Cudowny pomysł i gest
Ja jak co roku wesprę Orkiestrę jako wolontariusz
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 styczeń 2014 - 22:13
Cudowny pomysł i gest
Ja jak co roku wesprę Orkiestrę jako wolontariusz
Napisano 04 styczeń 2014 - 22:59
Gram co rok, a od tego roku postanowiłem zrobić coś jeszcze. Na każdy finał coś innego i tylko jedną sztukę. Będzie to miało wyższą wartość dla potencjalnego nabywcy.
Napisano 06 styczeń 2014 - 21:11
Dzisiaj otworzyłem wędkarsko nowy rok. Pierwsze ryby były, nawet kilka, w tym dwie miarowe. Wszystko na woblery. Małe ryby na prostkach o równym uciągu. Większe głębiej na wolniejszej wodzie graniczącej z głównym szybszym nurtem. Tak więc stanowiska typowe dla tej pory roku. Ryby biły pewnie, więc żerowały. Udany wyjazd bo i mało strat w pudełku, a woda mętna.
DSCN0921.jpg 720,23 KB 11 Ilość pobrań DSCN0920.jpg 574,11 KB 11 Ilość pobrań
Napisano 06 styczeń 2014 - 22:12
Kurcze, naprawdę trotką zalatuje Gdyby nie te czerwone kropki to srebrniak jak się patrzy
Napisano 06 styczeń 2014 - 22:20
Hej Kamil.
To może być troć, wiesz sam, że do tej wody wpuszczono już wszystko co ma płetwę tłuszczową.
Napisano 06 styczeń 2014 - 22:26
Co by nie było to rybka bardzo ładna. Jak na tą wodę to już niezły okaz.
Napisano 09 styczeń 2014 - 23:46
Brak czasu na siedzenie przy kompie. Styczeń stoi pod znakiem pstrąga i dopiero zasiadam do sterowców na nie. Bez-stery ostatnie na tą chwilę dokończone i zmiana na krótko by wystrugać zaległości 6 i 7 cm.
Jeśli pagoda pozwoli to może zdążę jakiś film krótki zrobić z pracą, bo siódemki jeszcze tu nie pokazywałem.
Jeśli są jeszcze zainteresowani tymi wielkościami to serdecznie zapraszam na priv, bo będą robione tylko teraz w styczniu ile się da i koniec w tym roku.
Kolory w jakich będę malował alfabetycznie:
- jazgarz
- kiełb
- okoń
- potok
- "strażak" - czerwono złoty pstrąg
- śliz
Być może będzie jakaś strzebla, o ile będzie takie życzenie.
Materiał w trakcie przygotowania. W tej chwili muszę jeszcze dokupić stery. Nowe woblery już na kulkach bez ołowiu.
Postaram się w między czasie jakieś zdjęcia malowań jeszcze pokazać.
Potem znikam wam na dwa tygodnie do swoich piwnic, by pod koniec stycznia wysłać na raz wszystkie paczki. Powodem jest zmiana systemu pracy.
Gdyby były trudności z komunikacją przez JB to częściej będę zaglądał na pocztę trebor.c@wp.pl można mnie też szukać tel. 695979987
Może będzie mnie w tym roku tutaj mniej, za to będę zacieśniał relacje z moimi odbiorcami.
W każdym razie możecie na mnie liczyć i jeśli ktoś będzie miał jakieś pytanie, a będę w stanie na nie udzielić odpowiedzi, z pewnością nie odpowiem
Jutro o 20:30 kończy się licytacja dla WOŚP liczę na was
http://aukcje.wosp.o...yczenia-i894653
Napisano 10 styczeń 2014 - 00:01
jeśli ktoś będzie miał jakieś pytanie, a będę w stanie na nie udzielić odpowiedzi, z pewnością nie odpowiem
Użytkownik Tomy edytował ten post 10 styczeń 2014 - 00:04
Napisano 10 styczeń 2014 - 00:11
Zdaje się że kolega Joker pieprzy nas uprzejmie hehe
Napisano 10 styczeń 2014 - 07:17
Zdaje się że kolega Joker pieprzy nas uprzejmie hehe
Napisano 10 styczeń 2014 - 08:33
Napisano 10 styczeń 2014 - 08:35
Spokojnie koledzy, jedynie mogę być rzadziej nawet we własnym wątku. Nie ma to nic wspólnego z tym co się dzieje na Forum
Jest czas siewów i czas zbiorów. Czasem też ziemia musi odłogiem poleżeć. Rok temu sobie obiecałem, że nie dam się zaorać nikomu, nawet samemu sobie.
Złapałem chwilę oddechu, spojrzałem na ostatnie miesiące i nabrałem większego dystansu do wszystkiego. Kiedy wróciłem do strugania, wiedziałem czego chcę w przyszłości. Teraz wracam na właściwą ścieżkę, bo nieco skręciłem z ustalonego kursu.
Jestem tutaj nadal i jest mało prawdopodobne, że opuszczę JB, bo po co i poza tym gdzie? Tu jest luks
Napisano 10 styczeń 2014 - 08:37
Dopiero zobaczyłem literówkę we własnym wpisie. He he he dobre
Wiadomo, że jest dokładnie na odwrót i będę odpowiadał na ewentualne pytania
Napisano 10 styczeń 2014 - 09:09
W sensie ze bedzie uprzejmie nie odpowiadal na nasze pytania - taki zarcik nic powaznego
Napisano 10 styczeń 2014 - 15:27
Dopiero zobaczyłem literówkę we własnym wpisie. He he he dobre
Wiadomo, że jest dokładnie na odwrót i będę odpowiadał na ewentualne pytania
To jest coś takiego jak mnie ktoś pyta czy mam pożyczyć kasę.
-nie ma sprawy ale jak wrócę z Anglii
-kiedy jedziesz?-
nie wybieram się.
Napisano 10 styczeń 2014 - 20:27
To jest coś takiego jak mnie ktoś pyta czy mam pożyczyć kasę.
-nie ma sprawy ale jak wrócę z Anglii
-kiedy jedziesz?-
nie wybieram się.
Kiedyś Poniedzielski dał przykład fajnej konwersacji
- pożycz mi stówę
- nie oddasz mi
- dlaczego myślisz, że ci nie oddam
- bo ci nie pożyczę
Napisano 10 styczeń 2014 - 21:13
-Pożycz 5 złotych.
-Życzę Ci 5 złotych^^ ;D
Napisano 10 styczeń 2014 - 21:26
- Pożycz mi pieniądze na chwilę !
- za chwilę
* w myśl zasady - chwila trwa wiecznie .
Napisano 10 styczeń 2014 - 23:04
To się po śmialiśmy i wracamy do przynęt na chwilę
Montowałem sobie siódemki nieco cięższe. Rafał Wrocław mnie tu atakował o takie. Zrobiłem kilka wersji i docelowo dwie pracują najciekawiej. Przy okazji malowanie kiełbia i coś w oparciu o moją wersję płotki. Chyba kropkom będzie pasowało, bo jeden krótki w testach był na niego.
Kolor płoć
7_minnow (1).jpg 313,15 KB 9 Ilość pobrań 7_minnow (2).jpg 403,25 KB 9 Ilość pobrań 7_minnow (3).jpg 452,64 KB 8 Ilość pobrań
Użytkownik joker edytował ten post 10 styczeń 2014 - 23:07
Napisano 10 styczeń 2014 - 23:07
Kolor kiełb
7_kiełb (3).jpg 344,33 KB 19 Ilość pobrań 7_kiełb (2).jpg 428,81 KB 11 Ilość pobrań 7_kiełb (4).jpg 435,12 KB 11 Ilość pobrań
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych