Muszę stwierdzić ,że zainteresowanie sumami w tym sezonie jakieś słabe.do tego przeglądająć różne wieści znad Ebro , widzę bardzo słabe wyniki jak na tą wodę. Jednak woda i pogoda nie rozpieszcza. Ciekawe jak ułoży się sezon w Polsce
SUMY 2013
#101 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 16:30
#102 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 17:42
,,Ciekawe jak ułoży się sezon w Polsce''- dobre:) Mysle , ze na Ciebie mozna liczyc :)
#103 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 17:57
,,Ciekawe jak ułoży się sezon w Polsce''- dobre:) Mysle , ze na Ciebie mozna liczyc :)
Jest parę pomysłów na nowe wody w tym sezonie, sezon przede wszystkim w poszukiwaniu tych największych ryb w Polsce co za tym idzie odległe rejony muszę zaliczyć . Do tego nie mam za bardzo w pewnych okresach z kim łowić i muszę zabrać nowe osoby na ryby. Co daje szanse dla kogoś na połowy ze mną .Nie biorę pod uwagę słabego sezonu , łowiłem w różnych warunkach, dlatego jedyny problem to czas i kasa na łowienie. Sezon uznaje za udany po przekroczeniu 100 sumów
#104 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:53
Do tego nie mam za bardzo w pewnych okresach z kim łowić i muszę zabrać nowe osoby na ryby. Co daje szanse dla kogoś na połowy ze mną.
Chyba bédzie trzeba zrobic liste oczekujacych!
Użytkownik Chub edytował ten post 25 kwiecień 2013 - 09:57
#105 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 11:25
. Sezon uznaje za udany po przekroczeniu 100 sumów
..to jak często @niedźwiecki przebywasz nad wodą, zwazywszy że sezon na wunsze nie trwa 12m-cy ??
#106 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 12:49
W tamtym sezonie byłem ,około 50 dni na rybach, w tym sezonie planuje trochę więcej , rozpoczynam wędkowanie na wyjazdach od 01.06 i łowie tylko sumy .Dlatego 100 szt. to wcale nie jest dużo .Łowię typowo dla przyjemności ,tak jak lubię ,czyli na woblery. Pozdrawiam
#107 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 20:57
100 sumów, dwa na wypad. Kurka wodna - po co Wam te Ebro.
#108 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 09:59
3 tygodnie plywania za sumami zakonczone.
Trzeci - ostatni turnus przyniosl jedna Rybe z kategorii 200+.
Lowca - Tomek, na forum jako "Clicktime".
Ryba o dlugosci 208 cm zazerowala na Dorado Lake 7 cm podczas trollingowania w godzinach wczesno popoludniowych przy pelnym sloncu.
Pozdrawiam
Guzu
Użytkownik Guzu edytował ten post 01 maj 2013 - 10:01
- ...not here i maek7 lubią to
#109 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 10:15
Aż mnie serce boli jak tu zaglądam
Gratuluję ładnych rybek , no może nie ładnych bo sum to brzydal ale jaki silny brzydal
Ja dziś wieczorem robię czwarte podejście. Woda coraz cieplejsza i już ostatnio coś polowało tylko nie wiem czy sum czy sandacze. Mam nadzieję że dziś to sprawdzę.
Jak w tym roku nie przekroczę 2 metrów to chyba odwiedzę tą Hiszpanię
#110 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 10:17
Jarku,
Madrzy ludzie mowia, ze w Po jeszcze wieksze sumy niz w Hiszpanii.
Takze to kwestia cierpliwego "strzelania" az sie trafi
A czy taki brzydal ?
Wiele zalezy od ujecia i perspektywy
- patu, CLAUDIO, niedzwiecki i 1 inna osoba lubią to
#111 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 13:52
E ten gość z wąsami całkiem przystojny
Ciekaw tylko kto wisiał na łańcuchu w tle
A tak serio to zazdroszcze Daniel tych trzech tygodni ciężkiej roboty
Gratuluje rybek bo są piękne
#112 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 14:22
Daniel sie zabezpieczyl tym lancuchem , zeby go rybka pod wode nie wciagnela . Graty.
#113 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 21:24
Daniel, jak to mawia "hardcorowy" - "bicki" Ci podrosły od holowania tych wunszy...
Do zobaczyska nad Odrą...
- Guzu lubi to
#114 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 21:29
- Guzu lubi to
#115 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 22:32
Dziekuje Panowie za mile slowa.
Kazde spotkanie z takim "Obcym" to naprawde wielka przygoda.
Ten kwadraciak 221 dal wyjatkowo popalic. Jeszcze dochodzilem do siebie po holu 215 i prezentacji wodnej ... jak wjechal w przynete ten zielonoglowy
Po wyczerpujacym holu, te jakze piekne, pierwsze pojawienie sie lba przy lodzi wywolalo zbiorowe "ochy" na pokladzie
A tu ponizej na ilustracji niezle widac szerokosc gagatka ...
Użytkownik Guzu edytował ten post 01 maj 2013 - 22:37
#116 OFFLINE
Napisano 01 maj 2013 - 22:37
Przepiękny fortepian
Karczycho ma wyczesane - jak SHREK
#117 OFFLINE
Napisano 03 maj 2013 - 19:56
Generalnie nie łowię sumów i nigdy się na nie nie nastawiam. Postanowiłem jednak pochwalić się w temacie przygodą, która mnie spotkała 1 maja.
Podczas poszukiwań boleni przy dnie (z powierzchni nie było brań) trafił się taki oto mieszkaniec królowej Polskich rzek :
Co prawda do sezonu jeszcze trochę, ale nie było moim celem złowienia suma. Piękna ryba wróciła oczywiście do wody... przyznam, że nawet w sezonie nie potrafiłbym przerobic go na kotlety. Dał mi na prawdę dużo radości tym większej jak pomyślę, że pływa sobie dalej.
#118 OFFLINE
Napisano 03 maj 2013 - 20:12
Gratulacje - piękna ryba- najważniejsze że znowu pływa !!!
#119 OFFLINE
Napisano 03 maj 2013 - 20:15
Generalnie nie łowię sumów i nigdy się na nie nie nastawiam. Postanowiłem jednak pochwalić się w temacie przygodą, która mnie spotkała 1 maja.
Podczas poszukiwań boleni przy dnie (z powierzchni nie było brań) trafił się taki oto mieszkaniec królowej Polskich rzek :
Co prawda do sezonu jeszcze trochę, ale nie było moim celem złowienia suma. Piękna ryba wróciła oczywiście do wody... przyznam, że nawet w sezonie nie potrafiłbym przerobic go na kotlety. Dał mi na prawdę dużo radości tym większej jak pomyślę, że pływa sobie dalej.
Ogólnie piękna rybka. Widać pełne opanowanie i spokój. Pełen profesjonalizm. Jak na rozpoczecie przyłowów udany sezon;] Komentarze bezcenne.
#120 OFFLINE
Napisano 03 maj 2013 - 20:21
A tu ponizej na ilustracji niezle widac szerokosc gagatka ...
Daniel! Wiedziałem, iż jesteś doskonałym wędkarskim rzemieślnikiem, bardzo wszechstronnym i bardzo wytrwałym…Pokłony za całokształt .
No, ale ta "scenka rodzajowa" kompletnie zmienia moje poglądy .
Napadł na Ciebie na brzegu!!??
Mam nadzieje wyszedłeś cało z opresji…
Gratulacje pięknych zdobyczy .
- Guzu lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych