LB HM Spinnerman
#301 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2014 - 21:57
Bezsterowce które od Ciebie mam, pracują idealnie, więc te żółtki chętnie zobaczyłbym w swoim zestawie.
#302 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2014 - 22:57
Spinnerman to beknie, jak nie zrobi 6 -tek bez sterowych .
Mają być ze złotym nalotem pod czarnym grzbietem i tyle .
Adaś, nie mydl oczu ,tylko rób bez sterowe .
Ze dwie te pigułki też byś ze sterem odłożył ,te maluchy ostatnie.
- spinnerman lubi to
#303 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 08:58
@spinnerman, a bolenióweczki bezsterowce z żółtymi łbami będą jeszcze ?
Bezsterowce które od Ciebie mam, pracują idealnie, więc te żółtki chętnie zobaczyłbym w swoim zestawie.
Zwierzu o tych mówisz? Jak tak to pisz na pw.
Zrobiłem też ten wzorek z innym obciążeniem ale także o charakterze pracy "walk the dog" na płytkie, zarośnięte zbiorniki zaporowe i okazał się przysmakiem tamtejszych esoxów hehe
Mam już aparat to będzie trochę świeżych zdjęć Pozdrawiam
Załączone pliki
- wildriver i *Hektor* lubią to
#304 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 09:20
Bardzo fajne ,widziałem tez w akcji Twojego bezstera-klasa.
#305 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:08
Zrobiłem też ten wzorek z innym obciążeniem ale także o charakterze pracy "walk the dog" na płytkie, zarośnięte zbiorniki zaporowe i okazał się przysmakiem tamtejszych esoxów hehe
Adaś ,a jaka ta inna praca ?...Znaczy inaczej rozłożone obciążenie ,inną pozycję w wodzie przyjmuje tak ?...
Te dogi są luks ,tylko jak ryby jedzą normalnej wielkości pokarm ,a nie siekę .
#306 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:32
Adaś ,a jaka ta inna praca ?...Znaczy inaczej rozłożone obciążenie ,inną pozycję w wodzie przyjmuje tak ?...
Te dogi są luks ,tylko jak ryby jedzą normalnej wielkości pokarm ,a nie siekę .
Dokładnie tak. Generalnie na wodę stojącą lżejszy i obciążenie rozłożone dwupunktowo co jest bardzo istotne w prawidłowej stabilności tego wobka w wodzie. Źle rozłożone obciążenie będzie powodowało, że wobler nie będzie miał tej charakterystycznej pracy; nie będzie mógł złapać tego rytmu "prawo-lewo" i będzie się ciągle plątał. Podobnie jest przy innych tego typu konstrukcjach np. ołówkach.
A sieczkę to bolenie cedzą w kwietniu; jak zimna wiosna to w maju a nie latem. Teraz to one źrą wymęczoną, grubą uklej potarłową a latem i krąpiem nie pogardzą
Użytkownik spinnerman edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 10:36
#307 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:38
To fajno Adaś ,jak byś coś mniejszego wystrugał... only for me, to bym Cię lubił jak nic
Te są luks ,ale jak mówiłem ...jak jedzą normalnej wielkości pokarm ...
Ganiamy teraz te jeziorowe i jedzą tam niestety siekę ,czyli byłoby fajno jak by wob był mały i lekko szedł pod powierzchnią wolno...
#308 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:41
Bardzo fajne ,widziałem tez w akcji Twojego bezstera-klasa.
No cóż tylko się cieszyć z takich opinii kogoś kto zęby zjadł na robieniu woblerów Pozdrawiam
#309 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:44
To fajno Adaś ,jak byś coś mniejszego wystrugał... only for me, to bym Cię lubił jak nic
Te są luks ,ale jak mówiłem ...jak jedzą normalnej wielkości pokarm ...
Ganiamy teraz te jeziorowe i jedzą tam niestety siekę ,czyli byłoby fajno jak by wob był mały i lekko szedł pod powierzchnią wolno...
Krystek a próbowałeś na jeziorze przy średniej fali na chlapaki? Wiem, że chłopaki tak połowili kabanów na bezstery na Nieliszu
#310 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 10:57
Adam,jedzą drobnicę i tyle ,a jest tego masa .
Biorą, ale to nie jest to .Leciutki bez ster idący pod samą powierzchnią sposób -metoda .Zwykłe chlapaki olewają jak złoto .
Bole podchodzą od głębokiej wody od dołu i pakują w stada uklei i tyle.
#311 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:03
Adam,jedzą drobnicę i tyle ,a jest tego masa .
Biorą, ale to nie jest to .Leciutki bez ster idący pod samą powierzchnią sposób -metoda .Zwykłe chlapaki olewają jak złoto .
Bole podchodzą od głębokiej wody od dołu i pakują w stada uklei i tyle.
Skurczybyki!!! w tym sęk, że na stojącej wodzie są bardzo nieprzewidywalne i trudno obrać jakąś taktykę...To takie łowienie trochę po omacku ale jak Cię znam to wcześniej czy później dobierzesz im się do tyłków
#312 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:09
Ja je tam łowiłem ,łowię i łowił będę .Wiem o co biega ,tylko trza mieć to co trzeba.
Drobnica chodzi powolutku pod wierzchem ,i przynęta musi robić to samo - inaczej dupa .
Na jesieni to się upraszcza ,jedzą spore rybki i jest ich mniej . teraz łowi się w zupie drobnicy ,ale co .
Jak ktoś ich tam nie łowił wcześniej to może popaść w kompleksy ...
Do pewnych sytuacji trzeba się przyzwyczaić i robić swoje.
- siwypike lubi to
#313 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:16
Ja je tam łowiłem ,łowię i łowił będę .Wiem o co biega ,tylko trza mieć to co trzeba.
Drobnica chodzi powolutku pod wierzchem ,i przynęta musi robić to samo - inaczej dupa .
Na jesieni to się upraszcza ,jedzą spore rybki i jest ich mniej . teraz łowi się w zupie drobnicy ,ale co .
Jak ktoś ich tam nie łowił wcześniej to może popaść w kompleksy ...
Do pewnych sytuacji trzeba się przyzwyczaić i robić swoje.
Słuchaj a może by spróbować zrobić takiego małego suspendinga? Zawiesić go w tej rybnej zupie i niech tam się kołysze... Co jakiś czas szarpnąć niech błyśnie boczkiem i zaoczkuje...
Użytkownik spinnerman edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 11:17
#314 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:21
No k........ ,a ja o czym tu nawijam Ci tyle czasu Adaś
Ja tego nie zrobię ,ale Ty
Powoli do celu ...
#315 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:26
Krystek a próbowałeś na jeziorze przy średniej fali na chlapaki? Wiem, że chłopaki tak połowili kabanów na bezstery na Nieliszu
Na jakie chlapaki jak można wiedzieć?
Tzn. na jakie bezstery?
Użytkownik prezes79 edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 11:29
#316 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:36
Na jakie chlapaki jak można wiedzieć?
Tzn. na jakie bezstery?
Na 8-mki
#317 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 11:52
Na 8-mki
Tego typu. Tylko z tego co pamiętam to robiłem im jeszcze oliwkę i wrzos.
Załączone pliki
#318 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 12:10
Dzięki za odpowiedź. Priv poszedł
#319 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2014 - 12:22
Użytkownik scca edytował ten post 26 czerwiec 2014 - 13:51
#320 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:50
Sorry Jareczku ale wypadła mi bardzo ważna uroczystość rodzinna. Też żałuję, że nie przyjechałem Ale wszystko jest do nadrobienia Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych