Witam.
Troszkę czasu upłynęlo, gdy ostatnio tu byłem lecz nie próżnowałem. Intensywnie pracowałem przy swoich nowościach - kopytowoblery
Wszystkie woblerokopyta oklejone zostały materiałem 3D co dało piękny efekt refleksu świetlnego przy zmianach kątów przynęty. Ślicznie i wyraziście widoczna jest łuska, (wyjątek stanowi szczupak Fluo Pike, który nie jest oklejony materiałem - niestety zabrakło ).
Tym razem wykonałem je wszystkie w wersjach tonących, z głównym przeznaczeniem połowów trollingowych.
Przynęty posiadają stelaże wykonane z drutu nierdzewnego chromoniklowego o twardości ponad średniej, stery z poliwęglanu o grubości 3 mm, profilowane termicznie w kształcie tzw. "łyżki" co powoduje chybotliwą akcję woblerów na boki, którą lubią szczególnie szczupaki.
Przynęty oklejone materiałem mają 11 warstw lakieru HartzLack, szczupaczek Fluo ma 13 warstw. Wszystkie przynęty uzbrojone zostały w najlepsze kotwice Owner. Okonie w 1/0 4x hartowane, szczupaki w 3/0 x hartowane. Zawieszone na kółkach łącznikowych nr 6 super strong dają moc uciągu 43 kg. Robi to wrażenie i widoczny jest power, lecz efekt końcowy przy połowach zależy od nas, tj. od tego jakiego sprzętu używamy do połowów, (wędzisko, plecionka, przypon, kołowrotek) i umiejętności łowiącego.
Ja tylko postarałem się, by przynęta była wykonana solidnie, trwale i efektownie i była skuteczna w połowach szczupaka i suma.
Załączone pliki
Użytkownik Harjer edytował ten post 08 marzec 2018 - 18:21