OKOŃ , PSTRĄG
Kijek jednoczęściowy pod okonia i pstrąga na blanku Suzuki RXF-4lb-601 pro.( 1,83m, 6lb mocy , c.w 1-5g)
Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji TVS16 insert z rurki woven ,rekojeść z naturalnego korka flor i korkogumy.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 wrzesień 2018 - 16:17
OKOŃ , PSTRĄG
Kijek jednoczęściowy pod okonia i pstrąga na blanku Suzuki RXF-4lb-601 pro.( 1,83m, 6lb mocy , c.w 1-5g)
Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji TVS16 insert z rurki woven ,rekojeść z naturalnego korka flor i korkogumy.
Napisano 21 wrzesień 2018 - 11:23
OSTRO SANDACZOWO
Kijek zbudowany pod sandałki na blanku Kraag XF, model jednoczęściowy SKXF-7016-1N. Blank bardzo szybki ,bardzo cięty i czuły. Typowy pod ostre jigowanie. Spokojnie pod główki 10-25g mozliwe ,że nawet nie co więcej.
Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Sic w pierścieniu Slim, Uchwyt SKSS 17 z insertem z wovenu ,korek jasny tygrys w rękojeści dzielonej.
Prawdziwa szpada
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 21 wrzesień 2018 - 11:24
Napisano 21 wrzesień 2018 - 11:38
CASTING NA LEKKO
Kijek na blanku Phenixa z serii M1 , MX-S69L. Bardzo uniwersalny blank jednoczęściowy długości 2,06m o mocy 10lb. Pod okonia na ciężej ,sandałka na lekko ,pstrąga i wiele innych. Taka typowa 10-cio funtówka na... w zasadzie wszystko.
Kijek zbudowany na uchwycie Fuji ACS 16 z zabudowaną nakrętką. Bardzo twarda pianka w kolorze grafitu w pełnej, krótkiej rękojeści, elementy metalowe czyli wszelkiego rodzaju pierścienie w kolorze powiedzmy pomarańczowym. Kolorystyka rękojeści i omotek dobrana pod docelowy młynek.
Przelotki Seaguide w układzie spiralnym
Napisano 04 październik 2018 - 12:21
NA GRUBAŚNE OKONIE
Kijek na blanku Suzuki RXF-12lb-661 w wersji cast zbudowany na finlandzkie okonie łowione na nie co głębszych łowiskach. Z tego co wiem sprawdza się wyśmienicie .
Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym, uchwyt castingowy ATC , naturalny korek i elementy metalowe w kolorze ciemnego złota.
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 04 październik 2018 - 12:22
Napisano 04 październik 2018 - 12:37
KRÓTKI MEGA MIĘSISTY UNIWERSAŁ.
Kijek na blanku typu Solid Carbon ( czyli pełny pręt węglowy) Lemax Barbarian BBR-SG 601L. Blank długości 180cm opisany jako 4KG. Bardzo trudny do ocenienia na sucho ale potencjał ma ogromny a możliwości rzutowe wręcz niesamowite biorąc po uwagę jego długość ,a raczej "krótkość" .
Co do możliwości tego kijka to poproszę właściciela kijka ,żeby napisał parę słów w tym temacie. Ja się nie odważę, bo nawet nie rzucałem tym kijkiem nie mówiąc już o łowieniu.
Kijek uzbrojony raczej prosto . Uchwyt DPS 17 ,korek jasny tygrys + ruda korkoguma, Przelotki Fuji Torzite.
Napisano 04 październik 2018 - 16:08
Potwierdzam. Potrzebowałem wędki do 20 g na specjalny odcinek okoniowy (3-10m) z uciągiem. Przynęty 3,5-4 calowe gumy na 15-20 g główkach. Plecionka X4 PE 1.0 nawinięta na zilliona TWS SV 7.3.NA GRUBAŚNE OKONIE
Kijek na blanku Suzuki RXF-12lb-661 w wersji cast zbudowany na finlandzkie okonie łowione na nie co głębszych łowiskach. Z tego co wiem sprawdza się wyśmienicie .
Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym, uchwyt castingowy ATC , naturalny korek i elementy metalowe w kolorze ciemnego złota.
Napisano 04 październik 2018 - 16:45
Tak sie dziwnie złożyło, że akurat mi sie trafił ten rodzynek Nasłuchałem sie i naczytałem superlatyw na temat pełnych prętów typu Auriga czy Shinobu Sword i zapragnąłem swojego „sworda”. Padło na LEMAX Barbarian. Niby to ciężkie, ale dziwnie dobrze zbalansowane. Przez to nie czuć tej wagi. Lata z tego jak z procy. Latają lekkie i na pozór ciężkie przynęty. Jadąc z jedną wędką mamy awaryjnie i okoniowkę i szczupakówkę (może nawet sandaczowkę... nie próbowałem jeszcze). Twitching, główka, obrotki czy wahadełko, wszystko to da sie ogarnąć. Parametrów min i max nie podaje, bo faza testów trwaKRÓTKI MEGA MIĘSISTY UNIWERSAŁ.
Kijek na blanku typu Solid Carbon ( czyli pełny pręt węglowy) Lemax Barbarian BBR-SG 601L. Blank długości 180cm opisany jako 4KG. Bardzo trudny do ocenienia na sucho ale potencjał ma ogromny a możliwości rzutowe wręcz niesamowite biorąc po uwagę jego długość ,a raczej "krótkość" .
Co do możliwości tego kijka to poproszę właściciela kijka ,żeby napisał parę słów w tym temacie. Ja się nie odważę, bo nawet nie rzucałem tym kijkiem nie mówiąc już o łowieniu.
Kijek uzbrojony raczej prosto . Uchwyt DPS 17 ,korek jasny tygrys + ruda korkoguma, Przelotki Fuji Torzite.
Użytkownik Krab edytował ten post 04 październik 2018 - 16:46
Napisano 04 październik 2018 - 16:48
Czekam na wiecej info, ciekawy blank
Napisano 06 październik 2018 - 08:25
Napisano 06 październik 2018 - 12:41
Jaka jest waga takiego barbarzyńcy w podobnym wykonaniu ?
Podpinam się pod pytanie
Napisano 07 październik 2018 - 20:23
Napisano 11 październik 2018 - 12:24
NA GRUBSZEGO SZCZUPALA
Kijek na blanku Suzuki RXF-20LB-701 (skrócony od dołu do 1,98m). Kijek o mocy 25lb i c.w opisanym jako 14-41g , realnie obsłuży 55g. Kijek zbudowany z myślą o łowieniu szczupaków na większe gumy i jerki w okolicach 10-12 cm.
Kijek dostał pełną rękojeść z korka burnt , wstawki z kaktusa 2 i korkogumy. Uchwyt SKSS 17 z insertem z korkogumy. Przelotki, na bogato Fuji Torzite T2.
Napisano 11 październik 2018 - 12:39
SUZUKI NA OSTRO
Kijek na blanku Suzuki RXXF-18LB-701 pro zbudowany z myślą o łowieniu sandaczy na główki 12-25g. Kijek w jednym kawałku długości 2,13m, mocy 18lb ,c.w do 21g, realnie nie co więcej, spokojnie radzi sobie z główką 25g . Kijek niewiarygodnie lekki w trzymaniu , dzięki bardzo dobremu wyważeniu nie czuć po prostu tego co jest z przodu kijka. Ma się wrażenie jakby trzymało się samą rękojeść. Kijek bardzo czuły ,szybki i cięty o pięknym ugięciu. Mimo ,że to X-fast podczas uginania nie ma żadnego "martwego punktu" gdzie kijek nie chciał by pracować.
Kijek dostał dzieloną rękojeść z korka kaktus 2 z elementami korkogumy. Uchwyt KSKSS 17 z insertem z korka, przelotki najlżejsze jak się da, czyli Fuji Torzite
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 11 październik 2018 - 12:40
Napisano 11 październik 2018 - 12:42
brak pieścionka na końcu foregripa to celowy zabieg ?
Napisano 11 październik 2018 - 12:56
No przecie ruchomy jest
Napisano 11 październik 2018 - 13:03
a taki bajer
Napisano 11 październik 2018 - 15:16
brak pieścionka na końcu foregripa to celowy zabieg ?
No przecież na końcu fore jest.
Nie ma na nakrętce bo i po co .
Napisano 12 październik 2018 - 16:34
Pracowity tydzień czas zakończyć. A jutro na rybki.
Napisano 12 październik 2018 - 16:56
Rafał, widzę swoje dwa kije, więc możesz spokojnie jechać jutro na ryby...
Napisano 12 październik 2018 - 16:58
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |