No to wychodzi na to, że jestem rozpieszczony jak kot biskupa, a nawet można by powiedzieć, że kot biskupa to nie ma żadnych wymagań przy mnie
LB HM Spinnerman
#3901 OFFLINE
Napisano 14 maj 2018 - 20:57
- spinnerman lubi to
#3902 OFFLINE
Napisano 14 maj 2018 - 21:15
No to wychodzi na to, że jestem rozpieszczony jak kot biskupa, a nawet można by powiedzieć, że kot biskupa to nie ma żadnych wymagań przy mnie
Można też powiedzieć, że jak Ty coś Arku napiszesz tutaj, to wiele osób robi kocią mordę, skąd ten Arek aż tyle wie
- spinnerman lubi to
#3903 OFFLINE
Napisano 14 maj 2018 - 22:02
Tu nie idzie o rozpieszczenie, a właśnie o tego kota który nie ma wymagań, gdyż ponieważ nie znając tematu, nie wie czego chcieć by mógł
#3904 OFFLINE
Napisano 14 maj 2018 - 22:07
Tak na prawdę to wielki szacunek dla Adama, że mu się chciało jeszcze eksperymentować !!!!
Są różni Twórcy,- jedni uważają, że tylko ich woblery są w stanie nieustannie łowić a reszta to szrot, są tacy co nie wychodzą poza sprawdzone modele, ale na szczęście coraz więcej jest takich, którzy chętnie sprawdzają różne koncepcje i nawet czasem się coś uda.
Chwała im za to, bo to nie zapłacony czas , zużyty materiał i nerwy....
Jeszcze nie zapomniałem jak jakieś 20 lat chciałem zrobić idealny wobler boleniowy, poczytać o tym nie było gdzie, były tylko wygórowane własne wymagania, wyobraźnia, i na całe szczęście poderwana laska z Rentgena, która posunęła prace szybciej niż pierwszych 100 nieudanych modeli bo dzięki tym zdjęciom zacząłem rozumieć korelację kształtu, rozmieszczenia masy i usytuowania steru....
Potem trzeba było tylko znieść szydercze uśmiechy moich pracowników gdy przepadałem na całe dnie w magazynie i wściekłość mojej wspaniałej sekretarki Ani, która nie mogła znieść syfu jaki robiłem A teraz, - a teraz pora podać dalej, Adam wziął moje mękolenie na poważnie i chyba się udało
Dzięki Adam
- psd27, Piotr Gołąb, spinnerman i 3 innych osób lubią to
#3905 OFFLINE
Napisano 14 maj 2018 - 22:52
Po odwiedzeniu Adama osobiście człowiek wychodzi z pełnym przekonaniem, że pogoń za króliczka trwa w najlepsze i nie ma mowy o spoczynku na laurach
- Rheinangler, spinnerman i bob74 lubią to
#3906 OFFLINE
Napisano 15 maj 2018 - 16:59
Tak na prawdę to wielki szacunek dla Adama, że mu się chciało jeszcze eksperymentować !!!!
Są różni Twórcy,- jedni uważają, że tylko ich woblery są w stanie nieustannie łowić a reszta to szrot, są tacy co nie wychodzą poza sprawdzone modele, ale na szczęście coraz więcej jest takich, którzy chętnie sprawdzają różne koncepcje i nawet czasem się coś uda.
Chwała im za to, bo to nie zapłacony czas , zużyty materiał i nerwy....
Jeszcze nie zapomniałem jak jakieś 20 lat chciałem zrobić idealny wobler boleniowy, poczytać o tym nie było gdzie, były tylko wygórowane własne wymagania, wyobraźnia, i na całe szczęście poderwana laska z Rentgena, która posunęła prace szybciej niż pierwszych 100 nieudanych modeli bo dzięki tym zdjęciom zacząłem rozumieć korelację kształtu, rozmieszczenia masy i usytuowania steru....
Potem trzeba było tylko znieść szydercze uśmiechy moich pracowników gdy przepadałem na całe dnie w magazynie i wściekłość mojej wspaniałej sekretarki Ani, która nie mogła znieść syfu jaki robiłem A teraz, - a teraz pora podać dalej, Adam wziął moje mękolenie na poważnie i chyba się udało
Dzięki Adam
Arku kiedyś w WW napisałeś o tej akcji z woblerem boleniowym
#3907 OFFLINE
Napisano 15 maj 2018 - 20:05
To są już Michał tzw,-wieści z formaliny ale dziewczyna była fajna
#3908 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 07:19
Dzięki Panowie za dobre słowo
Woblery robię wyłącznie pod swoje potrzeby i różne ciekawe smaczki wychodzą w trakcie łowienia, więc zawsze da się coś poprawić czy ulepszyć Czasami tez warto wykorzystać sugestie doświadczonych wędkarzy jak np. Arka, ale muszą być to ludzie którzy zęby zjedli na łowieniu na woblery i wiedzą, to czego inni nigdy może nawet nie dostrzegą Żeby posiąść taką Wiedzę; z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć „ Wiedzę tajemną „ , trzeba poświecić właściwie całe swoje wędkarskie życie na tą jedną ukochaną metodę i duuużo łowić Trzeba mieć jeszcze coś czego niestety nie da się nauczyć; ten specyficzny szósty zmysł który czasami pozwala myśleć jak ryby
Wszyscy którzy mnie znają czy ze mną łowili wiedzą, że w pudełkach mam tylko swoje woblery, bo ryba złowiona na inną przynętę dla mnie się nie liczy. I nie robię tego z jakiegoś snobizmu czy chęci udowodnienia czegoś komuś. Poprostu, taką drogę wybrałem i sprawia mi to olbrzymią przyjemność
Na wszystkie priv postaram się za chwilę odpowiedzieć.
- Skorio, korol, Michał. i 2 innych osób lubią to
#3909 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 08:40
Czas ruszyć grubsze tematy. Od poniedziałku misja Żarnowiec
- wujek, gulf, *Hektor* i 11 innych osób lubią to
#3910 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 08:46
Po prostu ZAJEBISTE!!!
- spinnerman lubi to
#3911 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 09:39
15-stka w moim ulubionym designie całość z ogonem 37 cm
- Hesher, woblery z Bielska, Skorio i 3 innych osób lubią to
#3912 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 09:46
#3913 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 09:49
No mega...! Jaka waga ? Sztos!!
#3914 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 10:11
Będą na giełdzie. Mozna tez osobiście, bo są różne smaczki jak ktoś lubi
A co z Panic DR i Aspius?
Wysyłałem do Ciebie wiadomość ale jakoś bez odzewu.
#3915 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 10:35
No mega...! Jaka waga ? Sztos!!
15-stka w granicach 100 g, 19-stka 170 g
W zasazdzie robie kilka wersji, w zależności od głębokości łowiska.
#3916 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 10:40
Ogon ma ta guma jak u Syrenki
- miramar69 i spinnerman lubią to
#3917 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 10:48
Ogon ma ta guma jak u Syrenki
Bo to warszawska guma
- gulf, Michał. i koval75 lubią to
#3918 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 10:54
Swimbait ma już na koncie 107 cm Przynęta stworzona do animacji. A więc, krótki, sztywny patyk i zabawa szczytówką. Możliwości wręcz nieograniczone
Mega temat
- Adrian Tałocha, gulf, woblery z Bielska i 9 innych osób lubią to
#3919 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 11:01
#3920 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 11:52
Swimbait ma już na koncie 107 cm Przynęta stworzona do animacji. A więc, krótki, sztywny patyk i zabawa szczytówką. Możliwości wręcz nieograniczone
Mega temat
Ładna przynęta, nawet bardzo. Ten miękki ogonek daje jakieś walory w pracy przynęty przy tej małej długości? Na pierwszy rzut oka wygląda jak by miał wcale nie pracować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych