Witam.
Jako nowy, wreszcie zarejestrowany użytkownik, wypada się przedstawić - mam na imię Radek, mieszkam w Płocku, lat ... w vision express – całkiem spory procent zniżki.
Odnajdując większość informacji, przez kilka miesięcy uczestniczyłem w tym forum biernie jako gość, niemniej jednak przyszedł czas na zadanie pytań, i choć trochę głupio w pierwszym poście od razu brać nie dając nic w zamian
, mam nadzieję, że ktoś też skorzysta z wyjaśnień.
Odgrzebałem temat dotyczący St.Croix Wild River WS96MHF2, chodzi mi jednak o ciut krótszy model - WS86MHF2. Na forum są diametralnie różne wypowiedzi dotyczące serii WR. Jedni chwalą za czułość szczytówki, inni ganią za kluskowatość. Ponieważ Płock jest miastem, w którym trudno o organoleptyczne zapoznanie się ze sprzętem innym niż jaxon, mikado, itp., sam nie wiem co myśleć. W katalogu do „mojego” kijka przypisana jest akcja FAST. Czy zatem jest to kij o szybkiej akcji i ugięciu parabolicznym, czy cały blank jest rozchlebotany, nieprzymierzając - jak BestMaster od Shimano.
Zainteresowałem się tym właśnie modelem WR z kilku powodów - założenia były następujące:
1. długość 230-260 cm.
2. cw do 40g.
3. akcja fast - w tym przypadku zagadka dla mnie - jakie jest to fast
4. cena max. 500-600 zł.
Generalnie szukam szczupakowego kijka do łowienia na główki do 30g. + gumy do 12cm.,
wobki 5-12cm waga do 20g., wahadła i obrotówki do 20g.; obławiane miejscówki zazwyczaj z brzegu - głównie jeziora, czasem Wisła - łachy i zatoczki z wolnym uciągiem, kołowrotek stradic 4000FE z żyłką na szpuli (plecionki jakoś mi nie podchodzą).
Bardzo zależy mi na opiniach użytkowników tego kijka, chyba, że ma ktoś inny pomysł - całkiem niedawno ogłoszono na allegro Avid AS86MHF2 z 2007r. z drugiej ręki - poszedł za 475 zł.
- niestety spóźniłem się
, a byłoby po problemie.
pozdrawiam