Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Moje woblery - Wepster

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
555 odpowiedzi w tym temacie

#341 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kamil

Napisano 07 marzec 2016 - 01:05

Uff. Udało się odkopać wątek :) Dzięki Panowie za pochlebne opinie, płoteczka przetestowana w terenie, w rzecznym nurcie ładnie migocze. Śmiem twierdzić, że będzie łowić. Udało się też ustawić pstrągi w rzeczce, jednak warunki były niezbyt sprzyjające by nagrać jakiś filmik. Nagram coś później. Przy okazji udało się nawet skusić mazowieckiego pstrucha na ciernika spod mojej ręki, chodź wszyscy koledzy po kiju twierdzili, że pustynia totalna tego dnia :) Niestety rozmiar nieforumowy.

Załączony plik  SI_20160306_200517.jpg   93,4 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  SI_20160306_195949.jpg   76,69 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  SI_20160222_133444.jpg   63,62 KB   10 Ilość pobrań

Dodatkowo dostałem robotę od pewnego szalonego łowcy przerośniętych szczupaków... BIG TROUT 30cm !!!

Hmm... od której strony by tu zacząć....? :blink:

Załączony plik  20160305_211328.jpg   28,4 KB   14 Ilość pobrań

#342 OFFLINE   peekol

peekol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 752 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 07 marzec 2016 - 09:49

Szalenie mi się to Twoje malowanie podoba, dalej kredki?

PS. Spotkaliśmy się przy barze na SFP Wrocław - szkoda że nie wiedziałem że to Ty, bo bym Cię chętnie podpytał :)

• Kamil G lubi to

#343 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2016 - 10:37

Szalenie mi się to Twoje malowanie podoba, dalej kredki?

PS. Spotkaliśmy się przy barze na SFP Wrocław - szkoda że nie wiedziałem że to Ty, bo bym Cię chętnie podpytał :)

Cieszę się, że wpadły w oko :) Technika malowania niezmienna, gąbka i kredki. Jeżeli nic nie stanie mi na przeszkodzie, to mam zamiar obskoczyć wszystkie SF w tym roku, więc może będzie jeszcze okazja się spotkać ;)
  • joker i peekol lubią to

#344 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 07 marzec 2016 - 11:31

Jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć, to płetwy (grzbietowa i odbytowa), moim zdaniem, powinny być troszkę mniejsze. Wtedy będą mniej narażone na ryzyko uszkodzeń, mniej też będą wpływały na pracę woblera. Tylne oczko, a właściwie sam drut - warto podkleić do ogona. 

Ale ślicznotki!

:)

• Kamil G lubi to

#345 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 07 marzec 2016 - 12:01

Dodatkowo dostałem robotę od pewnego szalonego łowcy przerośniętych szczupaków... BIG TROUT 30cm !!!
Hmm... od której strony by tu zacząć....? :blink:
20160305_211328.jpg

O jaaaa. Który to taki szalony? :D
Malowanie maluszków, pierwszy od góry kozak :D

Pozdr
M

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 07 marzec 2016 - 12:02

• joker i Kamil G lubią to

#346 OFFLINE   peekol

peekol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 752 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 07 marzec 2016 - 13:03

Kiedyś podchodziłem do dekorowania kredkami, ale z marnymi efektami - Twoje prace udowodniły mi że się da, więc spróbowałem ponownie - tu rezulatat :)

• Kamil G i Vita lubią to

#347 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2016 - 22:32

Jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć, to płetwy (grzbietowa i odbytowa), moim zdaniem, powinny być troszkę mniejsze. Wtedy będą mniej narażone na ryzyko uszkodzeń, mniej też będą wpływały na pracę woblera. Tylne oczko, a właściwie sam drut - warto podkleić do ogona. 

Ale ślicznotki!

:)

Ale Janusz! One maja mieć wpływ na pracę :ph34r: ;)  Jeśli chodzi o narażenie na uszkodzenia to na pewno masz rację. Chciałem, żeby wobki proporcjami były jak najbardziej zbliżone do oryginału a wielkość płetw dobierałem ze zdjęć żywego narybku. Póki co, to trochę płetwiastych konstrukcji już przeorałem po rozmaitych kamieniach itp i jeszcze nie zaliczyłem żadnej awarii. Zastanawiałem się również na podklejeniem tego drutu by wkomponować go w ogon ale miałem zawsze obawy, że przy holu czy zaczepie, klej może puścić. Chociaż w sumie może distal by wytrzymał... :huh: Chyba muszę zasięgnąć rady od @Woblery TG jak to Tomek w swoich mocuje ślicznotkach. DZIĘKI!

Kiedyś podchodziłem do dekorowania kredkami, ale z marnymi efektami - Twoje prace udowodniły mi że się da, więc spróbowałem ponownie - tu rezulatat :)

Cholernie miło, że to co robię może być dla kogoś inspiracją! Kredki dają dużo możliwości i rządzą :D

Jakieś kozy się też robią powoli...

Załączony plik  tempPic.jpg   57,25 KB   6 Ilość pobrań

• Banjo i Vita lubią to

#348 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 07 marzec 2016 - 22:43

Oj Kamilu kusisz na kupno, oj kusisz  :) . Jak zwykle piękności, tylko pozazdrościć zdolności :) . U Tomka, stelaż jest przyklejony do jednego z boków ogonka. Wystający stelaż jest na tyle krótki, że powstaje mała dźwignia z kotwicą, która nie powinna wyrwać ogonka. 

#349 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2016 - 23:35

Oj Kamilu kusisz na kupno, oj kusisz  :) . Jak zwykle piękności, tylko pozazdrościć zdolności :) . U Tomka, stelaż jest przyklejony do jednego z boków ogonka. Wystający stelaż jest na tyle krótki, że powstaje mała dźwignia z kotwicą, która nie powinna wyrwać ogonka. 

Póki co ilości tylko do moich pudełek, ale niebawem powinno się coś tam jeszcze dostrugać, mogącego polecieć w świat to na pewno sie dogadamy :) Wiesz Sławku, podobają Ci się moje woblery, a mi Twoja książka... :ph34r: :lol:  Co do ogonków, to fakt, dobry klej powinien załatwić sprawę.

#350 OFFLINE   Santiago

Santiago

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaKrosno/Rzeszów

Napisano 12 marzec 2016 - 13:20

Fajne malowanie :D jakich kredek używasz? :)

#351 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 marzec 2016 - 19:54

Żadnej konkretnej marki. Różne rozmaite ale najlepiej koloruje się akrylowymi.
  • joker i Santiago lubią to

#352 OFFLINE   menduza

menduza

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 121 postów
  • LokalizacjaPuławy
  • Imię:Paweł

Napisano 12 marzec 2016 - 20:59

Wiatm. HAND MADE w mistrzowskim wydaniu. Takie woblery mają coś takiego że ręka aż świerzbi żeby spróbować takiej techniki. Może dasz radę wrzucić jakieś filmiki z pracą tych pstrążków?

• Vita lubi to

#353 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 marzec 2016 - 22:58

Na pewno będzie filmik, jak tylko będę nad plynącą wodą ;) aktualnie z braku czasu męczę tylko okazjonalnie kanałowe okonie. Woda raczej mętna i stojącą, kiepska do prezentacji pracy woblera

#354 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 21 marzec 2016 - 06:07

Taka tam sytuacja.

post-49629-0-27358400-1458534811.jpg

post-49629-0-70152600-1458534815.jpg

Piękne, szalone woblerki  :rolleyes:

Mam jeszcze jedną rybę, ale zgubiłem zdjęcie. Podrzucę jak kumpel mi je podeśle raz jeszcze  :ph34r:

Pozdr

M

#355 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2016 - 10:20

Taka tam sytuacja.

post-49629-0-27358400-1458534811.jpg

post-49629-0-70152600-1458534815.jpg

Piękne, szalone woblerki :rolleyes:
Mam jeszcze jedną rybę, ale zgubiłem zdjęcie. Podrzucę jak kumpel mi je podeśle raz jeszcze :ph34r:

Pozdr
M

Brawo Ty! Piękna i grubiutka gadzina :) Dzięki Melek za foto, motywacja +600 ;) Pakiet dla Ciebie się robi, chodź z obróbką Biga jest katorga w moich skromnych warunkach, ale po takich wieściach nie będę żałował pęcherzy na dłoniach :D
Jak będziesz miał jeszcze fotki, to podrzucaj śmiało i się nie krępuj :)

Użytkownik wepster edytował ten post 21 marzec 2016 - 10:22

#356 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 21 marzec 2016 - 12:02

Miejsce, w którym łowiłem wygląda tak jak na tym zdjęciu więc stres był rzucać. Dodatkowo wiszą gałęzie nad jamką i trzeba rzucać z boku a nie ma gdzie wziąść rozmachu. Woblerek 2 razy wisiał na krzakach i przestałem na niego łowić co by go przypadkiem nie stracić. Najcenniejszy on w moim arsenale :D

post-49629-0-21660600-1458534832.jpg

Pozdr
M

#357 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2016 - 12:57

Piękne kropasy, tlusciutkie :) Krzoki też konkret, widać że równie woblerożerne co pstrągi! Mam nadzieję, że te które do Ciebie polecą będą rownie łowne, może nieco mniej szalone? ;) Tylko z czasem żebym się wyrobiłem zanim szczupaki Cię na dobre pochłoną.

#358 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 23:46

Melek się nie upomina to ja się upomnę :D co z tym Big Troutem? :D jakieś postępy? ;)

#359 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 02 kwiecień 2016 - 09:44

Melek się nie upominal bo chciał to grzecznie załatwić. Ale cierpliwość to jest na wykończeniu :D

Pozdr
M
  • Pride lubi to

#360 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2016 - 19:44

Chopaki, już się tak nie unośta :D  Robi się Big ale powolutku. Co ja się nawalczyłem, żeby ręcznie to wystrugać w tym klocu to tylko ja wiem... Obiecałem Melkowi to mam nadzieję, że fajnie wyjdzie ale jakby mnie ktoś poprosił o jeszcze jednego takiego ... NO WAAAAAY!  Nigdy więcej <_< Na nie na moje domowe warunki takie takie pieńki dłubać :huh:

Załączony plik  20160402_201734.jpg   24,87 KB   8 Ilość pobrań

Poza tym "troszkę" innych koleżków też się tworzy

Załączony plik  20160402_002231.jpg   54,05 KB   8 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych