tym

faktycznie wdrał się bląd

czyli podsumowujac dla potomnych:

000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu

000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze

Po twardym resecie sprzet wrocil do zycia. Aktualizacja do 3.0 z paczką pl według tego co mi powiedział sprzedawca tylko u dystrybutora sprzętu czyli kurier i wio za kazdą aktualizacją :)

Użytkownik gregor76 edytował ten post 21 luty 2014 - 20:54

#322 Guest_Michal Sz_*

Guest_Michal Sz_*
  • Guests

Napisano 23 marzec 2014 - 13:04

Witajcie !
Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.
Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?
Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju.

Pozdrawiam Michał .

#323 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 23 marzec 2014 - 18:31

Witajcie !
Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.
Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?
Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju.

Pozdrawiam Michał .

Chyba wkradł się błąd do twojego opisu ponieważ Elite 4X nie posiada GPS.

#324 OFFLINE   gregor76

gregor76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 23 marzec 2014 - 20:07

:blink:

Witam. Pomoże ktoś rozszyfrowac to ujecie bo dzisiaj pierwszy dzien na wodzie i nie wiem czy to drobnica i wieksze ryby w kolo czy jakas przeszkoda :)

ScreenShot006_zps32e7aa81.jpg

Użytkownik gregor76 edytował ten post 23 marzec 2014 - 20:22

#325 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 23 marzec 2014 - 20:16

szkoda ze niema widoku w DSI bo to chyba krzak?

#326 OFFLINE   gregor76

gregor76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 23 marzec 2014 - 20:24

Za bardzo sie na tym jeszcze nie znam ale to dosc daleko od brzegu wiec skąd tam krzaki ....

ScreenShot003_zpsa460d0a4.jpg

ScreenShot005_zps6b526ad9.jpg[/URL]

ScreenShot004_zps0fc29f46.jpg[/URL]ScreenShot002_zps6e72ff2c.jpg

Użytkownik gregor76 edytował ten post 23 marzec 2014 - 20:32

#327 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 24 marzec 2014 - 21:58

Witam kolegow wędkarzy.jestem obecnie zdecydowany na zakup Elitki 7 HDI i mam takie pytanko,czy można gdzies pobrać z neta mapki na lowiska na dolny slask(interesowaloby mnie na początek zbiornik w Zagorzu Slaskim,Jezioro mietkowskie i ewentualnie Otmuchow/opolskie/)wiem ze to echo ma możliwości robienia takich mapek ale na początek przydaloby się cos na start(w przyszłości jeżeli wykonam sam takowe chętnie podzielę się wynikami mojej pracy)Czy orientuje się ktoś czy jest jeszcze możliwość pobrania Dr.Depth ewentualnie jakiś inny program do tworzenia takich map(może ktoś cos doradzi?)Podobno insiht Genesis jeszcze nie działa na Polske.Proszę o odpowiedz na forum ewentualnie na priv.Pozdrawiam was.Rafal

#328 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 25 marzec 2014 - 10:52

Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem.

W nowym WW czytałem artykuł Pana Karpińskiego i polecał nowy program który jest alternatywą dla Dr. Depth nazywa się Reefmaster http://reefmaster.com.au/

Insight genesis jest już dostępny w Polsce.

#329 OFFLINE   gregor76

gregor76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 25 marzec 2014 - 17:13

Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem.

Nie jest dostepny ? A tutaj niby dalej go oferują ?

http://www.drdepth.pl/indexpol.html

Użytkownik gregor76 edytował ten post 25 marzec 2014 - 17:15

#330 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 25 marzec 2014 - 18:46

Zadzwoń do nich - myślę, że Cezary potwierdzi brak możliwości zakupu. ThinkBig był kiedyś dystrybutorem tego oprogramowania.

• pio76 lubi to

#331 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 25 marzec 2014 - 21:37

http://www.drdepth.se/

Zapraszam do źródła.

#332 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 29 marzec 2014 - 07:10

http://www.lowrance....ce-Elite-Chirp/

Ewolucja Elite 7 i 5 może być ciekawe.

#333 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 29 marzec 2014 - 20:07

Krótkie pytanie - bo o 7 HDI to już wiem, ale czy 5 HDI zza wielkiej wody ma gefencing czy nie? Menu pl mi nie potrzebne, ale miło by było jakby mapy działały.

Pozdrawiam

#334 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 07 kwiecień 2014 - 18:22

nudzilo mi sie i zrobilem dzis takie cudo :)

Załączone pliki

• Załączony plik  volt.JPG   50,87 KB   10 Ilość pobrań

Użytkownik janih edytował ten post 07 kwiecień 2014 - 18:24

#335 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 kwiecień 2014 - 18:58

To voltomierz? Przecież jest w echu.

#336 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 07 kwiecień 2014 - 19:04

jest w echu wiem wiem, docelowo poleci na lodke, ale tak sobie dorzucilem by kontrolowac naladowanie akumulatorow z covera bez wlacznania echo

#337 OFFLINE   Wilims

Wilims

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 kwiecień 2014 - 08:06

wrzucilem dzis Maximape, oto kilka screenow robionych telefonem

co oznacza kolor ciemno niebieski bo już sam nie wiem czy głębokie miejsca czy agresywne uskoki? bo np: na zdjeciu nr 6 jest na samym środku wysepka jest 5m kolor niebieski jasny, natomiast przy brzegu głebokość 5 m kolor c.niebieski.

#338 OFFLINE   radanet

radanet

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 215 postów

Napisano 19 kwiecień 2014 - 16:21

Panowie mam pytanie dotyczące map Navionicsa. Ściągnąłem sobie elite 7 ze Stanów, wcześniej miałem elite 5 do której dokupiłem mapy Bałtyku z całym wybrzeżem szkierowym Szwecji. Wcześniej wszystko hulało a teraz nie działają mapy. Za miesiąc wybieram się na szkiery i chciałbym aby wszystko działało....  Dodam, że echo jest z polski menu i nie robiłem żadnych aktualizacji. Proszę o pilną pomoc

#339 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 19 kwiecień 2014 - 16:50

Jeżeli miałeś mapy Navionicsa to musi działać. Sprawdź w menu mapy jakie są ustawione. Domyślnie echo jest ustawione na mapy Lowrance, trzeba to zmienić na ustawienie Navionics.

#340 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 19 kwiecień 2014 - 18:49

Kolego Wilims odpowiem po swietach na Twoje pytanie( konkretnie podpierajac sie fotkami) bo narazie ciezko z czasem ale pi razy oko im ciemniej tym glebiej na maxi mapach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych