Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy
  • Imię:mati
  • Nazwisko:-

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:44

Trza szukać u towarzyszy :) oni na bank mają to już obcykane i sa w tej samej paczce jezykowej co pl
gdybym miał jakąś wersje nawet najstarszą z językiem pl spróbowałbym podmienic jezyk do wersji 2.0

musiał to by być soft nie wgrany w echo (bo taki mam ) tylko do wgrania zapisany na jakimś nośniku

#302 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:50

@multimati, nie mają.... mają ten sam problem co my. Czytałem w październiku na ich forach, ( a za moich czasów jeszcze uczyli tego języka)

#303 OFFLINE   Marek77

Marek77

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 21:24

Widzę że nie jest to ani tani ani łatwy temat do załatwienia.

#304 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno
  • Imię:Krzysztof

Napisano 26 grudzień 2013 - 12:36

Napiszę któtko. Jeżeli to real, a nie demo to pięknie maluje. Takich zdjęć brakowało do podjęcia decyzji.

#305 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy

Napisano 26 grudzień 2013 - 20:04

Cześc Rafał :) ja już te zdjęcia widziałem :D
Jezeli wyczytam(dowiem sie) ze ta moja elitka nie ma blokady to pewnikiem długo nie wytrzymam i wgram najnowszy soft bez pl

Na tą chwile nie udało mi sie jeszcze ustawić tak jak u Ciebie echo żeby pięknie rysowało np krzaki ,byłem tylko raz nad wodą ale już echo pokazało pięknie sandałki

namierzone i kontakt był a to najważniejsze.

Studjuje teraz  Twoje wskazówki odnośnie użytkowania echa 
w sobotę ponowne i ostateczne testy w tym roku nad wodą

#306 OFFLINE   AndrzejT

AndrzejT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaTam gdzie ryby sie wypuszcza

Napisano 27 grudzień 2013 - 19:15

Super zdjęcia. :o

#307 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy

Napisano 29 grudzień 2013 - 17:40

Kilka ode mnie :rolleyes:

Załączone pliki

#308 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 02 styczeń 2014 - 20:40

Witam,

nadszedł czas na wymianę echa i tak sobie myślę że ta elitka byłaby w sam raz. Przeczytałem wątek od początku, ale że pewne informacje są już nie aktualne proszę o poradę czy lepiej kupić ją z "polskiego" obiegu czy ściągać ze Stanów.

Mam możliwość kupna jej w Stanach, ale...: Nie znalazłem w sprzedaży tej wersji z końcówką 002 i choć brak polskiego menu raczej mnie nie martwi, to jak to wygląda z blokadą?

W Polsce wychodzi bardzo drogo bym powiedział, ale chyba wtedy nie muszę się martwić uaktualnieniami (jakieś dopłaty itp.)

Co wybrać?

#309 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy

Napisano 02 styczeń 2014 - 22:23

Miałem oprogramowanie z menu pl zassałem 2.0 ze strony lowrance menu pl się straciło mam echo ze stanów z końcówką 001 elite 7 nie mają blokady

Kupuj gdzie taniej menu EN to prosta sprawa

Zrobiłem sobie screny z jezyka pl kilka przykładów poniżej ,mogę je w razie czego udostępnić 

menu EN jest proste jak 2x2

Załączone pliki

#310 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 04 styczeń 2014 - 13:30

Mulitmati,

czyli masz 7 HDI z  końcówką 001 i nie ma blokady? Mi brak polskiej wersji nie przeszkadza. A masz system metryczny czy en?

Widzę więc że nie warto przepłacać i trzeba zza oceanu zassać bo u nas każdy chce zarobić a najwięcej państwo :(

#311 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy

Napisano 05 styczeń 2014 - 13:15

Dokładnie tak -zginęło tylko menu pl system metryczny brak blokady

#312 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 05 styczeń 2014 - 18:38

Dzięki za odpowiedź. Szukam więc w Stanach..

#313 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 01 luty 2014 - 19:08

Witajcie. Ja się , tez dołączam do rozmowy. Tez zakupiłem ten model Elite7 HDI, czekałem trzy tygodnie i się doczekałem. W domu dopiero miałem bonus. W sklepowym modelu wszystkie języki , a w tym co kupiłem , pakiet podstawowy. Ale załamka ,  na szczęście jestem  dwujęzyczny :)  Ale za to cena nie za wysoka , na początku kosztowała 11000 sek. ,a teraz kupiłem ja za 6995 sek. na złotówki 3217 zł. Uważam ze to dobra cena, w zestawie miałem dwie puste dodatkowo karty. 

#314 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 01 luty 2014 - 21:10

Witam jaka jest różnica między Elite-5 HDI a Elite-7 HDI oczywiście poza ekranem bo różnica cenowa przy tej kwocie jest znikoma (jeśli dobrze patrzę) jeśli tylko wielkość ekranu to chyba nie ma sensu kupować 5 i dołożyć do 7 dobrze myślę ?? czy coś pokręciłem (dopiero się uczę )

już wiem o co chodzi z tymi cenami mój błąd :ph34r:  porównałem cenę 7 bez gps-u z 5 z gps-em :( małe niedopatrzenie xD

to od razu zapytam lepiej wybrać mniejszą z gps-em do którego i tak nie mam map na moje zbiorniki czy lepiej 7 bez za to z większym ekranem ceny porównywalne ?

Użytkownik dziubas123 edytował ten post 02 luty 2014 - 10:01

#315 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 01 luty 2014 - 22:50

Wydaje mi się ze Elite5 HDI , to młodszy brat 7. 

#316 OFFLINE   john_1

john_1

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów
  • Imię:Janusz

Napisano 15 luty 2014 - 10:56

Witam,

Panowie na stronie lowrance pojawiła się najnowsza aktualizacjia , czy ktoś może już instalował i ma jakieś opinie na jej temat ?

#317 OFFLINE   gregor76

gregor76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaKalisz Pomorski
  • Imię:Grzegorz

Napisano 19 luty 2014 - 18:10

Witam. Kupiłem elit 7 hdi w Polsce z polskiej dystrybucji  (niby ) a mam nr 000-10966-001 .Po załapaniu sygnału przez gps jezyk zmienia się na EN , niby mogę potem ustawić PL. Coś żle robie czy jak ?

#318 OFFLINE   john_1

john_1

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 20 luty 2014 - 09:07

Witam. Kupiłem elit 7 hdi w Polsce z polskiej dystrybucji  (niby ) a mam nr 000-10966-001 .Po załapaniu sygnału przez gps jezyk zmienia się na EN , niby mogę potem ustawić PL. Coś żle robie czy jak ?

Witam,

fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Pozdrawiam

Janusz

#319 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 20 luty 2014 - 09:43

Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Aktualizacja tak ale tylko wersją z polską paczką językową - inaczej polskie menu idzie szczekać nawet w przypadku echa z polskiej dystrybucji.

#320 OFFLINE   john_1

john_1

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 21 luty 2014 - 20:41

Jestem po instalacji nowego softu 3.0 do Elite 7 HDI i gdyby ktoś się zastanawiał czy jest Geofencing to informuję że NIE więc sprzęty zza wielkiej wody można spokojnie aktualizować bez obawy ( oczywiście po instalacji brak języka Polskiego  ) . Echo na nowym sofcie śmiga dość szybko . Poza rzeczami które podane są na stronie producenta zauważyłem że zwiększono możliwości zoom-u na mapach do zakresu 5m. To tak na szybko pierwsze spostrzeżenia po instalacji .

Pozdrawiam

Janusz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych