Piotrek luzuj, jak chcesz poznac różnice w pracy to kup se po prostu sztukę i porównaj nad wodą. Nie musisz tez wstawiać mi w watku katalogów salmowskich, bo wiem doskonale jak wyglada slider. FB to żadna nowość bo robie go kilku ładnych lat, a w moim watku pojawiał się chyba od poczatku jego założenia. Ty jako moderator powinieneś cechować sie szczególna taktownoscią w swoich wypowiedziach, a Twój post jest tendencyjny, i po prostu niesmaczny. Ale skoro Cie uraziłem, to nie mam wiecej pytań.
LB HM Spinnerman
#3141 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 11:42
#3142 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 11:45
Doszukujesz się na siłę moich złych intencji, a ja na serio chciałem dopytać.
Katalog wstawiłem tylko w kwestii matu.
P.S. Piszę jako użytkownik nie moderator, chyba mam do tego prawo.
#3143 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 12:09
Ok. Nie było tematu. W majówkę będe na jeziorze to nagram Wam filmy z pracy FB i Wizardów czyli podróbek Bustera
#3144 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 12:30
jak chcesz poznac różnice w pracy to kup se po prostu sztukę i porównaj nad wodą.
Nie ma innej drogi, każde porównywanie, opisywanie i wynoszenie zalet prowadzi tylko do problemów. Nie da się opisać łowności woblera, sam się o tym przekonuję co jakiś czas, mało tego, sama praca i ruch przynęty też nie upewni nikogo w tym czy ryby będą chciały nabierać się na przynętę. Sam przyznam się, że wiele przynęt oceniłem bardzo negatywnie tylko po tym jak przeciągnąłem je w nurcie i ich ruch wydał mi się bylejaki, docelowo kilka z nich okazało się naprawdę killerami...
- eRKa lubi to
#3145 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 13:32
Stynka 9 vertical. Wersje prototypowe, testowane już w Wisełce pod kątem pracy. Będą działać na bank Jeden forumowicz mnie podglądał na Spójni, to może napisze słów kilka, bo gawędziarz z niego nie lada
Użytkownik spinnerman edytował ten post 22 kwiecień 2017 - 13:33
- darek1 lubi to
#3146 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 13:46
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
- spinnerman lubi to
#3147 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2017 - 14:41
Chyba sie Daniel będziesz musiał z Marcinkiem podzielić...
Nie ma wyjścia
#3148 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2017 - 14:09
Byle do maja
Muszę pomysleć o większej suszarce, ale jest problem z nabyciem dobrego i mocnego silnika niskoobrotowego. Jakby ktos miał jakies namiary, proszę o info na priv.
Użytkownik spinnerman edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 14:10
- Kamil Z. i Prus lubią to
#3149 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2017 - 16:03
Gadać możnaby godzinami...z pisaniem nieco gorzej,bo czasem nawiedzona klawiatura iPada pisze co chce.Stynka 9 vertical. Wersje prototypowe, testowane już w Wisełce pod kątem pracy. Będą działać na bank Jeden forumowicz mnie podglądał na Spójni, to może napisze słów kilka, bo gawędziarz z niego nie lada
Stynka zwłaszcza na początku sezonu trochę boleniowy świat zdemoluje.
Zostało tylko 5 dni...
- spinnerman lubi to
#3150 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:07
W maju na warsztat wchodzą duże jerki szczupakowe. Będzie trochę nowości
Załączone pliki
- Kamil Z., Pisarz.......ewski Piotr, Raffaello i 2 innych osób lubią to
#3151 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 08:55
Gift od Tomiego.
Czas przystąpić do pewnego projektu.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Załączone pliki
#3152 ONLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:06
........
Muszę pomysleć o większej suszarce, ale jest problem z nabyciem dobrego i mocnego silnika niskoobrotowego. Jakby ktos miał jakies namiary, proszę o info na priv.
Adam, rozwiń mocniejszy i niskoobrotowy silnik, tzn. podaj moment obrotowy i prędkość obrotową (może być tego co masz).
#3153 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:12
Silnik napędu rożna nie wydoli?
Jeśli daje radę obracać godzinami 5kg indyka to i w tym zastosowaniu będzie wystarczający może?
Mam taki luzem- i naprawdę ciężko go ręcznie zablokować.
Użytkownik ObraFM edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 09:14
- spinnerman lubi to
#3154 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:15
Adam mam betoniarkę jakby zrobił w środku stelaż to by trochę woblerków się zmieściło i mocy przerobowej jej nie braknie
#3155 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 10:27
Ale dużo prunda ciągnie. Nie kalkuluje się
Sławku nie ma na tym moim żadnych oznaczeń poza 1- 50 Hz. Nie wiem co to znaczy?
Dla mnie potrzebny taki żeby dał rady kręcić stelaż o masie około 10 kg zamontowany w poziomie.
#3156 ONLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 11:03
Ale dużo prunda ciągnie. Nie kalkuluje się
Sławku nie ma na tym moim żadnych oznaczeń poza 1- 50 Hz. Nie wiem co to znaczy?
Dla mnie potrzebny taki żeby dał rady kręcić stelaż o masie około 10 kg zamontowany w poziomie.
A ile obrotów chcesz mieć? Można by zrobić silnik ze sterowaniem prędkości, w wersji na bogato można by wstawić wyświetlacz z prędkością .
#3157 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 11:04
Moim zdaniem: jeśli "stuningował" byś trochę tą suszarkę (myślę o łożyskowaniu/tulejkach), oraz przy symetrycznym rozmieszczeniu obciążenia (a widzę że to nie problem)- to ten napęd rożna da radę.
Koszt nie wielki a i dodatkowy plus to cicha praca tego mechanizmu.
#3158 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 11:13
A ile obrotów chcesz mieć? Można by zrobić silnik ze sterowaniem prędkości, w wersji na bogato można by wstawić wyświetlacz z prędkością .
Sławku, patrząc na obecną, to myślę, że jakiś jeden obrót z małym hakiem byłby ok. Kto by taki silnik mógł wykonać?
Moim zdaniem: jeśli "stuningował" byś trochę tą suszarkę (myślę o łożyskowaniu/tulejkach), oraz przy symetrycznym rozmieszczeniu obciążenia (a widzę że to nie problem)- to ten napęd rożna da radę.
Koszt nie wielki a i dodatkowy plus to cicha praca tego mechanizmu.
A masz namiar gdzie taki nabyć ?
#3159 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 11:18
Przykładowo:
https://czesciagd.pl...7-p-208087.html
Za te pieniądze warto sprawdzić, zdziwisz się jaki to ma moment obrotowy
Nie masz w kuchence/piekarniku aby sprawdzić, może koledzy mają?
Użytkownik ObraFM edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 11:18
#3160 ONLINE
Napisano 24 kwiecień 2017 - 13:25
Sławku, patrząc na obecną, to myślę, że jakiś jeden obrót z małym hakiem byłby ok. Kto by taki silnik mógł wykonać?
A masz namiar gdzie taki nabyć ?
Miałem na myśli silnik plus oddzielna regulacja obrotów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych