witam kolegów zakupiłem kołowrotek Nówkę proszę o jakies info na jego temat .Dziekuję
Shimano Twin Power 3000 XT opinie
#1 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 20:43
#2 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 20:49
Na początek przesmarować! i cieszyć się z udanego modelu jak na tamte lata.
#3 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 20:51
Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... .
#4 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 20:54
Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań
#5 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:12
Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... .
dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...
#6 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:14
Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań
Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? .
Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... .
#7 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:16
dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...
OK Michał . Zrobiłeś doskonały zakup .
#8 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:24
Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? .
Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... .
Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił.
Przesłanki mogą być tylko różne i motywy Tutaj kupiono nie tylko legendę.
#9 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:30
Dla mnie XT to jedna z najlepszych maszyn od Shimano, jedyne do czego mogę mieć żal to, że szpulka ma małą średnice. Bardzo bardzo mocne sprzęty, kultura pracy bardzo dobra tak samo jak i spasowanie. Przy normalnym użytkowaniu ( smarowanie, nie katowanie mega wabiami) prędzej sie znudzi niż zepsuje. Za o wiele mniejsze pieniądze masz coś co nie ząbkuje a i jest równie mocny jak te ząbkujące. Mam kilka XT z czego jeden od bardzo dawna głownie pod gumy na głowkach 15-20gr i nic kompletnie nic sie z nim nie dzieje.
#10 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:41
Posiadam również ten model. Łowie nim głównie małymi wobkami pod klenio-jazie. Dla mnie fajny kręciołek. Jedyne co jest wkurzające to,że nie mogę dokupić szpuli zapasowej...
#11 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:45
Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił.
Przesłanki mogą być tylko różne i motywy Tutaj kupiono nie tylko legendę.
Masz racje , nie wziąłem tego pod uwagę .
#12 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 21:50
Dzieki chłopy spie spokojniej ...zobaczymy jutro .Na pewno sie cieszę ze go zakupiłem nówka szt ze szpula zapasowa podwojna raczką za 799zł .
#13 ONLINE
Napisano 25 marzec 2013 - 12:22
Witam,
To swietny mlynek na lata. Dziwne ale te modele jakos najbardziej mi pasowaly jak i ich blizniaki o nazwie Sustain. Przekladnie po 10 latach uzywania dalej wygladaja idealnie, nie smarowane co 3 miesiace jak jest praktykowane na forum, tylko co 2 lata
Bujo
#14 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2013 - 19:09
Dzieki chłopaki dzis dotarł kręcioł i powiem wam ze super sprawa moze nie chodzi jak nowe lekkie super plastikowe zaionowe ...ale idealnie mi wywaza wędkę i tak jak Bujo napisał ma te stere elementy mocne ...
- popper lubi to
#15 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2017 - 20:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych