UUL do połowu białorybu na spinning ,choć nie tylko .Phenix Mirage w dwóch niesymetrycznych częściach MF 671-2. Na rękojeści dzielonej z wymienną częścią reagripu. Na krótkiej części 24 cm do środka stopki kołowrotka, na dłuższej 33 cm .Uzbrojony w Minimy Hard Chrome od 16M do 3W, szczytowa z mikrowkładem cyrkonowym.Bez żadnych pierścieni , zaczepu i innych zbędnych dupereli
Uprzedzając oczywiste pytanie "ILE WAŻY" oświadczam,że: w wersji krótszej 62g w dłuższej 69g.Bydlak normalnie Na usprawiedliwienie mam tylko to , że wymienne końcówki rea są elementami dołożonymi do normalnej długości blanku i trochę ważą. odpowiednio 10g i 17g
ŁYSY się wywiązał i dziś wieczorem miałem okazję obejrzeć kijek. Powiem tam - naprawdę dobrą wędkę zrobiłeś Rafał brak przerostu formy nad treścią, dobrze przemyślany projekt, dopalacze rozwiązane wzorowo jak dla mnie. Ciekawy pomysł z tym odwróconym stożkiem za uchwytem kołowrotka - to Twój autorski czy gdzieś podpatrzyłeś? Tak czy siak dobrze to leży w dłoni.
Moją uwagę zwróciła też bardzo cienka, transparentna nić na omotkach - niestety było już ciemno i nie mogłem dobrze się przyjrzeć dlatego dopytam tutaj - to jedwab?
Jeżeli chodzi o blank to naprawdę bardzo udany model. Miękka szczytóweczka, duży zakres amortyzacji przy zachowaniu mimo wszystko sporej 'szybkości' konstrukcji, trochę mocy przy dolniku też się pojawia żeby wyjąć jakiś większy przyłów - jedna z najlepszych konstrukcji do UL jakie do tej pory miałem w ręku
Pozdrawiam