Mazury, Mazury ...
#21 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2007 - 08:09
Jezioro objechałem z południowej strony, wygląda bardzo interesująco, ale nie ma noclegu. Był tam ośrodek wypoczynkowy, ale nieczynny... poprzedni dzierżawca zrezygnował, bo dochody miał tylko dwa-trzy miesiące, co nie daje zysku przy całorocznych kosztach. Szkoda, bo byłaby to świetna baza wypadowa.
A jakie sa tem małe jeziorka prywatne?
Znasz Litygajno i Szwałk?
#22 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2007 - 18:00
Pozdrawiam.
#23 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2007 - 10:57
Powiedzialbym raczej ze to klusownictwo nawykowe - dziadek klusowal, ojciec tez to i ja bede, i dzieci moje takze zarówno.Ciężka sprawa - Warmińsko - Mazurskie ma bardzo duże bezrobocie i każdy kto może dorabia na kłusownictwie
Chyba ze ten krag sie przerwie przez wyslanie tatusia na wikt panstwowy na pare lat...
#24 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2007 - 21:22
Moje bylo-
Oj ciezka,ciezka a slowem dozo zwojowac sie nie da .
#25 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2007 - 13:41
Pozdr.
Salmo
#26 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2014 - 15:00
Taka sytuacja....
Niekoniecznie Mazury, ale powiedzmy że w naszym regionie.
http://lidzbarkwarmi...l#axzz3Kw9dYFE1
#27 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2014 - 16:59
Banda trolli z okolicy uzurpuje sobie prawo do prywaty. Znam to, miałem okazję doświadczyć na jednym z jezior w okolicy Olsztyna. Aczkolwiek mniej drastyczna opcja.
Mimo, że woda PZW, i miałem zezwolenie , to lokalesi/gumofilce mieli swoje racje i chcieli mnie przegonić.
Ostatnim argumentem było to, że mam we wsi wuja i przecież pływam na jego łódce, którą powinni znać. Wówczas trochę odpuścili, ale dalej obserwowali i byli mało przyjaźni.
Niestety , ale takie rzeczy mają miejsce. Do tego grodzenie działki do samej wody lub nawet kilka metrów w lustro jeziora.
A co bardziej przekonani do swojej prywaty, jeszcze grożą i wyzywają jak człowiek powoła się na literę prawa. Ku...a , jak ja tego nie znoszę. Taka mentalność pazernego narodu....Może generalizuje , ale niestety takie wnioski....
Moim zdaniem wszystko przez to ,że Państwo nie kontroluje tematu , a pazerny naród to wykorzystuje...
Bez kontroli i nieuchronnej kary, nie będzie lepiej...
FH
Użytkownik Fishhunter edytował ten post 04 grudzień 2014 - 16:59
#28 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2014 - 20:18
Bukwałdzkie - potwierdzam sytuację. Oni zarybiają sandaczem, robią zrzutkę i wydaje im się, że to ich woda.
samochód koledze porysowali gumofilce. Mam plan na nich i powoli dojrzewam do tego, żeby tam jechać na ryby.
#29 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2014 - 20:35
@Dano-G
Dokładnie ta woda. Fajne kameralne jezioro, ale trudne bez rozpoznania. Chociaż na pierwszy rzut oka wydaje się banalne.
Płytkie i płaskie jak miska, z najgłębszym miejscem do 8-9 m, mocno zamulone
Zarybiają, coś tam zarybiają...i uważają to za powód do traktowania tego w kategoriach ich prywatnej własności.
Pozdrawiam
FH
#30 ONLINE
Napisano 07 marzec 2015 - 21:46
pozdrawiam
#31 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2015 - 22:02
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu także skorzystam z tego. Panowie czy jest ktoś z okolic Szczytna kto udzieli mi kilku informacji, dokładniej chodzi o jeziora Babiety Wielkie , Małe i okoliczne bajora.
Dowiedz się kto jest dzierżawcą. Nie wiem czy o to chodzi ale jest też coś dwojga nazw : Babięty i Babant.
Kolega tam z łódki łowi okonie, niektóre ładne i czasami sporo ale wiem ze bywają dni gdzie zupełnie nic się nie przyczepi.
A gdzie Łukasz jedziesz? Bo jak koło Piecek i masz pływadło to warto na innym jeziorze spróbować
#32 ONLINE
Napisano 07 marzec 2015 - 22:04
#33 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2015 - 09:03
Chyba najlepsze wyjście zadzwonić do jakiegoś agro i niech wyjrzą przez okno.
#34 OFFLINE
Napisano 21 luty 2018 - 16:01
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#35 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2018 - 09:35
i jak bylo w olecku ?
#36 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2018 - 10:34
Napiszę tak: beznadziejnie. Fakt kwiecień, woda jeszcze zimna. Na oleckim wielkim nawet jednego brania. Ale tam tylko bialoryb miejscowi łapią. Bo szczupaki leżały w Lewiatanie już jako świeże na sprzedaż. Tarliska poprzegradzane siatą wszystkie. Chodziłem ok 4km na piechotę na serdanki/sedranki?. Tam trochę okonia, jakieś nie wymiarowe szczupaki, ale bardzo ciężko dostępne z brzegu.i jak bylo w olecku ?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik RedJin edytował ten post 14 lipiec 2018 - 10:35
- radmac5 lubi to
#37 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2023 - 08:46
Witam wszystkich.
Planuje wypad we wrześniu na parę dni - padło na Mazury.
Celuje w nieduże jezioro linowo - szczupakowo, gdzie mógłbym wynająć domek, łódkę z silnikiem elektrycznym, no i nazbierać prawdziwków.
Raczej z dala od większych miejscowości - spokój i cisza, ktoś może coś polecić? Spinning, głównie szczupak.
Pozdrawiam
Użytkownik mario edytował ten post 06 lipiec 2023 - 08:50
#38 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2023 - 09:43
Sychowo, Ośrodek wypoczynkowy Na Cyplu
" Tu znajdziesz wszystko: ciszę, spokój, ryby, grzyby i domki bez łazienek" - to jest cała prawda o tym ośrodku, ja bywam tam dwa do trzech razy w roku.
#39 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2023 - 11:30
- PABL0 lubi to
#40 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2023 - 05:30
- jersey lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych