Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#861 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 czerwiec 2015 - 12:57

Super! Możesz opisać jak prowadzisz ten wobler na klenia?

#862 OFFLINE   penkulski

penkulski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Konrad

Napisano 04 czerwiec 2015 - 08:47

Jasne, wrzucam wobka w warkocz i sprowadzam go z prądem kasując tylko luz na plecionce kołowtotkiem, lekko podszarpując co kilka obrotów korbą, taka woblerowa przepływanka.

• spinnerman lubi to

#863 OFFLINE   AndrzejZareba

AndrzejZareba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 92 postów
  • LokalizacjaWrocław/Warszawa

Napisano 04 czerwiec 2015 - 12:45

Realizując koncepcję dalekosiężnej Boleniówki powstał model Panic XF. Skrót od Xtreme Flight ;) Praca przynęty zbliżona do WTD, jednak można prowadzić ją również pod lustrem w klasyczny sposób. Podbicie kija powoduje gwałtowne wyjście do powierzchni i zaoczkowanie, bądź przejechanie na ogonie; w zależności od potrzeb. Typowe WTD po powierzchni wody na bardzo dużych dystansach też nie sprawia problemu. Obciążenie rozłożone jest na całej długości woblera jednak główna masa skupiona jest w części ogonowej co sprawia, że wobler leci jak pocisk osiągając ponad 100 metrowe odległości. Napewno sprawdzi się na odległych wislanych kosach niedostępnych dla standardowych przynęt.

Chcę takie !!! :)

#864 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 czerwiec 2015 - 19:36

Andrzeju będą za około tydzień to dam Ci znać tel. ;)
Na razie zbroję się na jutrzejszy wyjazd na Bug. Ukleja zaczęła się trzeć więc pojadę troszkę grubej ;) Pozdrawiam

Załączone pliki

• Kamil Z. i krystiano1981r lubią to

#865 Guest_Drac_*

Guest_Drac_*
  • Guests

Napisano 06 czerwiec 2015 - 08:55

I jak, wyjazd udany?

Do mnie dotarła paczka - bardzo dziękuję!

Wykonanie rewelka!!!

A przy okazji - jakiś czas temu na giełdzie Twoje jerki były.

Spóźniłem się i został tylko jakiś dziwny kolor..... :/

Wziąłem, a co.

Okazało się, że salmowskiego slidera moje rybki mają w nosie.

A zainteresowanie HMS'em jest.

Co prawda ryba się spięła bo źle zaciąłem, ale była  - w dniu kiedy wszystko inne miały w d.

Dodatkowo jedno lekkie puknięcie i jedno odprowadzenie pod nogi....ten szczupaczek był niewiele większy od 11cm jerka :D

Cieszę się nawet z tego, bo już miałem chwilę zwątpienia w jerkowanie, a dzięki temu kolorystycznemu dziwactwu dałem jeszcze szansę jerkom.

Adam - dziękuję.

• ManieQ i spinnerman lubią to

#866 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 07 czerwiec 2015 - 20:57

Dzisiaj krótki spływ Oderką. Główny cel- klenie. Ale te miały celowniki poprzestawiane i niestety nie dopisały. Powyżej jednej z obławianych miejscówek pokazał się bolek. Nie lubię łowić z prądem i rzadko tak łowię, ale jak się nie ma, co się lubi... Trzeci rzut sPanicowaną ósemką i wreszcie nie tylko sam gejzer, ale w połączeniu z kopnięciem w kij. Rapka wymiarowa, ale 65 to ona nie miała, więc tym razem bez foty. Ale cieszy już fakt skuszenia ryby do brania na topwatera. Chyba kumam tego wobka, bo w ciągu pół godziny miałem jeszcze 3 strzały, w tym jeden na pewno czegoś solidnego, niestety rybki spudłowały. Acha. Na powierzchni praktycznie nie było widać ataków.

Pozdrówka

Kamil

• krystiano1981r i spinnerman lubią to

#867 OFFLINE   AndrzejZareba

AndrzejZareba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 92 postów
  • LokalizacjaWrocław/Warszawa

Napisano 07 czerwiec 2015 - 21:17

Adam, takiego brania boleniowego w swojej ponad 30 letniej karierze spinningowej jeszcze nie widziałem... Potężne kopnięcie i gajzer wody, a co najpiękniejsze, że cały spektakl odbywał się na moich oczach. Stałem na wysokiej skarpie i obserwowałem pracę świeżo nabytych 11 - stek i w pewnym momencie woda poprostu się otworzyła :) Szczerze powiedziawszy, to nigdy nie łowiłem boleni przynętami tej wielkości i miałem pewne obawy ale tylko do pierwszego brania :) Były jeszcze dwie mniejsze ryby i kilka spudłowanych atakòw. Woblery, że tak powiem magiczne :) Czekam na obiecane 8 i 10 ;) . Wielkie dzięki. Jutro zadzwonię. Pozdrawiam.

Załączone pliki

• Załączony plik  image.jpg   47,93 KB   14 Ilość pobrań
  • Załączony plik  image.jpg   53,91 KB   13 Ilość pobrań

#868 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 07 czerwiec 2015 - 22:16

@spinnerman teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości, że stworzyłeś coś wyjątkowego :) każdy twórca chciałby aby w jego wątku odbywały się takie meldunki :rolleyes: jeszcze raz graty łownego modelu.

Użytkownik Pride edytował ten post 07 czerwiec 2015 - 22:16

• BOSMAN 76 i spinnerman lubią to

#869 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2015 - 09:16

Panowie dziękuję za fotki, relacje i dobre słowo. To daje kopa i nakręca do dalszej pracy. Daje też poczucie, że robi się coś wartościowego dla Kolegòw po kiju, a w moim przypadku to sprawa priorytetowa. Wobler ma łowić i dawać wędkarzowi poczucie, że ma dobrà przynęte i nie traci czasu nad wodà ;)
@Drac każdy wyjazd and ryby jest wartościowy, bo daje nowe doświadczenia nawet jak rybki czasami nas olewajà hehe Trafiła się jedna grubsza rapa ale jakaś taka chuda :) i ryby o wymiarach nieforumowych. Ogòlnie woda na granicznym Bugu martwa. Opinie miejscowych wędkarzy nie napawajà optymizmem. Osobiście sam spodziewałem się lepszych wynikòw.

#870 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2015 - 09:20

Taka bużańska rapa trafiła się w sobotę na 10-kę Panic XF ;)

Załączone pliki

#871 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 08 czerwiec 2015 - 19:21

Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora :D .

Gratuluję :clappinghands: .

• spinnerman lubi to

#872 ONLINE   tombrajder

tombrajder

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów
  • LokalizacjaBielsko-Biała
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B.

Napisano 08 czerwiec 2015 - 19:44

Cześć Adamie. Zgadzam się z kolegami powyżej- stworzyłeś wabik wyjątkowy. Ktoś parę stron wcześniej pytał czy Paniki będą skuteczne na zaporówkach- potwierdzam, są bardzo skuteczne; krótki wypad i w pół godziny 2 bolki 67 i 70 i jeden zwrot przez rufę przy samym brzegu. Brania bardzo agresywne, po zaoczkowaniu woblerem powierzchni wody, Panic 10.

Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica ;)

Pozdrawiam

Załączone pliki

• BOSMAN 76, spinnerman, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to

#873 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2015 - 20:12

Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora :D .
Gratuluję :clappinghands: .

Oj tam odrazu potwora. Taki tam mały esesman wyszedł hehe

#874 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2015 - 20:23

[quote name="tombrajder" post="1692725" timestamp="1433789043"]Cześć Adamie. Zgadzam się z kolegami powyżej- stworzyłeś wabik wyjątkowy. Ktoś parę stron wcześniej pytał czy Paniki będą skuteczne na zaporówkach- potwierdzam, są bardzo skuteczne; krótki wypad i w pół godziny 2 bolki 67 i 70 i jeden zwrot przez rufę przy samym brzegu. Brania bardzo agresywne, po zaoczkowaniu woblerem powierzchni wody, Panic 10.
Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica ;)

Dżizes Tomek ta ryba wygląda jak tarpon !!! Gratulacje.
Mam info, że na pewnej lubelskiej zaporówce też połowili ładnych kabanow na 10 i 11-stki. Pozdrawiam
  • krystiano1981r lubi to

#875 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 09 czerwiec 2015 - 20:45

"Panic-omanii" cd.... ;) :)

Załączony plik  2.JPG   82,47 KB   14 Ilość pobrań

#876 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2015 - 21:11

No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało :) Piękna rybka. Graty.
  • krystiano1981r lubi to

#877 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 09 czerwiec 2015 - 21:26

No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało :) Piękna rybka. Graty.

Dzięki. :)

Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... :unsure:

Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... :rolleyes: Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej :ph34r: )

Pzdr

• spinnerman lubi to

#878 Guest_Drac_*

Guest_Drac_*
  • Guests

Napisano 10 czerwiec 2015 - 07:22

Kiedyś napisałeś że łowisz tylko na swoje przynęty..... już wiem dlaczego  :lol:

Po co zakładać inne g.  ;)

• spinnerman i AndrzejZareba lubią to

#879 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2015 - 11:57

Dzięki. :)
Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... :unsure:

Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... :rolleyes: Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej :ph34r: )
Pzdr

Dokładnie tak. Cała "tajemnica" tkwi w specyficznym, nerwowym ruchu tych woblerów. To tak jak z blaszką okoniową - niby dwie jednakowe a jedna kosi, druga nie jest warta funta kłaków hehe
Panic 10 pomimo, że łowi, to będzie jeszcze odrobinę tu i tam zmodyfikowany. 8-ki są bez zastrzeżeń ;)
  • krystiano1981r lubi to

#880 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2015 - 14:57

Kamil łowi ;)

Załączone pliki

• krystiano1981r, Pride i AndrzejZareba lubią to