Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 18 październik 2013 - 13:20

Ale żarówy Adam ,jak byś zapakował ster pod innym kątem to bym coś chętnie przytulił :) .

Rób te mikrusy i wertykale.Przemogłem się i kupiłem trzecie pudło do boleniówek(duuuuuuuuże),jest gdzie pchać nowości :ph34r: :D :lol: .

Mam takie pudełko którego nawet sam nie otwieram ,boję się żeby ktoś nie zobaczył co tam jest :ph34r: :o .

Jak zrobisz coś dla mnie to weż nie pokazuj :ph34r: ;) ,pokażę je w maju z rybą :P .

Pozdro Adam.

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 18 październik 2013 - 13:21

• Jarek M lubi to

#262 OFFLINE   Parf

Parf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1013 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Paweł

Napisano 18 październik 2013 - 15:02

Bardzo eleganckie. Ja bym zeszlifował dzióbek, żeby ziela i glonów nie łapały.

#263 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 październik 2013 - 18:10

Ale żarówy Adam ,jak byś zapakował ster pod innym kątem to bym coś chętnie przytulił :) .

Rób te mikrusy i wertykale.Przemogłem się i kupiłem trzecie pudło do boleniówek(duuuuuuuuże),jest gdzie pchać nowości :ph34r: :D :lol: .

Mam takie pudełko którego nawet sam nie otwieram ,boję się żeby ktoś nie zobaczył co tam jest :ph34r: :o .

Jak zrobisz coś dla mnie to weż nie pokazuj :ph34r: ;) ,pokażę je w maju z rybą :P .

Pozdro Adam.

Powiem Ci Krystek, że boleniowych mam już po dziurki w nosie :)  ale Twoje i kilku Kolegów są juz wycięte; cała przekrojówka od 6 do 10 cm z cienkiej listwy bo pięknie ten model połowił końcem lata i początkiem jesieni :)  teraz trzeba brać się za struganie a czasu jak na lekarstwo :( a i połowić coś by się zdało hej! Pozdrawiam.

• damianwnuk lubi to

#264 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 18 październik 2013 - 19:29

Nie łapaj Adam ,tylko rób wobki ,he he he he.Nie chcesz chyba powiedzieć ze kupiłem duuuuuuuże pudło na darmo :lol: .

#265 OFFLINE   wildriver

wildriver

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1167 postów
  • LokalizacjaGdzieSandomierzadoWisły

Napisano 19 październik 2013 - 00:17

spinnerman

Konkretne wobki :) Jak zwykle zresztą

#266 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 październik 2013 - 09:59

spinnerman

Konkretne wobki :) Jak zwykle zresztą

Dzięki za uznanie ;)

I jeszcze wersja shallow na nocnego wilkołaka :P na opaski i płytkie blaty. Praca delikatniejsza, drobna, zbliżona do Rapali Oryginal. Po dogięciu oczka w dół bardziej zamiatają ogonem ;)  Kto co lubi... :) Ja osobiście preferuję akcję woba sandaczowego bardzo stonowaną i na takie woblery najwięcej połowiłem szczególnie w miejscach z dużą presją. Miałem wiele lat temu takiego sticka Dorado który świetnie trzymał się nurtu ale praktycznie nie pracował delikatnie migocząc. Ależ to był kiler na nocne sandokeny! Niestety skończył jak większość dobrych przynęt...

Załączone pliki

#267 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 19 październik 2013 - 17:36

To jak już jesteś taki  :P  miły to odłóż dla Krystka z jednego chociaż ,ja znajdę dla niego zastosowanie -osobiste.

#268 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 19 październik 2013 - 17:39

Ten wściekły żółty jest mi potrzebny do szczupakowych woblerów, świetny odcień, idealny.

#269 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 październik 2013 - 22:05

To jak już jesteś taki  :P  miły to odłóż dla Krystka z jednego chociaż ,ja znajdę dla niego zastosowanie -osobiste.

Spoko Krystek będziesz miał ;)  Wiesz, nawet dzisiaj jak testowałem we wannie tego shallowa to myślałem, że bolce go polubią; a zwŁaszcza te rafowe ;) 

Ten wściekły żółty jest mi potrzebny do szczupakowych woblerów, świetny odcień, idealny.

To seledyn fluo z puchy ;) 

#270 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 20 październik 2013 - 09:24

Spoko Krystek będziesz miał ;)  Wiesz, nawet dzisiaj jak testowałem we wannie tego shallowa to myślałem, że bolce go polubią; a zwŁaszcza te rafowe ;)

No no dobrze kombinujesz Adam.

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 20 październik 2013 - 09:26

#271 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2013 - 07:39

Obiecany filmik z pracy sandaczówek 9 cm DR. Miał być z nad rzeki, niestety brak czasu i pogody skłonił mnie do produkcji filmowej w laboratorium :D Troszeczkę może przegiąłem tutaj z tym 25 kg spinwalem :blink: ale jak wobler chodzi na takim drucie to na samej agrafce będzie bajka ;)  Miłego oglądania  ;)

Użytkownik spinnerman edytował ten post 21 październik 2013 - 07:49

#272 OFFLINE   madpaw

madpaw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 632 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Plesiak

Napisano 21 październik 2013 - 07:43

Film jest prywatny, muszisz go upublicznić :)

#273 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 październik 2013 - 08:09

Film jest prywatny, muszisz go upublicznić :)

Poszło  ;) 

#274 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 22 październik 2013 - 08:37

Obiecany filmik z pracy sandaczówek 9 cm DR. Miał być z nad rzeki, niestety brak czasu i pogody skłonił mnie do produkcji filmowej w laboratorium :D Troszeczkę może przegiąłem tutaj z tym 25 kg spinwalem :blink: ale jak wobler chodzi na takim drucie to na samej agrafce będzie bajka ;)  Miłego oglądania  ;)

No gościu pracuje lepiej niż myślałem :wub:  , po tym jak powiedziałeś że pracę ma stonowaną.Ten z ciemnym grzbietem ,ładnie się prezentuje w wanience ,ładnie kontrastuje do białej wanienki he he he he.Odłóż dwa lepiej ,jak najbardziej naturalne.Te ze sterem na rafki ;) .

#275 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 30 październik 2013 - 10:08

Sandaczówki super przydadzą się na wiosnę na inne rybki :)  W tamtym tygodniu  biegaliśmy z bratem po brzegu za sandaczem jednak nic nie przynosiło efektu.Po dłuższym biczowaniu wody przyszedł czas na przerwę , korzystając z okazji zrobiłem szybki przegląd w pudełku z wobkami u Krystiana. Oczywiście musiałem mu coś skubnąć :)  i trafiło na twój wobler. Długo się nie zastanawiałem szybka zmiana przynęty na agrafce i za czwartym rzutem bum i bolek. :) Niedługo uzupełnianie zapasów będę cię męczył żebyś zrobił mi kilka sztuk. Chodzi mi właśnie o taki wobler jak na zdjęciu.

Załączony plik  post-52196-0-79827700-1366539965_thumb.jpg   8,39 KB   9 Ilość pobrań

b82s.jpg

Użytkownik siwek219 edytował ten post 31 październik 2013 - 07:43

• Domixon37 lubi to

#276 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 30 październik 2013 - 11:00

Młody oddaj wobka ;) :P .

Weż mu Adam zrób kilka takich szóstek, bo mnie podbiera .Wolę jak leżą u mnie w pudełku,bezpieczniejsze są .

Ja wolę bez sterowce, a Młody jak widać ,he he he he,ale ogarnął szybko temat i z nimi .Jaki potem był ucieszony u hu hu .Pierwsza ryba mu spadła,ale druga już nie.

Powiem Ci, żeby ogarnąć Twoje bez stery potrzeba trochę pracy, ale nagroda jest przednia. Widok jest niesamowity ,szczególnie na metrowej wodzie ,woda się otwiera i czas zwalnia .Pierwsze branie na takiego wobka miałem jak byliśmy razem ,staliśmy od siebie kilka metrów na płytkim blacie blisko kosy,ryby wychodziły potężne. Prowadzę woba blisko powierzchni i ......... jest już jakieś kilka metrów ode mnie i widzę jak zaoczkował i wtedy potężny wir i bum :wub: (wtedy dla mnie czas się zatrzymuje).Braciak w pierwszym momencie myślał że to po prostu kolejny atak bolenia w drobnicę ale tą drobnicą był mój wobek .Jak zobaczył wygięte wędzisko i gwizd hamulca zrozumiał co jest grane.Od tego momentu zaczął zgłębiać temat bez sterów.

Nie myśl Adam że pisałem to bezinteresownie ;) :lol: Piszę to żebyś nie zapomniał o moim żniwiarzu B) .

Pozdro Adam.

#277 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 październik 2013 - 12:56

Będą, będą chłopaki dla Was woby tylko z czasem ciężko a wszystko musi być dograne na tip top bo nie lubię badziewia i woby muszą przedewszystkim łowić i tyle. Co do bezsterów Krystek to dla mnie nie ma lepszej przenęty boleniowej! Dla mnie na bolka istnieje tylko ta przynęta a woby ze sterem robię też kozackie ale dla mnie to strata czasu na łowisku hehe Zbiegły się te posty z moimi wątkami na giełdzie twórców ale naprawdę nie chodzi tu o reklamę. Ci którzy kupili moje bezstery przekonają się o ich skuteczności w nadchodzącym sezonie bo to przynęty wiosny i lata i gwarantuję, że nie będą chcieli łowić na nic innego :) Wiem, skromny nie jestem ale piszę jak jest ;) Pozdrawiam 

ps. dzięki za foty

Użytkownik spinnerman edytował ten post 30 październik 2013 - 12:57

#278 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 30 październik 2013 - 13:01

Spoko Adam mi się nie spieszy. Lubię mieć takie i takie :)  . Ze sterem w tym sezonie też trafiło się kilka fajnych rybek co nie znaczy ze w bez sterowce się nie wkręciłem.

#279 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 30 październik 2013 - 13:28

Poczekamy ,byle jak zawsze konkret były.Be stery to czas wiosny lata i wczesnej jesieni-przeważnie ,bo jeżeli rzeka nie za głęboka i wobek cięższy to można i póżniej .Jeżeli chodzi o reklamę ....... ja nigdy nic nie reklamowałem,może to tak być odbierane ale na to nie poradzę.Powiem szczerze ,nam reklama nie potrzebna wręcz przeciwnie(nie zarabiamy na wędkowaniu).Żeby się choć trochę odwdzięczyć za zrobienie dobrego wobka to wklejamy fotkę do tego kto go zrobił i tyle .

Co do skuteczności Twoich bez sterów ...... daj porządnie nimi połowić chociaż jeden sezon -cały ,to zobaczysz.Są podatne na wszelkiego rodzaju myki wędkarskie.

Poczekaj Adam ,oj poczekaj ,zobaczysz w przyszłym sezonie-obiecuję ,kupię dobrą kamerkę i cosik Ci nakręcę z braciakiem .Począwszy od miejsca żerowania dużych boleni ,po sposób łowienia,brania  i miejmy nadzieję holu dużej ryby.Może spalę jedną miejscówkę ale zobaczysz.

Z tego sezonu mamy nagrane hole trzech dużych boleni,na bez stery właśnie.Dwa są z udziałem Twoich wobów.Jak się nauczę wysyłać to Ci podeślę jak chcesz,choć w sumie to nuda ;) :P ,tylko wygięta wędka i brzęk hamulca i nasze dialogi mocno okraszone brzydkimi słowami ale nie tylko.

#280 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 17 listopad 2013 - 12:49

Adasiu ;) zrób dla nas ze trzy dogi ,dziś byliśmy z godzinkę posprawdzać nowe nabytki ,Pencil Dog mi pasuje jak cholera.

Jednego z tym seledynowym celownikiem ,jak te wcześniejsze ale dwa naturale ze złotym akcentem jak te bez stery które robiłeś dla mnie wcześniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych