Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4520 odpowiedzi w tym temacie

#2561 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 październik 2016 - 14:06

Na razie bardziej idę w kierunku motor oil z dodatkami brokatów. Słaby mam ten aparat i nie widać iskrzenia brokatu na zdjęciach. W realu fajniej to wygląda.

Ciemny będzie od dzisiaj testowany taki denaturacik z brokatem ;) Zobaczymy czy zedom się spodoba. Wiem, że są dni kiedy guma w takim kolorze robi rzeźnię :P

Załączone pliki

#2562 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 26 październik 2016 - 16:49

Też nabrałem przekonania do ciapańców/marmurków, teraz 95% kiełży maluję w taki sposób i cały czas przenoszę to malowanie na nowe modele.
Tobie wyszło perfekcyjnie :)
  • spinnerman i ezehiel lubią to

#2563 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 26 październik 2016 - 17:49

Adaś, różu brakuje w twej ofercie.
Ostatnio ten kolor robi swoje
  • spinnerman lubi to

#2564 OFFLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 26 październik 2016 - 19:00

Fajny ten fioletowy. Z czasem Adam będzie miał pewnie całą paletę barw przećwiczoną :)

#2565 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 26 październik 2016 - 20:00

Takie desenie robią rzeźnię. Od 2-3 lat moje ulubione malowanie tylko z większą dawką czerni na korpusie :)

Piotr ale ze jak?....
Tak bez pasków
  • spinnerman i ezehiel lubią to

#2566 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 październik 2016 - 21:24

Adaś, różu brakuje w twej ofercie.
Ostatnio ten kolor robi swoje

Nier mówi się różowy tylko fuksi ew. inny pedalski hehe Niech ten kolor robi sobie nadal swoje, ja w to nie wchodzę :D

Też nabrałem przekonania do ciapańców/marmurków, teraz 95% kiełży maluję w taki sposób i cały czas przenoszę to malowanie na nowe modele.
Tobie wyszło perfekcyjnie :)

Panie Pride, nie przesadzaj Pan, bo ze stołka spadnę.  Jakiej perfekcji??? :wacko:  Taki ze mnie artysta jak i fotograf hehe

Nie no chodzi mi raczej o uzyskanie konkretnego koloru z jakimiś tam wstawkami działąjącymi na oko sandała :D Mam tam takie swoje obserwacje i przemyślenia :rolleyes: Na razie to tylko teorie. Zobaczymy co praktyka pokaże  ;)

Piotr ale ze jak?....
Tak bez pasków

Mifku, u mnie też w ofercie jest pasiak :D  Pasiak musi być :P

Wyzbrojona artyleria testowa i było zajebiście. Coraz bardziej podobają mi się te Ownery ST 46,  które testuję od pewnego czasu. Do sandaczówek polecam z całą stanowczością. Są lekkie, cholernie mocne i kleją się do łapek. Poza tym, bardzo cienniutkie, jadowite żądło - mętny wącha i nawet nie wie, że już siedzi  :lol: Nie tłumią pracy woblera i są w stanie, nawet przy siłowym holu wypompować każego sandała. 

Załączone pliki

#2567 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 październik 2016 - 22:37

Dobra, ogarnąłem się, to kilka słów o dzisiejszych testach. Tak jak już napisałem powyżej, było zaje fajnie. Nad Rzeką byłem po 17.00.W końcu dobra woda; od przedwczoraj skoczyła chyba z 70 cm. Wczoraj nie byłem, to nie wiem. Płyną jakieś kołki, trawy, butelki i inne badziewie :( Słabo z dojściem do wody a ja tylko w woderach. Nad wodą szybko zbroję w Ownery cztery świerzaki, dzisiaj zdjęte z suszarki. Dwa brudasy, fioleta i ulubioną ukleję. Woda pomimo stanu dość przejżysta. Na pierwszy ogień idzie brudas i w trzecim rzucie melduje się wychudzony 50-tak. Kilka rzutów i zmiana na ukleję. Rzut skosem, sprowadzam pod zalaną opaskę i bach. Ryba schodzi w koryto, zatrzymuję dosyć siłowo i pompka na siebie. Pod brzegiem wywala się fajny, gruby 70-tak. Wobler pięknie wpięty za dwie kotwice, czyli chrupnął centralnie za bok. Szybka fotka i do roboty. Sciemniło się i nic sie nie dzieje. Chyba za bardzo nahałasowałem tą sesją fotograficzną :wacko:  Dlej lecę ukleja i czuję lekkie puknięcie przy zalanych trawach. Tnę i miły opór na kiju. Myślałem, że jest większy, a tu około 50-ki wpięte delikatnie za tylnia kotwiczkę. Jest 20.00. Przechpdzę na koniec rozmytej, teraz zalanej opaski. Czeszę jakieś 15 min bez efektu po czym znowu wracam do brudasa na którego po kilku rzutach mam ostre przywalenie przy samym brzegu, zakończone holem grubiutkiego 60taczka.

Panowie, to nie jest tekst sponsorowany...ale sandaczówki to mam ogarnięte :D :D :D

Załączone pliki

#2568 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 26 październik 2016 - 22:59

Wyczystko zasługa białych kotwic!  :D to w nie atakowały rybki!  :D  :D  :D 

• spinnerman lubi to

#2569 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 październik 2016 - 07:26

Dokładnie :)
Ty lepiej sprawdź po ile to w hurcie stoi, bo wziął bym większą partię nr 4 i 6 ;)

#2570 Guest_tarpio_*

Guest_tarpio_*
  • Guests

Napisano 27 październik 2016 - 09:03

Jak są wolne z dwa ciapkańce i jeden denaturacik to się pisze

#2571 OFFLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 27 październik 2016 - 09:24

Dokładnie :)
Ty lepiej sprawdź po ile to w hurcie stoi, bo wziął bym większą partię nr 4 i 6 ;)

Nr 6 w ogóle są gdzieś dostępne ? W sieci nie widzę (co prawda dużo nie szukałem)

#2572 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 27 październik 2016 - 09:28

Nr 6 w ogóle są gdzieś dostępne ? W sieci nie widzę (co prawda dużo nie szukałem)

Ja też puki co najmniejsze znalazłem 4

#2573 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 październik 2016 - 09:45

[quote name="tarpio" post="2003893" timestamp="1477555388"]Jak są wolne z dwa ciapkańce i jeden denaturacik to się pisze[/

Będą w nowej partii za jakiś tydzień. Denaturat, jeszcze nie był testowany, ale powinien chyba coś tam łowić :) Zobaczymy ;)

[quote name="dreadknight" post="2003910" timestamp="1477556640"]Nr 6 w ogóle są gdzieś dostępne ? W sieci nie widzę (co prawda dużo nie szukałem)[/

Tak walnąłem na pałę, bo też nie widziałem. 4-ki najmniejsze. Rafał trzymie rękie na pulsie :)))

#2574 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 27 październik 2016 - 16:13

Panowie, to nie jest tekst sponsorowany...ale sandaczówki to mam ogarnięte :D :D :D

Dlatego z przyjemnoscia kupuje sie takie cacka jak Twoje,są piękne ,swietnie pracują a przede wszystkim łowią czyli sprzedajesz przetestowane killery warte swej ceny,a nie drogie prototypy ;) Szacun Adam..Tej jesieni chcę takie sandaczówki poprzeciągać w okolicy drugiej rewy.
  • spinnerman i damianwnuk lubią to

#2575 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 27 październik 2016 - 17:07

Na razie bardziej idę w kierunku motor oil z dodatkami brokatów. Słaby mam ten aparat i nie widać iskrzenia brokatu na zdjęciach. W realu fajniej to wygląda.

Ciemny będzie od dzisiaj testowany taki denaturacik z brokatem ;) Zobaczymy czy zedom się spodoba. Wiem, że są dni kiedy guma w takim kolorze robi rzeźnię :P

Załączone pliki

• Załączony plik  1q.JPG   47,47 KB   15 Ilość pobrań
  • Załączony plik  1q1.JPG   52,45 KB   15 Ilość pobrań

#2576 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 październik 2016 - 20:55

Sławku, mógł byś dać jakiś opis do tych wykresów? Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam.

#2577 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 27 październik 2016 - 21:03

Sławku, mógł byś dać jakiś opis do tych wykresów? Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam.

Adamie, na wykresach podane są głębokości na jakich zanikają poszczególne kolory. Oczywiście dotyczy to wody czystej. Przekładając to na nasze wody, kolory będą zanikać na mniejszych głębokościach. Najszybciej (najpłycej) zanika kolor czerwony a najpóźniej (najgłębiej) kolor fioletowy.

To tak w nawiązaniu do tego wobka, którego pokazałeś powyżej - denaturacik. Wiele zależy od przejrzystości wody i nasłonecznienia. Może w tym należy doszukiwać się skuteczności niektórych kolorów w różnych sytuacjach pogodowych i czystości wody.

Tak z nudów sobie gdybam  :lol: .

Użytkownik Banjo edytował ten post 27 październik 2016 - 21:04

#2578 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 październik 2016 - 21:16

Tak myślałem. Ale czy te kolory zanikają dla oka ludzkiego czy dla rybiego? Bo to jest dla mnie istotne.

#2579 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 27 październik 2016 - 21:19

Tak myślałem. Ale czy te kolory zanikają dla oka ludzkiego czy dla rybiego? Bo to jest dla mnie istotne.

A po co pokazywać dla ludzkiego  ;)  :lol: .

• Karas06 lubi to

#2580 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 październik 2016 - 21:22

Hehe, no tak, tylko ciekawe jak to zbadali??? :rolleyes: Poza tym ryby mają bardzo zróżnicowane gałki oczne. To co widzi np. taki sandacz nigdy nie będzie w zasięgu dajmy na to takiej płotki :)  Tak mi się bynajmniej wydaje :wacko:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych