Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Twin Power 3000 XT opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   michallucek

michallucek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • Lokalizacjakołobrzeg
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Jania

Napisano 24 marzec 2013 - 20:43

witam kolegów zakupiłem kołowrotek Nówkę proszę o jakies info na jego temat .Dziekuję

#2 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNadbużańskie tereny.
  • Imię:Marcin

Napisano 24 marzec 2013 - 20:49

Na początek przesmarować! i cieszyć się z udanego modelu jak na tamte lata.

#3 OFFLINE   robert67

robert67

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 995 postów
  • LokalizacjaSelestat(F)

Napisano 24 marzec 2013 - 20:51

Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... :D .

#4 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9551 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 24 marzec 2013 - 20:54

Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań ;) 

#5 OFFLINE   michallucek

michallucek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • Lokalizacjakołobrzeg

Napisano 24 marzec 2013 - 21:12

Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... :D .

dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...

#6 OFFLINE   robert67

robert67

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 995 postów
  • LokalizacjaSelestat(F)

Napisano 24 marzec 2013 - 21:14

Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań ;) 

Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć :) . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" :D ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? :D .

Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... :) .

#7 OFFLINE   robert67

robert67

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 995 postów
  • LokalizacjaSelestat(F)

Napisano 24 marzec 2013 - 21:16

dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...

OK Michał  :) . Zrobiłeś doskonały zakup  :) .

#8 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9551 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 24 marzec 2013 - 21:24

Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć :) . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" :D ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? :D .

Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... :) .

Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił. 

Przesłanki mogą być tylko różne i motywy  ;) Tutaj kupiono nie tylko legendę.

#9 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 24 marzec 2013 - 21:30

Dla mnie XT to jedna z najlepszych maszyn od Shimano, jedyne do czego mogę mieć żal to, że szpulka ma małą średnice.  Bardzo bardzo mocne sprzęty, kultura pracy bardzo dobra tak samo jak i spasowanie. Przy normalnym użytkowaniu ( smarowanie, nie katowanie mega wabiami) prędzej sie znudzi niż zepsuje. Za o wiele mniejsze pieniądze masz coś co nie ząbkuje :D a i jest równie mocny jak te ząbkujące. Mam kilka XT z czego jeden od bardzo dawna głownie pod gumy  na głowkach 15-20gr i nic kompletnie nic sie z nim nie dzieje.

#10 OFFLINE   sadam14

sadam14

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 174 postów
  • LokalizacjaMiędzyrzec Podlaski
  • Imię:Adam

Napisano 24 marzec 2013 - 21:41

Posiadam również ten model. Łowie nim głównie małymi wobkami pod klenio-jazie. Dla mnie fajny kręciołek. Jedyne co jest wkurzające to,że nie mogę dokupić szpuli zapasowej...

#11 OFFLINE   robert67

robert67

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 995 postów
  • LokalizacjaSelestat(F)

Napisano 24 marzec 2013 - 21:45

Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił. 

Przesłanki mogą być tylko różne i motywy  ;) Tutaj kupiono nie tylko legendę.

Masz racje :) , nie wziąłem tego pod uwagę ;) .

#12 OFFLINE   michallucek

michallucek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • Lokalizacjakołobrzeg

Napisano 24 marzec 2013 - 21:50

Dzieki chłopy spie spokojniej ...zobaczymy jutro .Na pewno sie cieszę ze go zakupiłem nówka szt ze szpula zapasowa podwojna raczką za 799zł .

#13 ONLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4484 postów

Napisano 25 marzec 2013 - 12:22

Witam,

To swietny mlynek na lata. Dziwne ale te modele jakos najbardziej mi pasowaly jak i ich blizniaki o nazwie Sustain. Przekladnie po 10 latach uzywania dalej wygladaja idealnie, nie smarowane co 3 miesiace jak jest praktykowane na forum, tylko co 2 lata :) 

Bujo

#14 OFFLINE   michallucek

michallucek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • Lokalizacjakołobrzeg

Napisano 25 marzec 2013 - 19:09

Dzieki chłopaki dzis dotarł kręcioł i powiem wam ze super sprawa moze nie chodzi jak nowe lekkie super plastikowe zaionowe ...ale idealnie mi wywaza wędkę i tak jak Bujo napisał ma te stere elementy mocne ...

• popper lubi to

#15 OFFLINE   Bolo8888

Bolo8888

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 231 postów
  • LokalizacjaMyszków
  • Imię:Damian

Napisano 27 listopad 2017 - 20:56

Witam mam kilka pytań odnośnie młynka interesuje mnie dokładną waga, nawój, łożyska itp, czy były jakieś inne wersje tego młynka?. Jak w teraźniejszych czy XT był tylko jeden. Jaka kasę ewentualnie na chwilę obecną trzeba wyłożyć na ten młynek. Wiadomo że wszystko zależne od tego w jakim jest stanie mechanicznym i wizualnym. Jaka była oryginalna korba w nim?. W jakich latach był produkowany i czy to produkcja tylko Japan.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych