Cześć Adam.
Dzisiaj udało się skusić na Panica takiego bolenia.
Woblera prowadziłem chlapiąc po wodzie,branie mega widowiskowe.
Woblery pierwsza klasa.
2.JPG 46,54 KB 15 Ilość pobrań
Dzięki i pzdr.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 maj 2015 - 07:18
Graty Krystiano Na którego Panikusa strzelił? U mnie wczoraj na Bugu rządziła 8-mka, chociaż największa locha wyszła mi pod same nogi za 11-ką; piękna, gruba ryba około 80 cm. Niestety pocałował woblera i tyle go widziałem . Ogólnie najwięcej kontaktów i strzałów było na agresywnie prowadzoną 8-mkę, z częstym chlapaniem woba po powierzchni. Brania bardzo widowiskowe ale dużo pustych. Tak naprawdę to powierzchniowe żerowanie dopiero się rozpoczyna i Bolki muszą jeszcze z tydzień, dwa potrenować celność i skuteczność ataku hehe Ryby jeszcze dochodzą do kondycji ale już jest nieźle. Odnoszę wrażenie, że te lekkie zimy i niska woda nie najlepiej wpływają na ogólną kondycję ryb. To największa ryba wczorajszego wypadu na stare śmieci. Niestety cała majówka minęła w pracy
Napisano 04 maj 2015 - 16:14
Ryba skusiła się na Panica o długości 8cm (podobnie jak u Ciebie )
Na ten sam wabik miałem też kilka brań spudłowanych,faktycznie po zimie bolki muszą sobie chyba celowniki poustawiać...
Pzdr
Napisano 04 maj 2015 - 19:07
Nowe sandaczówki na sezon 2015. 8cm, waga z kotwicami około 12 g, floating. Bardzo zwarta i lotna konstrukcja. Będą dwie wersje - jak na foto SDR, i na nocki oraz szybkie, płytkie miejscówki minnow schodzący max . do około 1,2 m. SDR ma nowy kształt steru dzięki któremu wobler jest bardzo żywy, nie kopie i pięknie, drobniutko lusterkuje. Wbrew pozorom ster obsadzony jest głęboko w woblerze i przebiega pod oczami. Wszystko jest porządnie przelakierowane. Miałem pewne obawy co do wytrzymałości tej konstrukcji ale testy prowadzone na kamienistym dnie potwierdziły, że wobler jest bardzo wytrzymały. Oprócz sandaczy napewno częstym amatorem tego wobka będzie gruby boleń, kleń a nawet sumek dlatego stelaż wykonany jest z drutu 1,0 mm i przebiega przez całość konstrukcji.
Napisano 04 maj 2015 - 22:25
Napisano 04 maj 2015 - 22:51
Łowna maszynka będzie...
Napisano 05 maj 2015 - 15:31
Ooo Panie z tymi boleniówkami to pjechałeś Wysłałem priva.
Napisano 09 maj 2015 - 11:18
Adam,dzisiaj dwa piękne brania na Panica 8cm.
Świetny widok,aż się "sierść" na plecach jeży...
p2.JPG 63,95 KB 18 Ilość pobrań
Napisano 09 maj 2015 - 12:48
Czy robisz jeszcze Rivierki? na str 17ej jest ich zdjęcie.
Napisano 09 maj 2015 - 19:49
Adam,dzisiaj dwa piękne brania na Panica 8cm.
Świetny widok,aż się "sierść" na plecach jeży...
p2.JPG
Napisano 09 maj 2015 - 20:38
Dzisiejszy szybki wypad na miejscówke zaowocował w drugim rzucie taką 65tką.
Woblerki ochrzczone
Napisano 09 maj 2015 - 20:53
Mówiłem Ci, że takie widowiskowe brania będą na te woby. Tymi woblerami można dosłownie rozruszać ospałe rapy i nie jest to żart
Adam czy te chlapiące woblery sprawdzają Ci się na warszawskiej Wiśle? Pytam bo kilkukrotnie próbowałem łowić bolenie na powierzchniowe przynęty i niestety zawsze bez powodzenia. Zastanawiam się dlaczego poległem w takim łowieniu?
Napisano 09 maj 2015 - 21:18
Dzisiejszy szybki wypad na miejscówke zaowocował w drugim rzucie taką 65tką.
Woblerki ochrzczone
Napisano 09 maj 2015 - 21:25
Adam czy te chlapiące woblery sprawdzają Ci się na warszawskiej Wiśle? Pytam bo kilkukrotnie próbowałem łowić bolenie na powierzchniowe przynęty i niestety zawsze bez powodzenia. Zastanawiam się dlaczego poległem w takim łowieniu?
Napisano 09 maj 2015 - 21:39
Co do Warszawy, jak mi pokażesz z jedno miejsce gdzie żerują bolenie to chętnie sprawdzimy Panica w action
Na tą chwilę to żerują , ale bardzo głęboko., dlatego łowię na SDR-y. Jak tylko zaczną chodzić powierzchniowo to się przypomnę .Choć co roku trudniej o takie intensywne żerowanie.Dziękuję za odpowiedź i trzymam Cię za słowo .
Użytkownik pisarz edytował ten post 09 maj 2015 - 21:50
Napisano 09 maj 2015 - 21:53
Na tą chwilę to żerują , ale bardzo głęboko., dlatego łowię na SDR-y. Jak tylko zaczną chodzić powierzchniowo to się przypomnę .Choć co roku trudniej o takie intensywne żerowanie.Dziękuję za odpowiedź i trzymam za słowo .
Napisano 09 maj 2015 - 22:07
A to, to wiem, że żerują głęboko dlatego pytam hehe Nawiasem mówiąc ciekawe dlaczego tak się dzieje? Na innych dużych rzekach bolki na dobre grasują od tygodnia, a Wisła jakby wymarła...?
To tylko warszawska Wisła tak ma . Mam wieści z Wyszogrodu o bardzo intensywnym powierzchniowym żerowaniu boleni , a to tylko 60km od Warszawy .Różnica polega na zasobności ryb w danym rejonie.Rybostan białorybu i drapieżnika jest tam nieporównywalnie większy , to i żerowanie jest bardziej intensywne i odbywa się zarówno głęboko jak i powierzchniowo .A w Warszawie bieda z rybami to i z żerowaniem .Jeszcze 3-4 lata temu były miejsca w Warszawie, gdzie o tej porze roku , wieczorem przychodziło kilkadziesiąt boleni i do późnej nocy robiło " rzeź niewiniątek".
Użytkownik pisarz edytował ten post 10 maj 2015 - 06:33
Napisano 09 maj 2015 - 23:32
Czy robisz jeszcze Rivierki? na str 17ej jest ich zdjęcie.
Napisano 10 maj 2015 - 20:35
Dzisiaj Adam,piękne chwile nad wodą spędziłem dzięki Panicowi 8cm.
Dzięki tej przynęcie,brani zapadają w pamięć na bardzo,bardzo długo...
Dzisiejsze moje "marzenie",86cm z Odry.
bolo.JPG 100,53 KB 19 Ilość pobrań
Napisano 10 maj 2015 - 21:50
@krystiano1981r gratuluję pięknej rapy, a twórcy świetnej przynęty
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych