Z innej beczki, odnośnie zakupu elitki 7 HDI w US koszt sciagniecia o ile się orientuje calosc ok.2200-2300 zl+ewentualne wgranie softu PL- 300 zl +(walizka na aku+2 aku 7ah+mocowanie przetwornika+torba na echo)ok 350 zl?=2850-2950zl.Taki zestaw ma rok gwarancji której tak naprawdę niema(mało kto będzie wysylal sprzet z powrotem do US jeżeli cos się stanie-mysle ze raczej będzie szukal naprawy w kraju a to sa jednak dodatkowe koszta)W Polsce taki zestaw na aledrogo kosztuje ok.4200zl,moge polecić sklep gdzie taki zestaw można wyrwac za 3850 zl-do tego FVat gdzie jeżeli dobrze pomyslec to można odliczyć z tego Vat na firme co daje nam kwote przyblizona do ceny sprowadzenia ze Stanow oraz dokupienia akcesoriow .A teraz roznica -kupując w Polsce od Parkera mamy 2 lata gwarancji i możliwość wgrywania bezpłatnie aktualizacji przez ten czas za darmo,więc warto się zastanowić czy gra jest warta świeczki.Pisze o tym gdyż sam skorzystałem z takiej opcji i caly zestaw wyniosl mnie 3100 zl po odjęciu Vat.Polecam kolegom którzy zdecydowali się na zakup elitki i pisali wcześniej o tym posty.Pozdrawiam,Rafal
Jak Ci się wydaje ilu z nas prowadzi DG związaną z wędkarstwem? Ilu z nas prowadzi jakąkolwiek DG? To raz. Druga sprawa - po co mam bulić 4kzł za to samo, co w Niemczech mogę kupić za 2,55kzł (Elite 7HDI, 000-10966-002, 83/200 455/800 kHz, GPS, menu 31, już z kosztami wysyłki do PL, dwa lata gwarancji)? Muszę tylko napisać maila z pytaniem czy mają możliwość wgrać PL menu po aktualizacji (w razie gdyby się okazało, że go wcięło przy okazji). Jeśli tak to goodbye Polski dystrybutorze. Jeśli nie, to angielski mi specjalnie nie przeszkadza
btw. Ciekaw jestem ile w tej chwili ( po obniżach cen przez producenta) Polski dystrybutor woła sobie za Elite 7? Znając życie, to pewnie tyle co wcześniej
Użytkownik Triple edytował ten post 28 listopad 2014 - 14:12