Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#641 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 19 luty 2015 - 13:23

Kapitalna ;)

#642 OFFLINE   adashhh

adashhh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 678 postów
  • LokalizacjaPasłęka
  • Imię:Adam

Napisano 19 luty 2015 - 13:46

Nooo, w końcu ktoś zauważył, że użytkowe :D  Dzięki ;)

Chodziło mi o to że taki  nie przesadne,co by ich było szkoda do wody wrzucić "bo jeszcze urwę "  ;)

#643 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2015 - 14:46

Chodziło mi o to że taki  nie przesadne,co by ich było szkoda do wody wrzucić "bo jeszcze urwę "  ;)

No wiesz, gdybym robił breloczki do kluczy, to pewnie parę kolorków tu i tam  jeszcze by się rzuciło hehe ale te woblery służą do łowienia a nie do straszenia ;)

• adashhh lubi to

#644 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2015 - 14:50

Panowie w kwestii Kołysek nie sądziłem, że będzie aż takie zainteresowanie więc na głębsze miejscówki będzie też coś takiego tylko muszę zamówić stery 2mm, gdyż te są przygotowane typowo pod wąsatego a więc drut 1,2 mm i ster 3 mm. Oczywiście nada się też na szczupaka ale po co tak grubo? :rolleyes:

Załączone pliki

#645 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 19 luty 2015 - 15:37

Co tu dużo pisać, gołym okiem widać, że konstrukcja ma potencjał ;)

#646 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2015 - 16:24

Co tu dużo pisać, gołym okiem widać, że konstrukcja ma potencjał ;)

Oj ma :) W planach już jest wersja 8 i 10 cm do trolla na konkretne jeziorowe szczupaki i sumy i 4 cm bàczek na klenie, oczywiście z zachowaniem wszystkich proporcji pierwowzoru.
  • krystiano1981r lubi to

#647 OFFLINE   sobol18

sobol18

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 239 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Adam

Napisano 19 luty 2015 - 17:24

Bardzo fajny wobek :) wersję płytko schodzącą widział bym w roli killera na "moim" szczupakowym bajorku :)

#648 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2015 - 19:37

Bardzo fajny wobek :) wersję płytko schodzącą widział bym w roli killera na "moim" szczupakowym bajorku :)

Napewno by się sprawdził ;) muszę koniecznie pokazać Wam filmik z pracy, choć by nawet wannowy :)

#649 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 19 luty 2015 - 20:36

Napewno by się sprawdził ;) muszę koniecznie pokazać Wam filmik z pracy, choć by nawet wannowy :)

A miał być basen, kamery, flesze, druga Japonia, to może jakiś hydromasaż chociaż włącz Adaś  ;)... albo przyjedź w sobotę do Pułtuska, powinno coś wypalić z filmikiem bo woda w Narwi niska i można po długości główki nagrać co nieco. 

• spinnerman i brox lubią to

#650 OFFLINE   martek

martek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 630 postów
  • LokalizacjaBialystok,TG WHITE UK
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:K

Napisano 19 luty 2015 - 20:40

Adam albo wpadaj od wiosny do Białego...mam mały basenik na działce...nagrasz co trzeba....ale "to nie są tanie rzeczy" ;)

• spinnerman lubi to

#651 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 luty 2015 - 07:33

A miał być basen, kamery, flesze, druga Japonia, to może jakiś hydromasaż chociaż włącz Adaś  ;)... albo przyjedź w sobotę do Pułtuska, powinno coś wypalić z filmikiem bo woda w Narwi niska i można po długości główki nagrać co nieco. 

Ta Japonia, co najwyżej fontanna w parku Szymańskiego przy Górczewskiej :D A Ty, coś tam się zabarykadował w tym Pułtusku??? :ph34r:

Adam albo wpadaj od wiosny do Białego...mam mały basenik na działce...nagrasz co trzeba....ale "to nie są tanie rzeczy" ;)

Dogadamy się ;) Pompuj basenik :D

#652 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 20 luty 2015 - 07:36

Na starych śmieciach dalej siedzę a do Pułtuska popylam lakierować bo za duże ilości mam na warszawski metraż.

#653 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 luty 2015 - 07:43

Teraz jesteś w Warsaw? Ociepla się. Można by na jakieś riby się umówić... :rolleyes:

#654 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2015 - 08:59

Holo series

Załączone pliki

#655 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2015 - 09:06

Odkąd zrobiłem sobie hologramy, co prawda nie takie wypasione jak Twoje, tylko normalnie, oklejone folią holo, stałem się fanem takiego zdobienie.

Nie wiem czy to przypadek, bo dopiero od roku ich używam, ale odniosłem wrażenie, że na mętnej, przybranej wodzie i wieczorami, gdy już słońce było za horyzontem, były skuteczniejsze od tradycyjnie malowanych, tych samych konstrukcji.

Użytkownik Dagon edytował ten post 21 luty 2015 - 09:07

• spinnerman i woblery z Bielska lubią to

#656 OFFLINE   stoner

stoner

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1535 postów
  • LokalizacjaJaworzno
  • Imię:Irek

Napisano 21 luty 2015 - 09:07

Mega fajny efekt

• spinnerman lubi to

#657 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2015 - 09:34

Odkąd zrobiłem sobie hologramy, co prawda nie takie wypasione jak Twoje, tylko normalnie, oklejone folią holo, stałem się fanem takiego zdobienie.
Nie wiem czy to przypadek, bo dopiero od roku ich używam, ale odniosłem wrażenie, że na mętnej, przybranej wodzie i wieczorami, gdy już słońce było za horyzontem, były skuteczniejsze od tradycyjnie malowanych, tych samych konstrukcji.

Mam zupełnie te same spostrzeżenia :) Mi najlepiej sprawdzajà się o zmierzchu i w bure jesienne dni. W ubiegłym sezonie zrobiłem też serię boleniòwek holo i też bardzo ładnie łowiły ;)

#658 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 21 luty 2015 - 09:52

W ubiegłym sezonie zrobiłem też serię boleniòwek holo i też bardzo ładnie łowiły ;)

Nawet,bardzo,bardzo ładnie łowiły... ;)

Miałem okazję się przekonać już dosłownie w pierwszym rzucie takim woblerem.

Bolki na nic nie reagowały,otworzyłem pudło z przynętami i widzę "Cienkiego" (prezent od Adama),chwila zawahania bo koniec października,zimno i wietrznie.Czyżby dzisiaj właśnie "to" chciały,w taką pogodę?No nic,rzut za warkocz (jak to prowadzić myślę?) przyśpieszyłem zwijanie,wobler zaoczkował i wtedy za wobkiem powstał wielki garb a za sekundę piekielnie mocne "BUM!"...

Przerobiłem już sporo konstrukcji podobnych do woblerów Adama,ale Jego jerki boleniowe (nie mylić z BS-ami bo za to dostałem od Niego ochrzan ;) ) są po prostu jedyne w swoim rodzaju... :)

Pzdr

• spinnerman lubi to

#659 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2015 - 10:36

W ubiegl

Nawet,bardzo,bardzo ładnie łowiły... ;)
Miałem okazję się przekonać już dosłownie w pierwszym rzucie takim woblerem.
Bolki na nic nie reagowały,otworzyłem pudło z przynętami i widzę "Cienkiego" (prezent od Adama),chwila zawahania bo koniec października,zimno i wietrznie.Czyżby dzisiaj właśnie "to" chciały,w taką pogodę?No nic,rzut za warkocz (jak to prowadzić myślę?) przyśpieszyłem zwijanie,wobler zaoczkował i wtedy za wobkiem powstał wielki garb a za sekundę piekielnie mocne "BUM!"...
Przerobiłem już sporo konstrukcji podobnych do woblerów Adama,ale Jego jerki boleniowe (nie mylić z BS-ami bo za to dostałem od Niego ochrzan ;) ) są po prostu jedyne w swoim rodzaju... :)
Pzdr

W ubiegłym sezonie dużo pisałem o tej konstrukcji z cienkiej listwy. Wobler od wiosny był w fazie testòw i praktycznie nie był w sprzedaży. Kilka osòb ktòre dostało " Cienkiego " naprawdę dobrze połowiło na te woblery dlatego, od tego roku wchodzà do stałej oferty i od kwietnia będà dostępne :) ...ròwnież w wersji HOLO ;)
  • krystiano1981r lubi to

#660 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 21 luty 2015 - 13:39

Te holo są świetne... ;) :)

Załączony plik  post-51985-0-34640500-1414135765.jpg   173,74 KB   6 Ilość pobrań

• wildriver i Mariano Mariano lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych