Elyta może za rok.
Teraz skromnie.
No ja w przyszłym sezonie też sprawię sobie castowe zabawki. Z pływadła będzie piękne łowienie bolków
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 listopad 2015 - 18:11
Elyta może za rok.
Teraz skromnie.
No ja w przyszłym sezonie też sprawię sobie castowe zabawki. Z pływadła będzie piękne łowienie bolków
Napisano 04 listopad 2015 - 18:13
Napisano 04 listopad 2015 - 19:07
Cast na pływadle. Hmmm muszę to zobaczyć
Co w tym niezwykłego?
Napisano 04 listopad 2015 - 19:15
Napisano 04 listopad 2015 - 19:20
E tam sztuka dla sztuki. Ja już łowię tak kilka lat i jakoś się czepiają. Fakt, że piórkowymi wobkami to nie jest proste, ale rzucić tym też da. Teraz mam Elitę 2.6m do 28 gram i bolki same nie wiedzą kiedy wyjeżdżają na brzeg. Dla mnie to taki kompromis, bo jak chodzę za bolkami i zobaczę ciekawą sandaczową metę to nie da rady żebym parę razy nie rzucił z opadu. A łowić sandały na kołowrotek to grzech
Napisano 04 listopad 2015 - 19:39
Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 04 listopad 2015 - 19:39
Napisano 04 listopad 2015 - 20:06
A ja znowu często łowię bolki na przemian z kleniami. A w castingu nie ma kompromisu i uniwersalności pozwalającej pogodzić boleniówkę i nierzadko lekkiego smużaka. Próbowałem multikiem, coś tam złowiłem, ale stwierdziłem, że nie tędy droga. Za to podczas szczupaczenia jerkami zdecydowanie i tylko cast
No widzisz Kamil, jak da się ze szczupakami, to i da się z boleniami. Poza tym ja na paprochy nie łowię, więc... Myślę, że casting to coś więcej niż zwykły spin. Mam wrażenie, że bardziej zbliża do ryby, jest bardziej kontaktowy, no i wymaga finezji; coś jak łowienie na muchę. Zauważam w tej metodzie jakąś głębszą filozofię łowienia hehe Powiem, że od dawna o tym myślę, ale zdecyduję się na zakup sprzętu castingowego dopiero po zakupie pływadła, wówczas będzie miało to sens
Napisano 04 listopad 2015 - 20:10
Pewnie ostatnia partia w tym sezonie To będzie taka wypasiona wersja na zamknięcie sezonu- opalizacje, hologramy, złote wstawki itp. bajery. Później już tylko boleniówki i sandaczowe.
Napisano 04 listopad 2015 - 20:24
Szczupaki to zupełnie inny sprzęt, inna technika połowu i prowadzenie wabików. Ale faktycznie, jest to bardzo wygodny sposób łowienia, przede wszystkim do wszelkich "szarpanych" technik.No widzisz Kamil, jak da się ze szczupakami, to i da się z boleniami. Poza tym ja na paprochy nie łowię, więc... Myślę, że casting to coś więcej niż zwykły spin. Mam wrażenie, że bardziej zbliża do ryby, jest bardziej kontaktowy, no i wymaga finezji; coś jak łowienie na muchę. Zauważam w tej metodzie jakąś głębszą filozofię łowienia hehe Powiem, że od dawna o tym myślę, ale zdecyduję się na zakup sprzętu castingowego dopiero po zakupie pływadła, wówczas będzie miało to sens
Napisano 04 listopad 2015 - 20:29
Adam wystrzelisz kilka paniców w powietrze i Ci się odechce .
Napisano 04 listopad 2015 - 20:37
Napisano 04 listopad 2015 - 21:33
Adam wystrzelisz kilka paniców w powietrze i Ci się odechce .
Nie przesadzajcie Jakoś żółtki tym łowią i sobie chwalą A Panic jest jakby stworzony pod casta
Napisano 04 listopad 2015 - 21:35
Napisano 04 listopad 2015 - 21:42
Adaśko a o nas mam nadzieję pamiętasz...?
Napisano 04 listopad 2015 - 22:03
Pamiętam, pamiętam Pracuję nad nowym designem. Będzie fajnie i smakowicie
Napisano 04 listopad 2015 - 22:17
Pamiętam, pamiętam Pracuję nad nowym designem. Będzie fajnie i smakowicie
I w ogromnej ilości
Zapas na następny sezon musi być solidny.
A poza tym będę Cię męczył Adasiu i nękał o big Panika na Szweckie szczupaki
Napisano 04 listopad 2015 - 22:33
I w ogromnej ilości
Zapas na następny sezon musi być solidny.
A poza tym będę Cię męczył Adasiu i nękał o big Panika na Szweckie szczupaki
Lubię wyzwania i myślę, że się tego podejmę Kiedy planujesz tą Szwecję? Może też bym się załapał?
Napisano 04 listopad 2015 - 22:36
Napisano 04 listopad 2015 - 23:09
Adaś małe szanse ale nigdy nic nie wiadomo;)
A było by mega
http://jerkbait.pl/t...-8#entry1764788
Czy ja zawsze muszę zgapić... Zajefajny wyjazd się szykuje
Napisano 10 listopad 2015 - 08:30
To prawda że szczupaki lubią Panici i do tego złote może nie metrówa, ale nie zawsze się łowi metrówy...
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych