Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   Triple

Triple

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaPodkarpackie

Napisano 28 listopad 2014 - 14:07

Z innej beczki, odnośnie zakupu elitki 7 HDI w US koszt sciagniecia o ile się orientuje calosc ok.2200-2300 zl+ewentualne wgranie softu PL- 300 zl +(walizka na aku+2 aku 7ah+mocowanie przetwornika+torba na echo)ok 350 zl?=2850-2950zl.Taki zestaw ma rok gwarancji której tak naprawdę niema(mało kto będzie wysylal sprzet  z powrotem do US jeżeli cos się stanie-mysle ze raczej będzie szukal naprawy w kraju a to sa jednak dodatkowe koszta)W Polsce taki zestaw na aledrogo kosztuje ok.4200zl,moge polecić sklep gdzie taki zestaw można wyrwac za 3850 zl-do tego FVat gdzie jeżeli dobrze pomyslec to można odliczyć z tego Vat na firme co daje  nam kwote przyblizona do ceny sprowadzenia ze Stanow oraz dokupienia akcesoriow .A teraz roznica -kupując w Polsce od Parkera mamy 2 lata gwarancji i możliwość wgrywania bezpłatnie aktualizacji przez ten czas za darmo,więc warto się zastanowić czy gra jest warta świeczki.Pisze o tym gdyż sam skorzystałem z takiej opcji i caly zestaw wyniosl mnie 3100 zl po odjęciu Vat.Polecam kolegom którzy zdecydowali się na zakup elitki i pisali wcześniej o tym posty.Pozdrawiam,Rafal

Jak Ci się wydaje ilu z nas prowadzi DG związaną z wędkarstwem? Ilu z nas prowadzi jakąkolwiek DG? To raz. Druga sprawa - po co mam bulić 4kzł za to samo, co w Niemczech mogę kupić za 2,55kzł (Elite 7HDI, 000-10966-002, 83/200 455/800 kHz, GPS, menu 31, już z kosztami wysyłki do PL, dwa lata gwarancji)? Muszę tylko napisać maila z pytaniem czy mają możliwość wgrać PL menu po aktualizacji (w razie gdyby się okazało, że go wcięło przy okazji). Jeśli tak to goodbye Polski dystrybutorze. Jeśli nie, to angielski mi specjalnie nie przeszkadza ;)

btw. Ciekaw jestem ile w tej chwili ( po obniżach cen przez producenta) Polski dystrybutor woła sobie za Elite 7? Znając życie, to pewnie tyle co wcześniej :)

Użytkownik Triple edytował ten post 28 listopad 2014 - 14:12

#422 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 28 listopad 2014 - 21:55

Teraz trochę z innej beczki. Jakie macie covery do swoich elit 7. Pewnie potrzebne będą dwa małe aku a te covery to raczej takie sobie. Rozważam dwie opcje:
1. Aku montuje w bakiście a Elitka albo na oryginalnym uchwycie (minus brak możliwości obrotu we wszystkich kierunkach)albo http://www.amazon.co...K/ref=pd_cp_e_3
2. Jakiś cover. Co polecacie?

#423 OFFLINE   mariuszwf

mariuszwf

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 817 postów
  • Lokalizacjapodlaskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 29 listopad 2014 - 10:33

A nie lepiej by Ci było kupić coś bardziej uniwersalnego?

np coś takiego firmy Scotty

http://www.forlessth...ASIN=B000M6PBTM

Ja używam i sobie chwalę mocowanie jest uniwersalne można na nim zamocować kotwicę lub uchwyt wędkarski :)

Oczywiście zamiennie :)

Użytkownik mariuszwf edytował ten post 29 listopad 2014 - 10:33

#424 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 29 listopad 2014 - 14:21

Jak Ci się wydaje ilu z nas prowadzi DG związaną z wędkarstwem? Ilu z nas prowadzi jakąkolwiek DG? To raz. Druga sprawa - po co mam bulić 4kzł za to samo, co w Niemczech mogę kupić za 2,55kzł (Elite 7HDI, 000-10966-002, 83/200 455/800 kHz, GPS, menu 31, już z kosztami wysyłki do PL, dwa lata gwarancji)? Muszę tylko napisać maila z pytaniem czy mają możliwość wgrać PL menu po aktualizacji (w razie gdyby się okazało, że go wcięło przy okazji). Jeśli tak to goodbye Polski dystrybutorze. Jeśli nie, to angielski mi specjalnie nie przeszkadza ;)

btw. Ciekaw jestem ile w tej chwili ( po obniżach cen przez producenta) Polski dystrybutor woła sobie za Elite 7? Znając życie, to pewnie tyle co wcześniej :)

Wcale nie potrzeba prowadzic działalności związanej z wędkarstwem,ja nieprowadze zadnej ale jak pisałem wcześniej jak dobrze pomyslec to można odliczyć Vat(ja podrzuciłem koledze który ma firme/nie wedkarska/ i wiedziałem co ma być na FV napisane i jak to zrobić ale takich rzeczy to raczej oficjalnie na forum się nie pisze.2550 za elite z niemiec(podejrzewam ze jest to goly zestaw czyli echo +przetwornik wiec jak dokupisz do tego reszte cena będzie wieksza)Co do wgrania softu to kto pokrywa koszty wysylki w obie strony do Niemiec?jezeli ty to koszta niebeda male,W Polsce podobno jest to za free przez 2 lata,ale niema co się tu wymadrzac ja napisałem tylko o alternatywie dla tych co chcieliby kupic w Polsce i nie martwic się aktualizacjami i gwarancja .Ci którzy nie maja problemu z angielskim lub innym jezykiem dodanym w paczce wiadomo ze mogą kupic w stanach tanio(ceny powoli spadają)I tak wogule wcale nie promuje Parkera bo i tak niezle zdzierają z nas.Post był tylko pomysłem jak kupic taniej,nie pisałem ze jest to najtansza opcja.Pozdrawiam,Rafal

#425 OFFLINE   mirek58

mirek58

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaCzłuchów
  • Imię:Mirosław
  • Nazwisko:Ścibisz

Napisano 03 grudzień 2014 - 21:42

Witam właśnie się zalogowałem,jestem tu świeżak.Nabyłem w USA Elite 7 HDI o nr.000-10966-001 i szukam kontaktu z kimś,kto by mnie zapilotował przy wgraniu w menu języka pol.

#426 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 03 grudzień 2014 - 22:38

Witam właśnie się zalogowałem,jestem tu świeżak.Nabyłem w USA Elite 7 HDI o nr.000-10966-001 i szukam kontaktu z kimś,kto by mnie zapilotował przy wgraniu w menu języka pol.

a nie ma ???

ja swoją tez zza Oceanu ściągnąłem i język polski jest :)

Użytkownik majatony edytował ten post 03 grudzień 2014 - 22:39

#427 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 04 grudzień 2014 - 08:21

a nie ma ???

ja swoją tez zza Oceanu ściągnąłem i język polski jest :)

Był tylko na samym początku  :D . Teraz już lippa. No chyba, że akurat mają nadwyżki które nie poszły, wtedy trafiają na rynek amerykański, ale to ślepy traf.

#428 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 04 grudzień 2014 - 08:44

Był tylko na samym początku  :D . Teraz już lippa. No chyba, że akurat mają nadwyżki które nie poszły, wtedy trafiają na rynek amerykański, ale to ślepy traf.

być może
ja swoją kupowałem w tamtym roku dokładnie gdzieś w sierpniu
i akurat trafiłem ze j.polski mam :)

#429 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 04 grudzień 2014 - 09:03

być może
ja swoją kupowałem w tamtym roku dokładnie gdzieś w sierpniu
i akurat trafiłem ze j.polski mam :)

Jak to mówi moja znajoma ; bogatemu to dzieci nawet diabeł kołysze.

#430 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 04 grudzień 2014 - 09:06

Albo się byk ocieli :)

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

#431 OFFLINE   Misza

Misza

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 11 grudzień 2014 - 21:33

Nie wiem czy już był temat echo Elit 7 HDI nie widzi karty pamięci 2 gb.chcę kupić nową może ktoś dorzdzi jaką kupić.

Dziękuje za informację.

#432 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów

Napisano 11 grudzień 2014 - 21:38

Jakąkolwiek. Ceny są tak niskie, że ja bym brał coś firmowego - Sandisk, Kingston. Ja ostatnio kupowałem 8GB Sandiska za całe 20 PLN. 4GB było chyba złotówkę tańsze.

Użytkownik psulek edytował ten post 11 grudzień 2014 - 21:38

#433 OFFLINE   Misza

Misza

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 11 grudzień 2014 - 21:41

Dziękuje włożyłem używaną i jej nie widzi w kompie działa

#434 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 12 grudzień 2014 - 10:54

Witam

Czy w elite 5x chirp z us mogę spodziewać się jakiś dokuczliwych blokad ?

Pozdrawiam :)

#435 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:05

Dziękuje włożyłem używaną i jej nie widzi w kompie działa

Sprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.

Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB.

Użytkownik psulek edytował ten post 12 grudzień 2014 - 15:06

#436 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 12 grudzień 2014 - 14:55

Witam

Czy w elite 5x chirp z us mogę spodziewać się jakiś dokuczliwych blokad ?

Pozdrawiam :)

Elite 5x jest to wersja bez GPS także nie mają co blokować. Jedyna niedogodność to prawdopodobny brak języka polskiego.

#437 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 12 grudzień 2014 - 16:53

Jedyna niedogodność to prawdopodobny brak języka polskiego.

To akurat mam opanowane 😉 Bardziej zastanawia mnie czy jednostki miary tzn metry i C beda. Nie ma tragedii i z tym , tyle, ze jak trzeba przeliczac to potrafi irytowac .

#438 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 12 grudzień 2014 - 17:18

To akurat mam opanowane Bardziej zastanawia mnie czy jednostki miary tzn metry i C beda. Nie ma tragedii i z tym , tyle, ze jak trzeba przeliczac to potrafi irytowac .

Beda beda, o to nie masz sie co martwic. To tylko HB zza wielkiej kaluzy ma jednostki wylacznie imperialne.
  • gulf lubi to

#439 OFFLINE   Misza

Misza

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 12 grudzień 2014 - 19:05

Sprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.

Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB.

Kupiłem nową kartę Sandisk ultra 8GB i śmiga

Użytkownik Misza edytował ten post 12 grudzień 2014 - 19:24

#440 OFFLINE   toom_ek

toom_ek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjamazury
  • Imię:Tomek

Napisano 14 grudzień 2014 - 15:00

witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1  , proszę o porady, pozdrawiam Tomek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych