LB HM Spinnerman
#901 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2015 - 08:10
#902 Guest_Drac_*
Napisano 20 czerwiec 2015 - 13:06
Adam powiedz proszę 2 słowa jak ósemke i 11xf na wiśle obsługiwać?
Planowałem raczej w poprzek nurtu i z nurtem, a widzę że chłopaki ciągną bolenie nawet przy prowadzeniu pod prąd.
2 słowa chociaż i po rączkach całuję
- Maciek Rożniata lubi to
#903 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2015 - 19:33
Użytkownik spinnerman edytował ten post 20 czerwiec 2015 - 19:34
- krystiano1981r lubi to
#904 Guest_Drac_*
Napisano 20 czerwiec 2015 - 20:28
powiedz proszę gdzie rzucić o której godzinie i jak prowadzić żeby złowić rybę :-D
dzięki za wskazówki. jutro spróbuje coś skutecznic
hej!
#905 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2015 - 17:55
Załączone pliki
- Kamil Z. lubi to
#906 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2015 - 19:29
Krystian łowi Są też wieści o Spanicowanych sandaczach Ale może sam łowca wypowie się w tej kwestii
Fota kiepska bo i telefon do doopy...
Niestety pospiech zrobił swoje i aparat został w domu,najważniejsze jednak,że ryby były
Do tej rapki dołowiłem jeszcze dwie troszkę mniejsze oraz dwa sandacze
Oczywiście wszystkie rybki skusiły się na Panica.
Wychodzi na to,że ten wobler to taki "Universal Soldier"
Pzdr
- spinnerman i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#907 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2015 - 19:51
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#908 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2015 - 21:33
Jeśli chodzi o łowienie boleni na Panica to lubię kiedy na wodzie jest falka,wobler cały czas ślizga się po powierzchni od czasu do czasu "łapiąc" taką falkę.Czuć wtedy delikatny opór,za moment wobler wyskakuje ponad taflę na kilka centymetrów i w tym momencie najczęściej są brania.Widok takiego ataku jest świetny bo widać całego bolenia jak niemalże w powietrzu chwyta wabik...
Łowienia na Panica z opadu cały czas się uczę,kilka ryb już jednak w ten sposób złowiłem więc parę słów mogę napisać.
Wabik posyłam po skosie w dół rzeki,na napiętej lince czekam aż wobler opadnie na dno.Następnie podrywam go samym kołowrotkiem,pięć czy sześć obrotów korbą i znów czekam,Panic wtedy opada "gęsto" lusterkując.Wobler w czasie opadania nie utrzymuje pozycji horyzontalnej tylko zjeżdża na ogonie z lekko uniesioną głową.
Na chwilę obecną jestem prawie pewien,że tego typu prowadzenie będzie dawało mi ryby jesienią kiedy rapy zejdą na głębszą i spokojniejszą wodę.
W czasie każdego wyjazdu ciągle eksperymentuję z prowadzeniem Panica,cały czas się go uczę a On daje mi ryby i widowiskowe brania.
Pzdr
- Mariano Mariano, spinnerman, Pisarz.......ewski Piotr i 3 innych osób lubią to
#909 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2015 - 22:33
Niesamowity ten Panic
- spinnerman lubi to
#910 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 05:02
Tymczasem pozytywne newsy z nad Bugu. Zassał prowadzonego powoli z prądem
Załączone pliki
- Kamil Z., krystiano1981r i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#911 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 06:49
Wczoraj testowałem pierwszy raz panica na odrze które dotarły do mnie w trybie natychmiastowym , dzięki Adamie za szybką wysyłkę no i prezencik . To co panic wyprawia to coś pięknego. Drugi daleki rzut 8-mką, jest potężny strzał i piękny widok, potem słowa k...... mać i po dwóch metrach kolejna powtórka, coś pięknego. Tego już wyholowałem . W mojej krótkiej przygodzie z boleniami nie miałem jeszcze takiej sytuacji że w jednym rzucie były dwa ataki i to tak agresywne . Pierwszy kontakt z panicem i takie emocje. Adamie gratulacje. Panic wymiata tak jak mówiłeś. A to mój rozbujnik, nieduży ale cieszy WP_20150620_003.jpg 34,17 KB 11 Ilość pobrań
- Kamil Z., krystiano1981r, spinnerman i 1 inna osoba lubią to
#912 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 07:31
#913 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 15:44
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
#914 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 15:48
- spinnerman lubi to
#915 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 19:49
Nigdy nie łowiłem celowo bolkòw na stojàcej wodzie i nie mam o tym pojęcia, ale skoro Panicki sprawdzajà Ci się tak dobrze to chyba w końcu trzeba będzie wybrać się na kanał żerański
Adam na tą chwilę K.Ż sobie odpuść , bolki ospałe i żerują na tegorocznym wylęgu .Do tego woda bardzo czysta , warunki do rapowania fatalne. Trzeba czekać na bardziej sprzyjające warunki , a na razie ćwiczyć Wisłę.
K.Ż. mam na rzut beretem , tak więc będę trzymał rękę na pulsie .
#916 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 20:39
Jeśli mogę coś wtrącić. Pewien guru od bolków ze stojącej na tym forum, napisał że nie chodzi o to żeby zaimitować taki wylęg, tylko Bolka czymś wkur... I ja się z tym zgadzam a Panic dobrze się do tego nadaje. Pozdrawiam. TomekAdam na tą chwilę K.Ż sobie odpuść , bolki ospałe i żerują na tegorocznym wylęgu .Do tego woda bardzo czysta , warunki do rapowania fatalne. Trzeba czekać na bardziej sprzyjające warunki , a na razie ćwiczyć Wisłę.
K.Ż. mam na rzut beretem , tak więc będę trzymał rękę na pulsie .
#917 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 20:53
Użytkownik AndrzejZareba edytował ten post 22 czerwiec 2015 - 20:58
#918 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2015 - 10:05
Takie sandaczowe SDR ki w sprawdzonych kolorkach . Teraz jeszcze dwie warstwy lakieru i do wody
Załączone pliki
- krystiano1981r lubi to
#919 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2015 - 11:18
Jeśli mogę coś wtrącić. Pewien guru od bolków ze stojącej na tym forum, napisał że nie chodzi o to żeby zaimitować taki wylęg, tylko Bolka czymś wkur... I ja się z tym zgadzam a Panic dobrze się do tego nadaje. Pozdrawiam. Tomek
Panic to doskonały wobler , jednak i on pewnych rzeczy nie przeskoczy.
Tuż obok K.Ż. znajduje się Polfa Tarchomin , znany producent leków psychotropowych i uspokajających. Być może że wlewają swoje ścieki poprodukcyjne do kanału . Dlatego te bolki tak trudno wkur...
Przepraszam Adam że zaśmiecam Twój wątek , ale............ .
Użytkownik pisarz edytował ten post 23 czerwiec 2015 - 11:26
- Norbert 78, spinnerman i woblery z Bielska lubią to
#920 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2015 - 11:30
Rzeczywiście jakoś tak spokojnie wachlują poniżej Polfy A tak na serio- parę razy trafiałem na Kanale bolki i wszystkie na woblery prowadzone tak do 10 cm pod powierzchnią, spokojnym dość powolnym tempem.
- spinnerman i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych