Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#461 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 22 grudzień 2014 - 21:02

Jak coś mogę , podpowiedzieć jak zamówić :)  Ewentualnie można spróbować przetłumaczyć stronę przez Google. 

#462 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 23 grudzień 2014 - 11:48

Wszystko fajnie, ale jak to zamówić. Brak nawet wersji  angielskiej tej strony.

Na dole strony jest adres email .  Wystarczy napisać . Ja bym tak zrobił :)

Użytkownik matt edytował ten post 23 grudzień 2014 - 11:49

#463 OFFLINE   nrt80

nrt80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 303 postów

Napisano 23 grudzień 2014 - 11:58

zamawiałem w Hiszpanii na www.scubastore.com przewody do echa. Szybko, wygodnie i co najważniejsze tanio. Przelew akceptują z dotpay.pl, wysyłka po zaksięgowaniu i obiór po 4 dniach - kurier GLS

Swoją kupiłem we Włoszech, na ebay. Płatność zwykłym przelewem z rachunku w eur. Hds 8 gen 2 wyszedł mnie kolo 6,5 tys, rok temu.

Edit: sprawdziłem z ciekawości, 1700 euro, wówczas chodziły kolo dychy w kraju. Teraz widzę za 7,5 a na włoskim jebaju do wyrwania za 1k euro bez przetwornika.

Użytkownik nrt80 edytował ten post 23 grudzień 2014 - 12:16

#464 OFFLINE   redrik

redrik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • Lokalizacjakanada
  • Imię:Rafał

Napisano 02 styczeń 2015 - 16:52

cześć wam

gdyby ktoś szukał promocji

http://www.cabelas.c...ingday-lowrance

#465 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 02 styczeń 2015 - 18:25

cześć wam
gdyby ktoś szukał promocji

http://www.cabelas.c...ingday-lowrance

Dołożysz $100 i masz z CHIRP-em. Na Ebayu lub amazonie. Podobno przereklamowane (patrz post kolegi Paprykarz) ale niby procek lepszy. A jak chcesz zwykłe to na Ebayu robi się tego wysyp.

#466 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 02 styczeń 2015 - 19:18

Znajomy zachwalał chirp przed wejściem do sprzedaży. A po wejściu gdy ją wypróbował to mówił że nie jest to czego się spodziewał.

Użytkownik nurek28 edytował ten post 02 styczeń 2015 - 19:18

#467 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 02 styczeń 2015 - 21:54

Na dole strony jest adres email .  Wystarczy napisać . Ja bym tak zrobił :)

Pisałem, czekam ponad 50 dni na odpowiedź.... Dostałem tylko potwierdzenie, że wiadomość do nich dotarła i niedługo odpowiedzą. Może jeszcze przyjdzie.

#468 OFFLINE   Spinner

Spinner

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 04 styczeń 2015 - 10:28

Witam szanowne grono forum.

Do tej pory używałem Mark 5x Pro i to już chyba ta pora by zmienić echo na troszkę lepsze.

Zastanawiam się pomiędzy HDI a Chirp, czy jest sens dopłacać? Czy rzeczywiście wersja Chirp jest bardziej stabilną i szybszą wersją?

Kolejna sprawa to zamówienie zza wielkiej wody, czy jak zamawiacie Elitke 7 to czy naliczają Wam cło i podatek? Bo wtedy już tak fajnie ta cena nie wygląda choć zawsze o chyba taniej coś wychodzi.

Rozumiem, że przy tak zamówionej echosondzie nie będzie języka PL, czy zamawiając np z Holandii, Niemiec lub Włoch mogę się spodziewać opcji z językiem Polskim?

Użytkownik Spinner edytował ten post 04 styczeń 2015 - 10:30

#469 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 04 styczeń 2015 - 12:26

Wersje z Niemiec, Holandii, itd. również nie mają naszej wersji językowej. Jeżeli chcesz zza wielkiej wody to raczej poproś kogoś kto tam jest i będzie leciał do Polski. W bagażu podręcznym zwykle przechodzi bez problemu. Natomiast przesyłki są clone i vatowane, ale kto wie może tobie się uda  ;)

• gulf lubi to

#470 OFFLINE   Wookash

Wookash

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 postów
  • LokalizacjaKielce
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 styczeń 2015 - 10:11

Czy cena około 3300 PLN za Elite 7 HDI + przetw. 83/200/455/800 kHz jest ok? Można to wyrwać taniej spotkał ktoś kiedyś gdzieś to echo w lepszych pieniądzach. Echo z polski z polską gwarancją z polskiego sklepu.

EDIT:  echo w cenie okolo 2900 PLN

Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo jeśli to dobra cena i nikt nigdzie nie widział taniej to biorę.

EDIT II:

Czy elitki 7 hdi wychodziły z różnymi przetwornikami? Nie chcę wtopy z zakupem a już się zdecydowałem na 90% i potrzebuję potwierdzenia czy jak kupie Elite 7 HDI to bedę miał to co oczekuję czyli DSI + zwykły sonar.

Pozdr.

Użytkownik Wookash edytował ten post 05 styczeń 2015 - 12:50

#471 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:04

Łukasz,wczesniej na forum było pisane ze ktoś ściągnął tanio elitke 7 HDI ze zwykłym przetwornikiem(nie DSI)i potem musiał dokupywać drugi przetwornik.Napewno były takie wersje bo gość nawet załączył foto pudełka i tam pisało że elita +przetwornik typu skimmer(o ile dobrze pamiętam)Także przeglądnij dobrze forum i uważaj co kupujesz bo można się nadziać.Co do ceny elitki z Polski to dowiem się u znajomego w sklepie ile to teraz chodzi i dam znać(sklep sprawdzony,elita z dystrybucji Parkera)Pozdro.Rafal

edit;info na temat ceny będę miał w srode jak coś

Użytkownik rafalc edytował ten post 05 styczeń 2015 - 13:19

#472 OFFLINE   mariuszwf

mariuszwf

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 817 postów
  • Lokalizacjapodlaskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:04

Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem  (50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś :)

#473 OFFLINE   Wookash

Wookash

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 postów
  • LokalizacjaKielce

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:11

Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem  (50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś :)

Co do tego przetwornika to wiem że taki jest i tego akurat nie chcę. THX

Łukasz,wczesniej na forum było pisane ze ktoś ściągnął tanio elitke 7 HDI ze zwykłym przetwornikiem(nie DSI)i potem musiał dokupywać drugi przetwornik.Napewno były takie wersje bo gość nawet załączył foto pudełka i tam pisało że elita +przetwornik typu skimmer(o ile dobrze pamiętam)Także przeglądnij dobrze forum i uważaj co kupujesz bo można się nadziać.Co do ceny elitki z Polski to dowiem się u znajomego w sklepie ile to teraz chodzi i dam znać(sklep sprawdzony,elita z dystrybucji Parkera)Pozdro.Rafal

No właśnie po ponownym przeczytaniu wątku mam wątpliwości. Napisałem do sklepu aby podali jaki przetwornik jest w echo i zrobili zdjęcia pudełka i czekam.

Pozdr.

#474 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno
  • Imię:Krzysztof

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:13

Edytka 1 jeśli z polskiej dystrybucji za 2900 z 2 letnią gwarancją to bierz,
Edytka 2 jeśli to jest HDI bez żadnych dodatkowych oznaczeń typu x,m, to ma wszystko czego Ci trzeba tradycyjny obraz + dsi + gps.

#475 OFFLINE   Wookash

Wookash

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 postów
  • LokalizacjaKielce

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:18

Edytka 1 jeśli z polskiej dystrybucji za 2900 z 2 letnią gwarancją to bierz,
Edytka 2 jeśli to jest HDI bez żadnych dodatkowych oznaczeń typu x,m, to ma wszystko czego Ci trzeba tradycyjny obraz + dsi + gps.

No właśnie tylko na stronie 8 tego wątku http://jerkbait.pl/t...-8#entry1281845jest wersja HDI ale z przetwornikiem broadband zwykłym i tu jest dylemat jaki jest w tej co chcę zakupić czekam na info ze sklepu i wtedy będę wiedział czy kupować.

#476 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 05 styczeń 2015 - 13:23

Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem
(50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś
:)

Ten przetwornik jest na wody morskie, czyli słone i rzeczywiście jest trochę droższy. W związku z powyższym, jeśli nie planujesz pływania po morzu zakup mija się z celem.
  • Wookash lubi to

#477 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 05 styczeń 2015 - 14:27

Na moim pudle mam napisane na naklejce z góry ELITE 7-COMBO BASE W/XDCR 83/200 455/800(także zwróć na to uwagę bo to jest oznaczenie przetwornika DSI,jeżeli jest możliwość przesłania zdjęcia przetwornika to niema raczej możliwości pomyłki.Przetwornik do DSI znacznie różni się od tego zwykłego(jest o wiele większy i płaski)takżę to powinno rozwiać twoje obawy.

• Wookash lubi to

#478 OFFLINE   toom_ek

toom_ek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjamazury
  • Imię:Tomek

Napisano 05 styczeń 2015 - 21:08

jeżeli jest to pełne HDI to tak wyglądaZałączony plik  9.JPG   42,71 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  10.JPG   54,2 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  7.JPG   71,75 KB   8 Ilość pobrań

• Wookash lubi to

#479 OFFLINE   Spinner

Spinner

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 05 styczeń 2015 - 21:30

Panowie gdzie w PL można najtaniej teraz kupić Elitke? Szukałem i udało mi się znaleźć za 3600 :blink:

#480 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 05 styczeń 2015 - 22:31

Gość na All... ma za 3790 w komplecie z coverem, uchwytem, 2 x aku żel 7ah i ładowarka. Polska dystrybucja door to door.
Jeśli nie potrzebujesz dodatków skontaktuj się ze sprzedającym.

Użytkownik ptychoo edytował ten post 05 styczeń 2015 - 22:32

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych