Nitki bez frędzli nie było więc poszło na plecionce. Schnie w poniedziałek test.
Nie wiem czy nie spartaczyłem spacingu bo zapodałem taki jak poniżej na skanie. Ponoć odległości rzutowe lepsze oraz ciętość ... się okaże najwyżej będzie skrobanie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 czerwiec 2013 - 18:58
Napisano 22 czerwiec 2013 - 19:02
Z woblerami tego nie pogodzę w tym pomieszczeniu co mam. Czerpni też tam nie zrobię. Na kupieniu materiału się zakończyło i okresowym wdychaniem lakieru do omotek w pokoju
Użytkownik Forecast edytował ten post 22 czerwiec 2013 - 19:03
Napisano 24 czerwiec 2013 - 12:59
Jakub,kolejna boleniowa szpada...? pzdr
Napisano 24 czerwiec 2013 - 13:36
Okaże się na rybach
Napisano 24 czerwiec 2013 - 13:45
jak przetestujesz to napisz coś więcej o nim,bo jaziową szpadę już "skserowałem" od Ciebie,może teraz coś pod bolka...? pzdr
Napisano 25 czerwiec 2013 - 20:42
Dziś połowiłem sobie trochę tym kijem. Pod plećkę 15 lb ideał. 20 lb go trochę muli ale też daje radę. Szybko gaśnie i ładnie się ładuje już przy woblerach 8 gr. Zastanawiam się czy wersja 2,4 nie byłaby lepszym i bardziej ciętym wyborem na ponton ale czas pokaże. Sprężysty mocny kij o ciepłym szybkim ugięciu. W skrócie AVID 20 lb. Szczyt 2 mm nie pozwala się zbyt poddawać wędce nawet przy kopytkach na 35 gr główce. Pajki z niego spadać nie będą jak to bywało w cedeku a 20 lb mocy w dolniku mam nadzieje dobrze wymęczy najcwańszą Rapę i podpasionego średniego wąsa tylko ciąć będę musiał mocniej .
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:00
ja szukam patyka właśnie na bieganie po brzegu (Odra) więc ta długość będzie dobrym wyborem,ewentualnie ten oczko wyżej 9'0" Jakub a jak z "czuciem" przynęty..?
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:13
Czucie pracy przynęt na 15 lb. pletce jak najbardziej. w Końcu to węgiel 50 psi. Opad główki na dno tak samo bardzo wyraźny pomimo dzisiejszego wiatru w zaciszu trochę po podrywałem. Ja tą długość właśnie wybrałem jako kompromis pomiędzy brzegiem jak i pontonem. Na Odrę z brzegu tam u was taka długość powinna być jak znalazł bo kij jest ciepły i dobrze miota nawet najcięższe RH Zanderowe wynalazki.
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:34
dzięki Jakub,teraz wiem,że wybór jest jak najbardziej trafny...a w sumie ja też trochę pływam to ta długość 8'6" będzie dobra bo i pod bez stery na głębsze bolki będzie wygodniejszy...myślę,że zandera też się nie przestraszy...
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:36
Mocniej ciąć tylko będziesz zedy musiał bo to nie sandaczowa pała.
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:43
. Opad główki na dno tak samo bardzo wyraźny pomimo dzisiejszego wiatru w zaciszu trochę po podrywałem.
. Szczyt 2 mm nie pozwala się zbyt poddawać wędce nawet przy kopytkach na 35 gr główce.
To o jakich główkach piszesz bo nie za bardzo się mogę zorientować?
Napisano 25 czerwiec 2013 - 22:49
35 gr. plus kopyto i dawał radę ale to jego komfortowy max.
Użytkownik Forecast edytował ten post 25 czerwiec 2013 - 23:35
Napisano 28 czerwiec 2013 - 12:36
Kuba to też jakiś blank z Krakowa...?Jak na minimach to coś delikatniejszego pewnie się szykuje...
Napisano 28 czerwiec 2013 - 14:36
Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać Taki tam Blaas F 10 lb pod jazioklenie dla ojca.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 15:48
także wychodzę z takiego założenia,ale skromnie dodam,że różnicę widać i to znaczną np w cenie i jakości w stosunku do innych znanych producentów blanków... pzdr
Napisano 28 czerwiec 2013 - 20:26
Taki tam Blaas F 10 lb pod jazioklenie dla ojca.
Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:19
Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka
Ja mam Blaasa Fke 10lb 2,60m uważam że da rade z przyłowem w postaci takiego szczupaka
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|