Widok od góry
https://www.youtube....h?v=H5mrDZJaB18
Widok z pod wody
https://www.youtube....h?v=wmohIbkiBG0
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 listopad 2013 - 14:55
Napisano 24 grudzień 2013 - 19:34
Napisano 13 styczeń 2014 - 15:19
Kilka nowych modeli. Każdy pracuje inaczej ze względu na różne ustawienia obciążenia i różne stery.
Napisano 24 styczeń 2014 - 19:23
Na warsztacie slimy boleniowe.
Napisano 06 luty 2014 - 15:09
Mały progres boleniówek. Przy okazji zmieniłem nazwę tematu, bo G.J. mało o mnie mówiło
Napisano 06 luty 2014 - 15:14
Zrobię małego OT, ale już dawno chciałem zapytać...
Czy gutekjelonki - twórca woblerów, to ten sam gutekjelonki?
http://gutekjelonki....edcze-259616159
Napisano 06 luty 2014 - 15:31
Zrobię małego OT, ale już dawno chciałem zapytać...
Czy gutekjelonki - twórca woblerów, to ten sam gutekjelonki?
Dodałem do ulubionych
Napisano 06 luty 2014 - 15:52
Zgadza się, ten sam
Napisano 06 luty 2014 - 15:58
Masz talent.
Z przyjemnością obejrzałem, to co udało mi się znaleźć.
Napisano 06 luty 2014 - 16:27
Tu jest jeszcze kilka http://gutekjelonki.digart.pl/digarty/
Czy to jest talent to nie wiem. Wiele lat ćwiczyłem zanim doszedłem do tego poziomu (chodzi o cieniowanie długopisem). Obecnie w głowie pomysłów wiele, a czasu niestety brak na wszystko. Rysowanie, modelarstwo odstawiłem na rzecz woblerozy, ale z małym doświadczeniem będę szczęśliwym emerytem... o ile mi nasza "zielona wyspa" pomoże finansowo na starość
Napisano 06 luty 2014 - 18:15
Powiem tak:
Co do talentu trudno się wypowiadać, jednemu się podoba, innemu mniej. Jestem od dziś cichym fanem Twoich digartów, coby wątpliwości nie było
Natomiast masz świetny warsztat a tego zwykły talent nie zapewnia, potrzeba długich ćwiczeń by to osiągnąć. Przy woblerkach widać sporo eksperymentów i jeśli ktoś zechce przejrzeć cały wątek, zobaczy, jak szybki postęp można osiągnąć. A przy tym otwartość "konstruktora", pokazywanie ze szczegółami rozlokowania obciążenia - bardzo wyróżniasz się. Że umiesz przyłożyć się w celu osiągnięcia odpowiedniego warsztatu, to już wcześniej udowodniłeś. W "lure" możesz osiągnąć, co tylko sobie zamarzysz. Z niecierpliwością czekam na więcej.
PS
Poprzeczka niestety idzie w górę
J.
Napisano 06 luty 2014 - 20:36
Cóż... Nie ukrywam, że to dzięki innym woblero-maniakom poczyniłem pewne postępy. W ciągu jednego roku nauczyłem się sporo ciekawych rzeczy a i swój warsztat ciągle rozbudowuje. Wątki autorskie śledzę bardzo dokładnie i czerpie z nich pewne inspiracje. Mój wątek jest otwarty. Niech inni również się uczą na podstawie moich doświadczeń, ale też i błędów.
Wysoka poprzeczka jest na tym forum bardzo wysoko i minie jeszcze sporo czasu, nim ją przeskoczę.
ps. będę się starał
Napisano 06 luty 2014 - 22:25
Napisano 06 luty 2014 - 23:21
Ta siateczka to tiul. Biały pozyskałem od dobrego kolegi, a czerwony zamówiłem na allegro. Mam jeszcze taki fajny welon ślubny do robienia łuski sprayem. Zdjęcia pękatych woblerków powyżej.
Napisano 13 luty 2014 - 10:18
Blisko, coraz bliżej...
Jeszcze ze 2 warstwy lakieru oraz stery i "Gutki" będą gotowe. Całą okazałość pokaże w całości jak będą skończone i porobię zdjęcia na słoneczku.
Bardzo ciekawie wyszła linia boczna nad którą pomyślałem w trakcie oklejania. Przy mojej technice łuski, to robota na 2 minuty, a efekt dość ciekawy. Jedynie muszę się jeszcze podciągnąć we frezowaniu otworów na oczy, bo to mi nie wychodzi za dobrze i unikam tego.
Jestem zadowolony także z tego, że przy 7,5cm długości oraz 7 mm szerokości (gołego woblera), udało mi się uzyskać dość sporą masę. 2 z nich będą ważyły koło 16 gram bez kotwiczek. Kolejne trochę mniej.
Już się nie mogę doczekać maja
Napisano 13 luty 2014 - 12:49
Świetna łuseczka. Że nie wspomnę o patencie na linię boczną! Elegancko to wygląda
Napisano 21 luty 2014 - 17:30
Miałem wrzucić fotki "Gutków" ze sterami. Ale wrzucam bez, bo chyba zamówię równe grube stery na wymiar, żeby to miało ręce i nogi
Jest kilka rzeczy, które chciałbym poprawić na przyszłość. Przykładowo dodać skrzela, lub chociaż tą folię podszlifować przy łebku na równo do korpusu. Także nie wychodzi mi jeszcze frezowanie otworów pod oczy. To też będę musiał usprawnić.
Napisano 21 luty 2014 - 18:20
Czy folię wyciskasz po naklejeniu na korpus w imadle?
Napisano 21 luty 2014 - 20:35
Nie, robię to palcem. A jak wychodzi taka łuska, to można sobie w wątku zobaczyć
Napisano 07 marzec 2014 - 14:29
Ukleje idą na tarło
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych