Ładna fajnie rozplanowane bakisty tego mi brakowało w moich poprzednich łódkach.Teraz rozplanowanie pokładu mam podobne tylko wymiary większe.
Welpa1809 czyjej produkcji jest Twój okręt?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:45
Ładna fajnie rozplanowane bakisty tego mi brakowało w moich poprzednich łódkach.Teraz rozplanowanie pokładu mam podobne tylko wymiary większe.
Napisano 14 listopad 2014 - 22:16
Napisano 15 listopad 2014 - 09:24
Łódka4.jpgŁódka5.jpgŁódka6.jpgŁódka1.jpgŁódka3.jpgOto moja łódka , jak obiecałem , w końcu wstawiam zdjęcia
Czy nie za wysoko jest umieszczony ten silnik elektryczny ?
Napisano 15 listopad 2014 - 11:36
Panowie pantograf jest to rodzaj ruchomego statywu , który reguluje się w zależności od potrzeb , ten pantograf mogę opuścić w stosunku do załączonych zdjęć o około 50 cm , dalej mogę jeszcze regulować wysokość silnika na fabrycznych regulacjach , no i pozostaje jeszcze rumpel teleskopowy i regulowany pod różnymi kątami. Zdjęcie zrobione bezpośrednio po powrocie z ryb.
Napisano 15 listopad 2014 - 12:09
Logun74 jak duże są bakisty tylna i boczne, tyle co pod pokrywami czy większe? Czy pokład podczas chodzenia jest sztywny czy się ugina (pianka wewnątrz, między warstwami dna?)? Jakie przeróbki zamawiałeś w stosunku do wersji wyjściowej producenta?
Napisano 15 listopad 2014 - 15:15
Logun74 jak duże są bakisty tylna i boczne, tyle co pod pokrywami czy większe? Czy pokład podczas chodzenia jest sztywny czy się ugina (pianka wewnątrz, między warstwami dna?)? Jakie przeróbki zamawiałeś w stosunku do wersji wyjściowej producenta?
N15 - a więc tak - tylna bakista jest tak duża jak całe siedzisko , producent proponował mi zamontowanie bardzo dużego baku na paliwo , ale ja wolałem typowy schowek , mam więc miejsce na dwa kanistry , akumulator , wybierak do wody , torbę z jedzeniem jak jadę na dłużej, i zostaje jeszcze full miejsca , na buty na zmianę etc. Boczne bakisty też są takie jak całe siedzisko , nie mniej jednak są wąskie i ukształtowanie ich było ograniczone kształtem łodzi . Mieszczą się w jednej dwie kamizelki ratunkowe , kurtka przeciwdeszczowa , i zapasowy sznur. W drugiej mam wolne miejsce. Najmniejsza jest przednia , wchodzą mi dwie kotwice , 14 kg i 9 kg, linki po 15 m no i jeszcze jest miejsce. Podłoga sztywna z minimalnym ugięciem więc myślę że jest pianka ale nie na całości , właściwie to tylko w jednym miejscu jest ugięcie , pośrodku tylnego przedziału. Łódź w standardzie nie ma relingów , uchwytów w burtach do trolla i środkowej ławki . Zamówiłem dwie windy kotwiczne - przód i tył ( przydatne na jeziorach , gdy mocniej wieje , ale muszą być dwie osoby). Na jeziorach używam kotwic 5kg , właściwie to ciężarki oblane gumą. Zimą chcę pokombinować z nakładkami na siedziska do których mógłbym dokręcić fotele. Przyjdą nowe uchwyty do trollingu. Będzie na stałe zamocowany uchwyt do podbieraka , taki żeby łatwo go użyć , ale żeby nie plątał się na łodzi. Mam już swoją koncepcję. Myślę też o jakiś uchwytach pod picie . te co do tej pory kupiłem to kicha. Mam koncepcję , ale na razie czasu brak.
Użytkownik logun74 edytował ten post 15 listopad 2014 - 15:16
Napisano 16 listopad 2014 - 02:06
DreamPoint Augustów obejrzałem na targach w Poznaniu, później trzy sztuki na żywo na wodzie, jedną popływałem i zapadła decyzja o kupnie.
w związku z tym co teraz przeczytałem to tak jak napisał kolega
Sugerujesz zakup nowej łódki Michał?
odpowiadam - Tak sugeruję
Znajomy to też kupił w tamtym roku, chciał coś przerobić w tylnej bakiście bo miał jakąś swoją wizję na coś tam, nie wiem dokładnie co, nie mniej jak wyciął w tylnej bakiście tą sklejkową ściankę po lewej burcie to wysypały się puste butelki: cocacola, sprite, 7up
Napisano 16 listopad 2014 - 09:41
Cholera , to nie jest śmieszne to jest straszne.
Wydaj kasę na łódkę , a potem taka niespodzianka.
Chcę kupić łódkę i czytając to mam trochę zagwozdkę .
Napisano 16 listopad 2014 - 11:59
Mógłbyś poprzeć swoje słowa jakąś fotką czy też nie masz jak mniemam.I co nie reklamował bo gwarancja mu się skończyła tydzień wcześniej.w związku z tym co teraz przeczytałem to tak jak napisał kolega
odpowiadam - Tak sugeruję
Znajomy to też kupił w tamtym roku, chciał coś przerobić w tylnej bakiście bo miał jakąś swoją wizję na coś tam, nie wiem dokładnie co, nie mniej jak wyciął w tylnej bakiście tą sklejkową ściankę po lewej burcie to wysypały się puste butelki: cocacola, sprite, 7up
Napisano 16 listopad 2014 - 12:25
a co miał reklamować? cocacola to element konstrukcyjny tego okretu
A poprzeć fotką?mnie to ani ziębi ani grzeje, masz przecież swoją to ile Tobie zrobić otwór w tej sciance i zaglądnąć co siedzi
A może zakładzik o dobrą ( pełną) butelkę co tam znajdziesz?
Napisano 16 listopad 2014 - 14:18
Napisano 16 listopad 2014 - 17:10
A poprzeć fotką?mnie to ani ziębi ani grzeje, masz przecież swoją to ile Tobie zrobić otwór w tej sciance i zaglądnąć co siedzi
A może zakładzik o dobrą ( pełną) butelkę co tam znajdziesz?
Rozumiem, że Ty u siebie tak właśnie sprawdziłeć.
Nie interesuje mnie co znalazłeś, ale zaczyna mnie drażnić temat jedynie słusznego statku pływającego . Jednak wielu z nas chce mieć inną jednostkę nie koniecznie zaczynającą się na "H".
Już ktoś pisał w innym wątku - załóż sobie własny wątek o tej wspaniałej konstrukcji a nie zaśmiecaj miejsca wszędzie tam gdzie pojawia się temat łodzi.
Tu za to mamy się tylko pochwaliś swoimi "okrętami", a dyskusje są zdecydowanie zbędne .
Użytkownik wilk325 edytował ten post 16 listopad 2014 - 17:14
Napisano 16 listopad 2014 - 17:12
Wg Michał81 to horn 440
Napisano 16 listopad 2014 - 17:41
Rozumiem, że Ty u siebie tak właśnie sprawdziłeć.
Nie interesuje mnie co znalazłeś, ale zaczyna mnie drażnić temat jedynie słusznego statku pływającego . Jednak wielu z nas chce mieć inną jednostkę nie koniecznie zaczynającą się na "H".
Już ktoś pisał w innym wątku - załóż sobie własny wątek o tej wspaniałej konstrukcji a nie zaśmiecaj miejsca wszędzie tam gdzie pojawia się temat łodzi.
Tu za to mamy się tylko pochwaliś swoimi "okrętami", a dyskusje są zdecydowanie zbędne .
Rozumieć, że moja język być tobie trudny i ty nie rozumieć co ją pisać?
a jeżeli to nie w tym problem lecz w czymś innym, to znany lekarz psychiatra poleca: TO
Użytkownik Michał81 edytował ten post 16 listopad 2014 - 18:04
Napisano 16 listopad 2014 - 18:35
Panowie po co to iskrzenie - dział poświęcony pokazaniu naszych łajb , każdy niech chwali co jego , każdemu pasuje co innego w łodzi , każdy szuka innych możliwości adaptacji łodzi , po co się spierać , czyja lepsza. Spauzujcie trochę - więcej luzu.
Napisano 16 listopad 2014 - 18:43
Jak najbardziej też tak uważam, ale nikt tu nie pisał czyja lepsza po za prowokatorem @wilk325
A to co się dowiedział welpa to chyba dobrze i warto o takich rzeczach pisać? ale jak pisałem wcześniej niech sam sprawdzi i czy będzie zadziwiony jak Waldek jak u siebie to zobaczył nie winikając, czy to dobrze, czy źle
Ale mogę też zapowiedzieć, że za rok będę celować jeszcze wyżej tak aby też popływać po Bałtyku. Jakiś pilothouse 5-6 metrów - teraz jest tego pełno na rynku i coraz taniej
wtedy to dopiero co niektórym przyda się cały karton maści
Użytkownik Michał81 edytował ten post 16 listopad 2014 - 18:53
Napisano 17 listopad 2014 - 19:56
lodka.jpg 48,87 KB 39 Ilość pobrańMoja krypa nie po to aby sie chwalic lub aby komus potrzebna bylaby masc na bol dupska.
Ogolnie docinki niepotrzebne i dziecinne
Lodka przeznaczona do dalekich nawet parodniowych wypadow wedkarskich i nie tylko
Użytkownik Z Olsztyna edytował ten post 17 listopad 2014 - 20:05
Napisano 17 listopad 2014 - 20:52
lodka.jpgMoja krypa nie po to aby sie chwalic lub aby komus potrzebna bylaby masc na bol dupska.
Lodka przeznaczona do dalekich nawet parodniowych wypadow wedkarskich i nie tylko
Fajna łajba , fajna fotka , możę w przyszłości sobie teżz taką sprawię , no może odrobinę większą. Pozdrawiam Tomek
Napisano 18 listopad 2014 - 08:25
lodka.jpgMoja krypa nie po to aby sie chwalic lub aby komus potrzebna bylaby masc na bol dupska.
Fajna łódź, napisz o niej coś więcej proszę. Długość, model, dzielność itd. Od dwóch lat chodzi za mną jakaś łódka która da radę być kamperem i poradzi sobie na Bałtyku (do 4-5b) i oczywiście nie zrujnuje moich finansów
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych