Ja zaraz po urlopie jak tylko odebrałem przesyłkę która na mnie czekała u szwagra, uzbroiłem woblerki i ruszyłem na Wisłe. Woda niska to trzeba było szukać ryb w śródrzecznym nurcie. Znalazłem obiecującą przykosę i zacząłem ją obławiać w efekcie na ósemkę zaliczyłem atomowe branie na samym kancie przykosy. Ryba nie była duża coś koło 70 cm, ale uderzyła z takim impetem że rozgieła kólko, mam nadzieje że pozbyła się kolczyka. Następnego dnia nie mogąc pogodzić się z porażką poprzedniego dnia pojechałem ponownie, popływałem trochę i znalazłem kolejną przykosę. Na dwie godziny łapania zameldował się bolek 60+ i chlapak coś pod 50 oczywiście na Panica. W międzyczasie koło mojego pontonu ataki srednio co 10-15 minut ponawiał jakiś monster. Rzucałem więc co jakiś czas z nadzieją, choć wiedziałem że stoję za blisko. Odprowadził mi woblera raz i powiem wam Panowie, takiego kilwatera za woblerem nie widziałem nigdy wcześniej, konkretny, stary, gruby, wyrośniety, cwaniak. Może uda się następnym razem . Dzieki Adam za woblery. Pozdro
No to ładnie Pisałem o tym już wcześniej ale się powtórzę Panici należy zbroić w bardzo mocne kotwice i kółka łącznikowe najlepiej płaskie, łamane made in Japan. Brania są naprawdę atomowe i rozgięte kółka czy kotwice nie są rzadkością, poza tym częstym przyłowem przy prowadzeniu z opadu jest sumek, więc...Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zbrojenie w jedną, numer większą kotwicą na ogonie woblera.
Tymczasem oczekiwanie na miejscowego cat fisha
Vransko - największe jezioro Chorwacji. Zasiedlone przez sumy, szczupaki i ryby słonowodne. Łowi się tu na mięso małż, dodatkowo wabiąc kwokiem. Dobra baza z uwagi na dostępność zimnego browca i Wi-Fi Pozdrawiam.
LB HM Spinnerman
#1081 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2015 - 10:56
- Kamil Z., malcz i adashhh lubią to
#1082 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2015 - 13:49
.... Ryba nie była duża coś koło 70 cm...
Ja za taką nie dużą rybą z 7 z przodu chodzę już czwarty miesiąc
- Kamil Z. i Qcyk lubią to
#1083 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2015 - 14:47
Ja za taką nie dużą rybą z 7 z przodu chodzę już czwarty miesiąc
Ja za taką rybą chodziłem dwa lata i w końcu się udało,później było już trochę łatwiej...
Pzdr
- Kamil Z. i Karol Krause lubią to
#1084 OFFLINE
Napisano 18 sierpień 2015 - 12:05
Niedzielny boleń na Panica 8 cm. Zapamiętam go głównie ze względu na branie, które było niesamowite. Przynęta była gdzieś w połowie drogi i zbliżała się do krańca warkocza, gdzie woda ładnie kręci, aż tu nagle BUM i Panic wyskakuje w powietrze... niestety nie trafił celnie i się nie zapiął. Po ułamku sekundy Panic wpada do wody, pół obrotu korbką i jest, tym razem siedzii.
1.jpg 102,25 KB 7 Ilość pobrań
- Maciek Rożniata, Mariano Mariano, Sebo i 2 innych osób lubią to
#1085 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 14:06
Niedzielny boleń na Panica 8 cm. Zapamiętam go głównie ze względu na branie, które było niesamowite. Przynęta była gdzieś w połowie drogi i zbliżała się do krańca warkocza, gdzie woda ładnie kręci, aż tu nagle BUM i Panic wyskakuje w powietrze... niestety nie trafił celnie i się nie zapiął. Po ułamku sekundy Panic wpada do wody, pół obrotu korbką i jest, tym razem siedzii.
Tak, to są właśnie te brania na Panica... Gratuluję @mateusz. Na przyszły sezon przygotowuję trzy nowe modele boleniówek. Będą to zupełnie nowe, nieobecne na rynku konstrukcje. Oj, będzie się działo
Priorytetem też będą troszeczkę zaniedbane w tym sezonie sumówki. Jest jeden model który już fajnie połowił nie tylko sumków. Taka 6,5 cm płoteczka o wąskiej, lusterkującej akcji, dobra do łowienia z ręki bo nie męczy łapy a swoje robi. W tym temacie będzie jeszcze jeden model 8 cm i jedna baryła płytka i SDR.
Panowie w weekend byłem poza zasięgiem na granicznym Bugu, Były privy na które nie odpowiedziałem z uwagi na awarię serwera Jakby co to piszcie ponownie.
Trafił się jeden o świcie z jednej, jedynej namierzonej rynienki. Woda masakrycznie mała ale ryby wyraźnie żerują chociaż bardzo ostrożne. Był też jeden w nocy trochę mniejszy, niestety nie było komu cyknąć foty. Oba na swojaka Rano dwa wyjścia do Panica potężnego bolenia zakończone gigantycznym lejem Czas ruszyć na Wisełkę Pozdrawiam.
Załączone pliki
- joker, Maciek Rożniata, Kamil Z. i 14 innych osób lubią to
#1086 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 07:35
I ja ostatnimi czasy połowiłem i to sporo.
Największe takie w granicach 70+ ale przewaga takich 60 cm.
Brania na Panika będą się śniły nam po nocach, każde z nich ma swój urok.
Gdyby nie to że zbyt wielu na forum jest obserwatorów którzy wykorzystują to w połowach "mięsiarskich" boleni to nagrał bym filmik z kilkoma pokazowymi braniami.
- Kamil Z., Melanzyk, krystiano1981r i 1 inna osoba lubią to
#1087 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 11:44
Gdyby nie to że zbyt wielu na forum jest obserwatorów którzy wykorzystują to w połowach "mięsiarskich" boleni to nagrał bym filmik z kilkoma pokazowymi braniami.
Nie rob tego bo lowimy chyba w tych samych rejonach a tloku i miesiarzy nad woda nie lubie
#1088 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 10:10
I ja ostatnimi czasy połowiłem i to sporo.
Największe takie w granicach 70+ ale przewaga takich 60 cm.
Brania na Panika będą się śniły nam po nocach, każde z nich ma swój urok.
Słyszałem Seba, że dobrze polowiliscie, nawet bardzo dobrze
Też przerabiałem temat z metami boleniowymi i nie tylko... Szkoda gadać Ludzie wykorzystują fora do namierzania i bezlitosnej eksploatacji miejscowek. Dlatego lepiej nie pokazywać nic, jak pokazać za dużo...Dobrze, że jeszcze pozostaje kwestia umiejętności i zawartości pudełek
- Sebo, Majo, krystiano1981r i 1 inna osoba lubią to
#1089 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 10:45
Słyszałem Seba, że dobrze polowiliscie, nawet bardzo dobrze
Też przerabiałem temat z metami boleniowymi i nie tylko... Szkoda gadać Ludzie wykorzystują fora do namierzania i bezlitosnej eksploatacji miejscowek. Dlatego lepiej nie pokazywać nic, jak pokazać za dużo...Dobrze, że jeszcze pozostaje kwestia umiejętności i zawartości pudełek
i tu jest problem z tą zawartością pudełka mam nadzieję że coś tam dla nas zrobisz
#1090 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 12:01
- Sebo i krystiano1981r lubią to
#1091 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 12:48
Z dokładnie tego samego powodu u mnie nie ma za dużo filmików ten sezon jest dla mnie wyjątkowy. Mam z 200GB materiałów video, niestety są to rzeczy, które raczej nie wyjdą nigdy poza prywatną kolekcję, a szkoda.
Gratuluję Sebo pięknych ryb Jak tak oglądam ten wątek to chce mi się do PL złowić pierwszego w życiu bolenia!
Pozdr
M
- spinnerman lubi to
#1092 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 13:05
#1093 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 13:59
Melek wbijaj jak w dym. Woblera też dostaniesz
Dokładnie zapraszam bolki gwarantowane
#1094 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2015 - 19:54
Damy rade
No i to rozumiem...:-)
#1095 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2015 - 10:05
Załączone pliki
- Kamil Z., Sebo i ezehiel lubią to
#1096 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2015 - 10:07
#1097 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2015 - 10:19
Bardzo agresywne.
I o to chodzi
#1098 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2015 - 10:46
Zetki fluo na Odrę. Pierwsza warstwa podkładowa
Adam tylko nie zapomnij dla nas z 2 szt. takie zrobić.
Za moment pokaże fotę Panika po spotkaniu z "krawężnikiem" ewentualnie sumkiem. Został mi ostatni na pokładzie a dziś jadę
#1099 OFFLINE
#1100 OFFLINE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych