Witaj przyglądam się i powiem tylko że bardzo ładnie klepiesz blaszki . Bransoleta pieknie wyszła a do zmiany akcentów często pomagają przyrządy w zasięgu ręki - ja cos takiego dorwałem i daje to radę
http://jerkbait.pl/t...a-78/?p=1172380
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 marzec 2013 - 20:03
Witaj przyglądam się i powiem tylko że bardzo ładnie klepiesz blaszki . Bransoleta pieknie wyszła a do zmiany akcentów często pomagają przyrządy w zasięgu ręki - ja cos takiego dorwałem i daje to radę
http://jerkbait.pl/t...a-78/?p=1172380
Napisano 30 marzec 2013 - 20:15
super blaszki skad sie uczyles robic ? latwo tak samemu ?
Napisano 30 marzec 2013 - 21:39
Rybson wybijaki mam po części hand made , a po części tak jak Ty bity od wkrętarki, mam też takie z dziurkami w środku. Na fotce wklejam kulki od łożyska które ułatwiają klepanie - wystarczy jedną stronę doszlifować na płasko i dospawać do jakiegoś pręta, w który będziesz bił młotkiem, lub prosto do młotka. To bardzo ułatwia klepanie, jeśli takich nie posiadasz to mogę ci podesłać te dwie z fotki - jedna jest już oszlifowana na płasko i ma zmatowione krawędzie do spawania, a druga jest cała.
Te pasiaki powstały specjalnie na dzisiaj, bo cały dzień byłem na rybkach...ja zerwałem tylko jedną, a kolega pozrywał wszystko co miał w pudełku + 4 moje blaszki
Napisano 30 marzec 2013 - 21:44
Pomysł rewelacyjny a co do rybek to dzisiaj 2 kropki ale na wobki bo na blaszki u mnie normalnie nic ( widzę jak prowadzą i tyle )
Napisano 02 kwiecień 2013 - 17:28
Napisano 03 kwiecień 2013 - 11:40
Napisano 03 kwiecień 2013 - 11:55
Dajesz dżezu Nie można stać w miejscu
Napisano 03 kwiecień 2013 - 15:30
Użytkownik minecjusz edytował ten post 03 kwiecień 2013 - 15:52
Napisano 04 kwiecień 2013 - 19:40
Napisano 04 kwiecień 2013 - 19:42
Baaaa stary jak najbardziej !!!! oczywiście chodzi o całość chwosty i miedź
Użytkownik Wędkamojehobby edytował ten post 04 kwiecień 2013 - 19:45
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:12
Latający Potwór Spagetti : twoja inwencja twórcza MEEEEGAAA!!!
Przemo co ty palisz jak robisz takie wzorki ?? hehehe podziel się towarem
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:40
U mnie w starej wiosce, wspiąłem się 57metry na komin od nieczynnej elektro-ciepłowni i na samej górze narysowałem sprayem (pomarańczowym fluo) gigantyczne logo FSM, które jest doskonale widoczne z miejsca gdzie pracuję Widzę je zawsze idąc do pracy i wychodząc z niej...mało tego jeśli spojrzę przez okno, to widzę je nawet w trakcie pracy Pewnie jak budowałem łódkę to nawdychałem się różnych świństw ulatniających się z żywicy i przyjąłem taka dawkę, że trzyma mnie do dzisiaj
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:41
Hahahahaha Mogłeś JB.PL napisać
Użytkownik Wędkamojehobby edytował ten post 04 kwiecień 2013 - 21:05
Napisano 05 kwiecień 2013 - 20:08
Następnym razem pomyślę nad stosownym napisem.....
Nowe wzorki...muszę też pomyśleć nad gęstymi paskami, bo też dobrze wyglądają - zupełnie jak na środkowej blaszce.
Napisano 09 kwiecień 2013 - 18:46
Niestety z powodu braku czasu....blachy do klepania, oraz okresem trzeźwienia po "pępkowym" zaniedbałem nieco mój skromny warsztacik..... Dzisiaj dzięki uprzejmości forumowego kolegi stałem się szczęśliwym posiadaczem pudełka z blachami do wyklepania. Więc mimo braku czasu spróbowałem jak się pracuje w miedzi....i stworzyłem może nic wielkiego....wręcz coś maleńkiego bo 32mm, ale już wiem, że miedź jest łatwa w obróbce i łatwiejsza w polerowaniu
Wklejam fotkę nowej blaszki, obok której położyłem starą dla pokazania rozmiarów tego monstrum
Napisano 09 kwiecień 2013 - 20:02
lubię ten kolor!!
noooo musisz mi na maj coś klepnąć takiego
Użytkownik deichkind edytował ten post 09 kwiecień 2013 - 20:05
Napisano 09 kwiecień 2013 - 20:23
Na maj - to zapewne rozmiar inny Myślę nad algami w rozmiarze 1 i 2.........poza tym większe mają ten plus, że łatwiej się je zdobi
Napisano 11 kwiecień 2013 - 22:01
Moja pierwsza alga w rozmiarze 1....bez rewelacji, ale mam nadzieję, że następne będą lepsze......52 na 24 mm, waga 7gr.....trochę lekka bo z cieniutkiej blachy, ale na płytkie rozlewiska będzie dobra Jak dojdę do większej wprawy to Tomek dostanie kilka na przetestowanie
Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:49
Bardzo ładne powiem tylko
Napisano 12 kwiecień 2013 - 19:40
Zmajstrowałem sobie dziś po pracy coś takiego....wiem wiem pomalowane amatorsko, ale mi się zielonym lakierem zamalowało srebrny
Paletki oczywiście mojej produkcji...ale następne zrobię chyba z cieńciejszej blaszki 0,5mm, bo te z blachy 0,8 są troszkę za grube, przynajmniej jak na moje oko.... Spróbuje też wersji long....może zrobię też większe paletki i pokombinuję z wielkimi obrotówkami na 1maja
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych