I wszystko stało się jaśniejsze dzięki za pomoc !
Woblery Gutka czyli HM.G.J.
#21 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 22:10
#22 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2013 - 19:42
Żeby wątek nie umierał to wrzucam kilka zdjęć z postępów. Niestety z braku czasu za wiele się u mnie nie dzieje ale staram się jak mogę
Nawet dzisiaj z dziećmi na placu zabaw coś tam sobie strugałem
Załączone pliki
- rybson lubi to
#23 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2013 - 21:25
Kawał bardzo dobrej ręcznej roboty tu widzę super
#24 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2013 - 23:10
Korpusy pierwsza klasa. Czekamy na efekt końcowy
#25 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 00:21
Przy okazji może ktoś pomoże.
Chodzi o to że nie za bardzo wiem jakie lakiery w sprayu się nadają na wykończenie. Wiem że motipy są w porządku w stosunku do domaluxu tylko jakie te motipy ? są akrylowe i jakieś inne na bazie żywic czy coś w tym stylu, są też jakieś do zderzaków itp. Może ktoś coś pomoże
#26 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 07:03
Witaj, ja używam motipów z samochodem na puszcze
A także takich firmy motip:
Ten crafts taniej wychodzi bo masz puchę 400ml a nie 200 jak w tych klasycznych motipach, używam też fluo crafts i są spoko. Żaden z powyższych nie gryzie się domaluxem.Pozdrawiam.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 20 kwiecień 2013 - 07:04
#27 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 07:41
Kawał dobrej roboty! Żuczek świetny
#28 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 07:47
Crafts się nie nadaje, długo schnie i potrafi spłynąć z Domaluxem a Hartzlak go masakruje.
#29 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 08:48
I znowu rozbieżność zdań Czyli jak rozumiem najlepsze będą akryle ? A co z kolorami typu srebro, platyna, złoto ?
#30 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 09:07
Słuchaj do malowania sprayem to tylko spraye AKRYLOWE nie żadne tam żywiczne czy smołowe. Inne długo schną, spływają itp itd
#31 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 10:29
Dzięki za podpowiedź, szykują się kolejne wydatki ale najpierw chyba zrobię więcej gotowców pod malowanie
#32 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 15:54
Crafts się nie nadaje, długo schnie i potrafi spłynąć z Domaluxem a Hartzlak go masakruje.
Mam spraye fluo crafts i jeszcze mi się nie przydarzyło żeby coś spłynęło po zanurzeniu w domaluxie stąd też polecałem aczkolwiek jak ktoś ma do niego obiekcje to warto wziąć to pod uwagę.
#33 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 16:55
A co z kolorów metalicznych ?
#34 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 19:26
Dzisiaj trochę podłubałem w boleniówkach. Pozalewałem ołowiem położyłem szpachlę i niestety na szybko wziąłem się za pierwsze w życiu foliowanie na siatce. Nie jestem wcale zadowolony z efektu ale może inaczej to będzie wyglądać po malowaniu grzbietu, brzucha i po lakierze. Jeszcze jedną boleniówkę tylko obkleję na razie i jak nic nie wyjdzie to odstawie folie na jakiś czas a zaopatrzę się w puchy w końcu.
Załączone pliki
- erixon lubi to
#35 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 19:32
Nie no nie jest źle, nawet dobrze , ale spróbuj z drobniejszą siateczką .
#36 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 20:42
No właśnie błąd że się pośpieszyłem. Dałem siatkę jaką miałem bo wczoraj nie mieli moskitiery w sklepie
Następnego nie okleję całościowo tylko na 2 strony.
#37 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 20:56
Słuchaj do malowania sprayem to tylko spraye AKRYLOWE nie żadne tam żywiczne czy smołowe. Inne długo schną, spływają itp itd
Tak, a te Twoje akryle to też jakieś tam żywice.
#38 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2013 - 21:09
Tak, a te Twoje akryle to też jakieś tam żywice.
No tak ale tutaj i tak tylko bazujemy na opisie producenta - więc generalnie muszą mieć w nazwie że są akrylowe.
No właśnie błąd że się pośpieszyłem. Dałem siatkę jaką miałem bo wczoraj nie mieli moskitiery w sklepie
Następnego nie okleję całościowo tylko na 2 strony.
Nie no tak naprawdę coraz bardziej mi się to podoba . Koniecznie wstaw fotkę jak go skończysz
#39 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2013 - 13:51
Dobra dałem w końcu folie na tego nacinańca i nawet jakoś wyszło a z tego co kładłem folię na siatkę to ściągnąłem folie, dociąłem siatkę na równo i dałem z wszystkimi w podkład. Później się go doszlifuje gdzie trzeba i ponownie wsadzi w podkład. Musiałem tak zrobić bo raził mnie w oczy
I pytanie : Czy rozcieńczacie podkład typu śnieżka ? Bo przy smużakach zanikają detale i zastanawiam się czy nie rozcieńczyć sobie podkładu na takie drobiazgi.
Załączone pliki
#40 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2013 - 20:07
Pończochowiec nawet się jakoś uratował od tej folii wszystkie lipówki już czekają na malowanie a dzisiaj zrobiłem kilka projektów kolejnych korpusów.
Załączone pliki
- rybson lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych