#41 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 12:00
#42 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:19
#43 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:25
hehe, Tajmien, a 3małeś kiedyś wspomnianego Avida i jakiegokolwiek Hot-Shota...przecież to wogóle inne kije... inne ugięcie, inna charakterystyka...Hot-Shot na trocie??? Już widzę hol srebrniaka na takim kiju
#44 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:29
#45 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:34
Nie Hs tylko Avid 3-metrowy to taka trociowa pała
Avid jest o wiele szybszy od WildRivera to taka szpada
Według mnie ten HM62 to najlepszy wybór na dużą rzekę (podejrzewam ze ten Black Hunter to jego kolejne wcielenie)
A co do Hot Shota to myślę że w niektórych miejscach na trocie też byłby dobry, a może nawet lepszy
#46 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:45
Na wszystkie te wędki łowiłem więc wiem co piszę
Nie Hs tylko Avid 3-metrowy to taka trociowa pała
Avid jest o wiele szybszy od WildRivera to taka szpada
Według mnie ten HM62 to najlepszy wybór na dużą rzekę (podejrzewam ze ten Black Hunter to jego kolejne wcielenie)
A co do Hot Shota to myślę że w niektórych miejscach na trocie też byłby dobry, a może nawet lepszy
Tajmien, po pierwsze,nie ma 3m Avidów, jak juz to 9`6.
Po drugie pisząc pała napisz jaki model, 3/4uncji czy 1uncja to wcale nie pała. Piszesz że jest szybszy od WR i że to szpada, właśnie, szybka szpada, i na pewno szybsza ( szczególnie nowe z IPC). Po trzecie, co do HS -a na trocie, ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić jego zastosowania w połowie silnych salmonidów w naszych trociowych rzekach, na przynęty stawiające w nurcie dość znaczny opór. Może się mnie znam, ale nie widziałem jeszcze takiej konstrukcji nad żadną trociową rzeką.
#47 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:46
#48 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 20:54
#49 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:02
Co do wspomnianego HM, nie mam zdania, macałem w sklepie zaraz jak weszły do sprzedaży. Nie jestem pewien ale HS to to nie jest, choć mogę się mylić, za dużo wody upłyneło od tego czasu
#50 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:07
Ja się akurat zgodzę z kolegą @Taimien ze w pewnych sytuacjach i miejscach kije typu HS miały by całkiem niezłe zastosowanie przy trociach. Pamiętajcie że HS to nie tylko MXF2 Talona z delikatną , cienką szczytówką czy im podobne kije (HS1021 na przykład) . Jesli łowiliście HS1023 lub HS1025 Batsona to wiecie że to wcale nie są delikatne kijki z kołkowatym dolnikiem, oba spokojnie były by dobrymi trocówkami na mniejsze rzeki moim zdaniem. Mają dobrą rzutną szczytówkę i wystarczająco mocny lecz pracujący dolnik, by przytrzymać rybę w trudnych miejscach a ich ugięcie
jest zupełnie poprawna pod dużym obciążeniem. Nie wszędzie kije o głębokim, równomiernym ugięciu to najlepsza trociówka, niewątpliwie na dużych, odkrytych wodach są doskonałe, ale małe zakrzaczone cieki mają inną specyfikę. No i nie zapominajcie że HS zostały stworzone jako kije na łososie właśnie, a nie z przeznaczeniem walleye & jig...
#51 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:09
#52 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:10
Jak sie ktos zna, to i potrafi ładnie napisać o co chodzi
#53 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:14
#54 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:15
#55 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:18
Z tymi HS to troche OT, ale skoro jesteśmy przy temacie .....
Ja się akurat zgodzę z kolegą @Taimien ze w pewnych sytuacjach i miejscach kije typu HS miały by całkiem niezłe zastosowanie przy trociach. Pamiętajcie że HS to nie tylko MXF2 Talona z delikatną , cienką szczytówką czy im podobne kije (HS1021 na przykład) . Jesli łowiliście HS1023 lub HS1025 Batsona to wiecie że to wcale nie są delikatne kijki z kołkowatym dolnikiem, oba spokojnie były by dobrymi trocówkami na mniejsze rzeki moim zdaniem. Mają dobrą rzutną szczytówkę i wystarczająco mocny lecz pracujący dolnik, by przytrzymać rybę w trudnych miejscach a ich ugięcie
jest zupełnie poprawna pod dużym obciążeniem. Nie wszędzie kije o głębokim, równomiernym ugięciu to najlepsza trociówka, niewątpliwie na dużych, odkrytych wodach są doskonałe, ale małe zakrzaczone cieki mają inną specyfikę. No i nie zapominajcie że HS zostały stworzone jako kije na łososie właśnie, a nie z przeznaczeniem walleye & jig...
Wiem że HS to nie tylko kije 1oz, sam przymierzam się do czegoś takiego 9'0 line 8-20 power1/4-3 action Medium t.4.5 b.605 3.4 . Na mniejsze może, choć ja wolę nieco inne kije na tego typu rzeki.
#56 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:18
#57 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:19
Ja raczej nie skusiłbym się na trociowego Hs-a, nawet na mniejszą rzekę( Rega nie należy przecież do największych:p)
Koniec OT.
#58 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:27
Akuratny- napewno będzie dobry do łowienia na gumy i wiksze woblery, ale trzeba zaznaczyć ze to szybki - sztywny kij i kosztuje jakies 1250 zł
...u zbrojmistrza wyjdzie z 250 pln taniej
#59 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2008 - 21:36
Ostatnio coraz bardziej leży mi mój X89MTS. Może dlatego, że jesień?
#60 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2008 - 02:21
Wielkie dzięki za bardzo szybki odzew.
Avid - hmmm - też mnie bardzo kręci, niestety jak dla mnie nie ta półka cenowa, no chyba że z odzysku. Ponieważ chcę go nabyć z zamiarem wykorzystania od przyszłego sezonu - będę szukał z drugiej ręki. Jeśli nic się nie trafi - kupię u Żbika WR.
pozdrawiam
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, st.croix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych