Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#1081 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 sierpień 2015 - 10:56

Ja zaraz po urlopie jak tylko odebrałem przesyłkę która na mnie czekała u szwagra, uzbroiłem woblerki i ruszyłem na Wisłe. Woda niska to trzeba było szukać ryb w śródrzecznym nurcie. Znalazłem obiecującą przykosę i zacząłem ją obławiać w efekcie na ósemkę zaliczyłem atomowe branie na samym kancie przykosy. Ryba nie była duża coś koło 70 cm, ale uderzyła z takim impetem że rozgieła kólko, mam nadzieje że pozbyła się kolczyka. Następnego dnia nie mogąc pogodzić się z porażką poprzedniego dnia pojechałem ponownie, popływałem trochę i znalazłem kolejną przykosę. Na dwie godziny łapania zameldował się bolek 60+ i chlapak coś pod 50 oczywiście na Panica. W międzyczasie koło mojego pontonu ataki srednio co 10-15 minut ponawiał jakiś monster. Rzucałem więc co jakiś czas z nadzieją, choć wiedziałem że stoję za blisko. Odprowadził mi woblera raz i powiem wam Panowie, takiego kilwatera za woblerem nie widziałem nigdy wcześniej, konkretny, stary, gruby, wyrośniety, cwaniak. Może uda się następnym razem :) . Dzieki Adam za woblery. Pozdro

No to ładnie :) Pisałem o tym już wcześniej ale się powtórzę :) Panici należy zbroić w bardzo mocne kotwice i kółka łącznikowe najlepiej płaskie, łamane made in Japan. Brania są naprawdę atomowe i rozgięte kółka czy kotwice nie są rzadkością, poza tym częstym przyłowem przy prowadzeniu z opadu jest sumek, więc...Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zbrojenie w jedną, numer większą kotwicą na ogonie woblera.

Tymczasem oczekiwanie na miejscowego cat fisha B)

Vransko - największe jezioro Chorwacji. Zasiedlone przez sumy, szczupaki i ryby słonowodne. Łowi się tu na mięso małż, dodatkowo wabiąc kwokiem. Dobra baza z uwagi na dostępność zimnego browca i Wi-Fi :D  Pozdrawiam.

Załączone pliki

• Kamil Z., malcz i adashhh lubią to

#1082 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 10 sierpień 2015 - 13:49

.... Ryba nie była duża coś koło 70 cm...

Ja za taką nie dużą rybą z 7 z przodu chodzę już czwarty miesiąc :P

• Kamil Z. i Qcyk lubią to

#1083 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 10 sierpień 2015 - 14:47

Ja za taką nie dużą rybą z 7 z przodu chodzę już czwarty miesiąc :P

Ja za taką rybą chodziłem dwa lata i w końcu się udało,później było już trochę łatwiej... :rolleyes: ;) :)

Pzdr

• Kamil Z. i Karol Krause lubią to

#1084 OFFLINE   mateusz998

mateusz998

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 18 sierpień 2015 - 12:05

Niedzielny boleń na Panica 8 cm. Zapamiętam go głównie ze względu na branie, które było niesamowite. Przynęta była gdzieś w połowie drogi i zbliżała się do krańca warkocza, gdzie woda ładnie kręci, aż tu nagle BUM i  Panic wyskakuje w powietrze... niestety nie trafił celnie i się nie zapiął. Po ułamku sekundy Panic wpada do wody, pół obrotu korbką i jest, tym razem siedzii.

Załączony plik  1.jpg   102,25 KB   7 Ilość pobrań

#1085 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 sierpień 2015 - 14:06

Niedzielny boleń na Panica 8 cm. Zapamiętam go głównie ze względu na branie, które było niesamowite. Przynęta była gdzieś w połowie drogi i zbliżała się do krańca warkocza, gdzie woda ładnie kręci, aż tu nagle BUM i  Panic wyskakuje w powietrze... niestety nie trafił celnie i się nie zapiął. Po ułamku sekundy Panic wpada do wody, pół obrotu korbką i jest, tym razem siedzii.

attachicon.gif1.jpg

Tak, to są właśnie te brania na Panica... :D Gratuluję @mateusz. Na przyszły sezon przygotowuję trzy nowe modele boleniówek. Będą to zupełnie nowe, nieobecne na rynku konstrukcje. Oj, będzie się działo ;)

Priorytetem też będą troszeczkę zaniedbane w tym sezonie sumówki. Jest jeden model który już fajnie połowił nie tylko sumków. Taka 6,5 cm płoteczka o wąskiej, lusterkującej akcji, dobra do łowienia z ręki bo nie męczy łapy a swoje robi. W tym temacie będzie jeszcze jeden model 8 cm i jedna baryła płytka i SDR.

Panowie w weekend byłem poza zasięgiem na granicznym Bugu, Były privy na które nie odpowiedziałem z uwagi na awarię serwera :( Jakby co to piszcie ponownie.

Trafił się jeden o świcie z jednej,  jedynej namierzonej rynienki. Woda masakrycznie mała ale ryby wyraźnie żerują chociaż bardzo ostrożne. Był też jeden w nocy trochę mniejszy, niestety nie było komu cyknąć foty. Oba na swojaka :P Rano dwa wyjścia do Panica potężnego bolenia zakończone gigantycznym lejem :angry: Czas ruszyć na Wisełkę  :wub: Pozdrawiam.

Załączone pliki

#1086 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 20 sierpień 2015 - 07:35

I ja ostatnimi czasy połowiłem i to sporo.

Największe takie w granicach 70+ ale przewaga takich 60 cm.

Brania na Panika będą się śniły nam po nocach, każde z nich ma swój urok.

Gdyby nie to że zbyt wielu na forum jest obserwatorów którzy wykorzystują to w połowach "mięsiarskich" boleni to nagrał bym filmik z kilkoma pokazowymi braniami.

• Kamil Z., Melanzyk, krystiano1981r i 1 inna osoba lubią to

#1087 OFFLINE   arti24

arti24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 226 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie
  • Imię:Artur

Napisano 20 sierpień 2015 - 11:44

Gdyby nie to że zbyt wielu na forum jest obserwatorów którzy wykorzystują to w połowach "mięsiarskich" boleni to nagrał bym filmik z kilkoma pokazowymi braniami.

Nie rob tego bo lowimy chyba w tych samych rejonach a tloku i miesiarzy nad woda nie lubie ;)

#1088 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 sierpień 2015 - 10:10

I ja ostatnimi czasy połowiłem i to sporo.
Największe takie w granicach 70+ ale przewaga takich 60 cm.
Brania na Panika będą się śniły nam po nocach, każde z nich ma swój urok.

Słyszałem Seba, że dobrze polowiliscie, nawet bardzo dobrze ;)
Też przerabiałem temat z metami boleniowymi i nie tylko... Szkoda gadać :( Ludzie wykorzystują fora do namierzania i bezlitosnej eksploatacji miejscowek. Dlatego lepiej nie pokazywać nic, jak pokazać za dużo...Dobrze, że jeszcze pozostaje kwestia umiejętności i zawartości pudełek ;)

#1089 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów

Napisano 21 sierpień 2015 - 10:45

Słyszałem Seba, że dobrze polowiliscie, nawet bardzo dobrze ;)
Też przerabiałem temat z metami boleniowymi i nie tylko... Szkoda gadać :( Ludzie wykorzystują fora do namierzania i bezlitosnej eksploatacji miejscowek. Dlatego lepiej nie pokazywać nic, jak pokazać za dużo...Dobrze, że jeszcze pozostaje kwestia umiejętności i zawartości pudełek ;)

i tu jest problem z tą zawartością pudełka  :(  mam nadzieję że coś tam dla nas zrobisz 

#1090 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 sierpień 2015 - 12:01

Damy rade ;)
  • Sebo i krystiano1981r lubią to

#1091 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 21 sierpień 2015 - 12:48

Z dokładnie tego samego powodu u mnie nie ma za dużo filmików -_- ten sezon jest dla mnie wyjątkowy. Mam z 200GB materiałów video, niestety są to rzeczy, które raczej nie wyjdą nigdy poza prywatną kolekcję, a szkoda.

Gratuluję Sebo pięknych ryb :ph34r: Jak tak oglądam ten wątek to chce mi się do PL złowić pierwszego w życiu bolenia!

Pozdr

M

• spinnerman lubi to

#1092 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 sierpień 2015 - 13:05

Melek wbijaj jak w dym. Woblera też dostaniesz ;)

#1093 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów

Napisano 21 sierpień 2015 - 13:59

Melek wbijaj jak w dym. Woblera też dostaniesz ;)

Dokładnie zapraszam bolki gwarantowane ;)

#1094 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 22 sierpień 2015 - 19:54

Damy rade ;)

No i to rozumiem...:-)

#1095 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 sierpień 2015 - 10:05

Zetki fluo na Odrę. Pierwsza warstwa podkładowa ;)

Załączone pliki

• Kamil Z., Sebo i ezehiel lubią to

#1096 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 25 sierpień 2015 - 10:07

Bardzo agresywne.

#1097 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 sierpień 2015 - 10:19

Bardzo agresywne.

I o to chodzi ;)

#1098 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 10:46

Zetki fluo na Odrę. Pierwsza warstwa podkładowa ;)

Adam tylko nie zapomnij dla nas z 2 szt. takie zrobić.

Za moment pokaże fotę Panika po spotkaniu z "krawężnikiem" ewentualnie sumkiem. Został mi ostatni na pokładzie a dziś jadę  :o  :wacko:  :wacko:

#1099 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 14:00

5802a96f35fd.jpg

Do 

tego kotwa brzuszna była rozgięta całkowicie. Ryba spięła się oczywiście po kilkunastu sekundach 

• krystiano1981r lubi to

#1100 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 sierpień 2015 - 14:39

5802a96f35fd.jpg
Do
tego kotwa brzuszna była rozgięta całkowicie. Ryba spięła się oczywiście po kilkunastu sekundach

Uu, to musi jaka barrakuda była hehe
Gdyby zamiast stelażu były wkręty to pół woblera zostało by zjedzone ;)

Załączone pliki

• krystiano1981r i ezehiel lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych