LB HM Spinnerman
#861 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 12:57
#862 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2015 - 08:47
Jasne, wrzucam wobka w warkocz i sprowadzam go z prądem kasując tylko luz na plecionce kołowtotkiem, lekko podszarpując co kilka obrotów korbą, taka woblerowa przepływanka.
- spinnerman lubi to
#863 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2015 - 12:45
Realizując koncepcję dalekosiężnej Boleniówki powstał model Panic XF. Skrót od Xtreme Flight Praca przynęty zbliżona do WTD, jednak można prowadzić ją również pod lustrem w klasyczny sposób. Podbicie kija powoduje gwałtowne wyjście do powierzchni i zaoczkowanie, bądź przejechanie na ogonie; w zależności od potrzeb. Typowe WTD po powierzchni wody na bardzo dużych dystansach też nie sprawia problemu. Obciążenie rozłożone jest na całej długości woblera jednak główna masa skupiona jest w części ogonowej co sprawia, że wobler leci jak pocisk osiągając ponad 100 metrowe odległości. Napewno sprawdzi się na odległych wislanych kosach niedostępnych dla standardowych przynęt.
Chcę takie !!!
#864 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2015 - 19:36
Na razie zbroję się na jutrzejszy wyjazd na Bug. Ukleja zaczęła się trzeć więc pojadę troszkę grubej Pozdrawiam
Załączone pliki
- Kamil Z. i krystiano1981r lubią to
#865 Guest_Drac_*
Napisano 06 czerwiec 2015 - 08:55
I jak, wyjazd udany?
Do mnie dotarła paczka - bardzo dziękuję!
Wykonanie rewelka!!!
A przy okazji - jakiś czas temu na giełdzie Twoje jerki były.
Spóźniłem się i został tylko jakiś dziwny kolor..... :/
Wziąłem, a co.
Okazało się, że salmowskiego slidera moje rybki mają w nosie.
A zainteresowanie HMS'em jest.
Co prawda ryba się spięła bo źle zaciąłem, ale była - w dniu kiedy wszystko inne miały w d.
Dodatkowo jedno lekkie puknięcie i jedno odprowadzenie pod nogi....ten szczupaczek był niewiele większy od 11cm jerka
Cieszę się nawet z tego, bo już miałem chwilę zwątpienia w jerkowanie, a dzięki temu kolorystycznemu dziwactwu dałem jeszcze szansę jerkom.
Adam - dziękuję.
- ManieQ i spinnerman lubią to
#866 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2015 - 20:57
Dzisiaj krótki spływ Oderką. Główny cel- klenie. Ale te miały celowniki poprzestawiane i niestety nie dopisały. Powyżej jednej z obławianych miejscówek pokazał się bolek. Nie lubię łowić z prądem i rzadko tak łowię, ale jak się nie ma, co się lubi... Trzeci rzut sPanicowaną ósemką i wreszcie nie tylko sam gejzer, ale w połączeniu z kopnięciem w kij. Rapka wymiarowa, ale 65 to ona nie miała, więc tym razem bez foty. Ale cieszy już fakt skuszenia ryby do brania na topwatera. Chyba kumam tego wobka, bo w ciągu pół godziny miałem jeszcze 3 strzały, w tym jeden na pewno czegoś solidnego, niestety rybki spudłowały. Acha. Na powierzchni praktycznie nie było widać ataków.
Pozdrówka
Kamil
- krystiano1981r i spinnerman lubią to
#867 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2015 - 21:17
Załączone pliki
- BOSMAN 76, kriskros1981, ManieQ i 2 innych osób lubią to
#868 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2015 - 22:16
@spinnerman teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości, że stworzyłeś coś wyjątkowego każdy twórca chciałby aby w jego wątku odbywały się takie meldunki jeszcze raz graty łownego modelu.
Użytkownik Pride edytował ten post 07 czerwiec 2015 - 22:16
- BOSMAN 76 i spinnerman lubią to
#869 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 09:16
@Drac każdy wyjazd and ryby jest wartościowy, bo daje nowe doświadczenia nawet jak rybki czasami nas olewajà hehe Trafiła się jedna grubsza rapa ale jakaś taka chuda i ryby o wymiarach nieforumowych. Ogòlnie woda na granicznym Bugu martwa. Opinie miejscowych wędkarzy nie napawajà optymizmem. Osobiście sam spodziewałem się lepszych wynikòw.
#870 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 09:20
Załączone pliki
- Kamil Z., BOSMAN 76, Hesher i 3 innych osób lubią to
#871 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 19:21
Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora .
Gratuluję .
- spinnerman lubi to
#872 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 19:44
Cześć Adamie. Zgadzam się z kolegami powyżej- stworzyłeś wabik wyjątkowy. Ktoś parę stron wcześniej pytał czy Paniki będą skuteczne na zaporówkach- potwierdzam, są bardzo skuteczne; krótki wypad i w pół godziny 2 bolki 67 i 70 i jeden zwrot przez rufę przy samym brzegu. Brania bardzo agresywne, po zaoczkowaniu woblerem powierzchni wody, Panic 10.
Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica
Pozdrawiam
Załączone pliki
- BOSMAN 76, spinnerman, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to
#873 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 20:12
Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora .
Gratuluję .
Oj tam odrazu potwora. Taki tam mały esesman wyszedł hehe
#874 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2015 - 20:23
Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica
Dżizes Tomek ta ryba wygląda jak tarpon !!! Gratulacje.
Mam info, że na pewnej lubelskiej zaporówce też połowili ładnych kabanow na 10 i 11-stki. Pozdrawiam
- krystiano1981r lubi to
#875 OFFLINE
#876 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 21:11
- krystiano1981r lubi to
#877 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 21:26
No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało Piękna rybka. Graty.
Dzięki.
Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych...
Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej )
Pzdr
- spinnerman lubi to
#878 Guest_Drac_*
Napisano 10 czerwiec 2015 - 07:22
Kiedyś napisałeś że łowisz tylko na swoje przynęty..... już wiem dlaczego
Po co zakładać inne g.
- spinnerman i AndrzejZareba lubią to
#879 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 11:57
Dzięki.
Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych...
Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej )
Pzdr
Dokładnie tak. Cała "tajemnica" tkwi w specyficznym, nerwowym ruchu tych woblerów. To tak jak z blaszką okoniową - niby dwie jednakowe a jedna kosi, druga nie jest warta funta kłaków hehe
Panic 10 pomimo, że łowi, to będzie jeszcze odrobinę tu i tam zmodyfikowany. 8-ki są bez zastrzeżeń
- krystiano1981r lubi to
#880 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 14:57
Załączone pliki
- krystiano1981r, Pride i AndrzejZareba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych