Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 07 październik 2007 - 12:51

jestem caly za!!! :D
mam car - wiec moge kogos zabrac!!

Witaj na pokładzie. Do listy dopisałem :D

LISTA CHęTNYCH:

1. pirania74 - samochód - TAK
2. SzymusS - samochód - TAK
3. Karolcia (żona SzymusaS)
4. Jozek - samochód - TAK
5. hasior
6. TomCast
7. Remek - powiedzmy na 90 %
8. Klon - potwierdzi dzień przed wyjazdem ( może wcześniej)
9. Maciejowaty - na 50 % - potwierdzi w swoim czasie
10. Yeah - na jakieś 60 % - potwierdzi w swoim czasie
11. PikeHunteR - na 70 %
12. BartekP - samochód -TAK
13. bouli
14. lukexio
15. Włóczykij
16. pablitos

#82 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 07 październik 2007 - 12:54

A co z miejscem? typujemy coś? bo tak jak pisałem, nie znam miejscówek w okolicach

Co do miejsca to nie mamy jeszcze faworyta Z tego co wiem SzymusS dziś rano pojechał na Drwały na zwiad połączony z łowieniem - tak prywatnie - jak wróci, na pewno zda relację co do tego miejsca. Poczekamy, zobaczymy :D

#83 OFFLINE   Tomek_N

Tomek_N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaFrankfurt nad Menem

Napisano 07 październik 2007 - 13:45

Juz teraz prosze o relacje foto B)

Zycze duzo zabawy no i polamania kija!

#84 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 07 październik 2007 - 16:13

Witam być może wpadnę B) zobaczymy jak z obowiązkami
W góre wisły to może Królewski las albo Brzumin

#85 OFFLINE   SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt;

SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt;

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaWarszawa - Miasto Feniksa

Napisano 07 październik 2007 - 18:52

To jak można się dopisać to ja na 100% tylko by mnie musiał ktoś zgarnąć bo do początku listopada jestem bez auta :( a co do łowisk to mam dwie propozycje: rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

#86 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3567 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 07 październik 2007 - 18:58

SzymusS czekamy na jakies info z wyjazdu :D,pozatym widzę jakies nowe propozycje :D fajnie bedzie z czego wybrać

#87 OFFLINE   SzymusS

SzymusS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 07 październik 2007 - 20:58

Super - widzę że liczba osób stale rośnie - bardzo się cieszę, że będziemy mieli okazję wszyscy się poznać :D

@Włóczykij - jako znany łowca tych dużych szczupaków w Wiśle :D , liczyłem na to, że do nas dołączysz :D

Co do Drwały, to zgadza się, wybrałem się tam dzisiaj w celu zwiadu. Niestety wizyta była bardzo krótka (na samym miejscu ok. 1-1,5h), bo okazało się, że dzisiaj trochę mżyło i wiało, a że Karolcia (moja żona) jest podziębiona, to nie chciałem wizyty zbytnio przedłużać.

Podsumowując:
Odległość ok. 75km od wawy. Miałem pewne problemy z dotarciem na to miejsce, gdyż wcześniej parę razy zatrzymywaliśmy się i robiąc spacer po okolicy sprawdzałem jak daleko jest do wody :D
Na samym miejscu, brzeg ładnie urozmaicony, trzy większe główki (zastanawiam się czy miejsca wystarczy dla nas wszystkich), chociaż również jest parę miejsc do których można by dotrzeć przechodząc przez krzaki albo ew. obchodząc teren zagrodzony drewnianym płotkiem.
Jest natomiast miejsce na zaparkowanie nawet większej liczby samochodów oraz łąka, gdzie, powiem tak przedpremierowo , mamy zamiar przeprowadzić mały konkurs rzutów.
Niestety moje obawy wzbudziła popularność tego miejsca: jak przyjechaliśmy, to okazało się, że na każdej główce czatowało po dwóch grunciarzy.
Oraz przywara polskiego wędkarza, sporo śmieci (butelki, papierki, torebki - widać że chłopaki lubię się tutaj również pobawić) porozrzucane po brzegach rzeki.

Przydałoby się jednak również sprawdzić inne propozycje lub wygodniej, osoby które je znają, mogłyby je pokrótce opisać (i później nad samą wodą nas po tym miejscu oprowadzić - jeśli wybór padnie na Drwały liczę, że @hasior będzie naszym przewodnikiem ;) ).

PS - co do rybek, to dzisiaj chodziłem tylko z kopytkiem 4 i po parę rzutów na miejsce i dalej. Ot taki rekonesans z wynikiem zerowym (jednak w/g mnie czuć tam rybą :D )

#88 OFFLINE   Yeah

Yeah

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • LokalizacjaDar es Salaam

Napisano 07 październik 2007 - 21:12

a okolice Góry Kalwarii?? bywa tam ktoś? bardziej na południe do Wisły wpada Pilica. kojarze te miejsca tylko z samolotu, wydlądały ciekawie, ale z doświadczenia wiem, że nad brzegiem czasem wszystko okazuje się inne :D

#89 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3567 postów

Napisano 07 październik 2007 - 21:16

rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

to jest też ciekawa propozycjia spore urozmaicenie wody i rybek :D tymbardziej ,że to jak dlamnie nowe rejony :)od kolegi słyszałem ze też Grochale sie ruszyły i mniej grunciaży-moze już leszcze nie biorą :unsure: :D

jesli bedą to Drwały to spoko :)hoć jak zauważyłes jest tam sporo ludu szkoda by było jechać te 75km i nie miec miejsca dla każdego :( no ale tego nie przeskoczy :cry:tak jak piszesz ostatnio jakieś ludziska wykupiły chyba teren i pogrodzili conieco,generalnie jesli gruntowcy nie zawitaja to spoko.hoć

#90 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 08 październik 2007 - 07:01

Niestety już wiem że nie dam rady :(

#91 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 08 październik 2007 - 09:43

Koledzy!

Na wstępie serdeczne podziękowania SzymusS - owi za opis Drwał - z opisu wynika że miejscówka warta odwiedzenia, ale należy sobie zadać pytanie: Jest daleko bo 75 km od Warszawy, mało miejsca na wędkowanie (3 główki, sporo grunciarzy), trudny teren dla takiej grupy jak nasza - czy warto ryzykować tyle km gdy na miejscu okaże się że miejscówki zajęte?

W dalszym ciągu Drwały są aktualne.

Zauważyłem że padały propozycje okolic Góry Kalwarii - zna ktoś może te rejony?

Dodałbym jeszcze okolice Nowego Dworu - tam ponoć też jest sporo miejscówek - jeśli nikt tam nie był, ja w sobotę lub niedzielę tam pojadę sprawdzić

Czas leci a propozycji miejscówek mało - prosimy o podawanie łowisk wraz z krótkim opisem - DOJAZD, MOZLIWOść ZAPARKOWANIA, ile miejsca do łowienia itp, możliwość rozpalenia ogniska, jest jakaś łąka itp - proszę o podanie jak najwięcej danych dotyczących łowiska

#92 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 08 październik 2007 - 09:46

a okolice Góry Kalwarii?? bywa tam ktoś? bardziej na południe do Wisły wpada Pilica. kojarze te miejsca tylko z samolotu, wydlądały ciekawie, ale z doświadczenia wiem, że nad brzegiem czasem wszystko okazuje się inne :D

warto rozważyć i tą propozycję

#93 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 08 październik 2007 - 09:48

To jak można się dopisać to ja na 100% tylko by mnie musiał ktoś zgarnąć bo do początku listopada jestem bez auta :( a co do łowisk to mam dwie propozycje: rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

Witaj na pokładzie - do listy dopisałem - o samochód się nie martw - każdego bez auta gdzieś upchniemy :D

LISTA CHęTNYCH:

1. pirania74 - samochód - TAK
2. SzymusS - samochód - TAK
3. Karolcia (żona SzymusaS)
4. Jozek - samochód - TAK
5. hasior
6. TomCast
7. Remek - powiedzmy na 90 %
8. Klon - potwierdzi dzień przed wyjazdem ( może wcześniej)
9. Maciejowaty - na 50 % - potwierdzi w swoim czasie
10. Yeah - na jakieś 60 % - potwierdzi w swoim czasie
11. PikeHunteR - na 70 %
12. BartekP - samochód -TAK
13. bouli
14. lukexio
15. Włóczykij
16. pablitos
17.SaNdAcZ ><\\\\

#94 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1100 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 08 październik 2007 - 12:57

Okolice Góry Kalwarii to dobra lokalizacja. Znam trochę prawego brzegu. Na odcinku około półtora kilometra na wysokości miejscowości Glinki - Ostrówek - Kosumce brzeg jest bardzo atrakcyjny. Są główki, stare opaski, w Kosumcach kładziono nie dawno materac. Można sobie zrobić spacer, można podjechać autem. Dodatkowym atutem jest most, którym można przeprawić się na lewy brzeg gdzie też są ciekawe miejsca ale mniej mi już znane. Jeśli byśmy się zebrali właśnie w Ostrówku przy moście to z zaparkowaniem większej ilości aut nie będzie problemu. No i nie ukrywam, że w razie mej 100% wizyty mam blisko ;)

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Wpisz+czego+szukasz+%28np .+pizza%2C+kino%29&loc=woj.+Mazowieckie%2C+Ostr%F3wek&am p;am p;cId=8ed59b00948f0026230081610035131a80008820003f4e88&s Id=&Submit=Szukaj&long=21.2430368&lat=51.9916448 &type=3&scale=4

#95 OFFLINE   SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt;

SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt;

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaWarszawa - Miasto Feniksa

Napisano 08 październik 2007 - 13:44

jeśli chodzi o łowiska zaproponowane przezemnie to:
Wkra okolice Pomiechówka samochody można zostawic na łące nad sama rzeką z paleniem ognia też nie ma problemu, rzeka idelna do brodzenia warto nastawiać sie na klenia i jazia ale są i fajne miejsca na szczupaczka dodatkowo jest jeszcze starorzecze połączone z rzeką (okonie, szczupaki, kumpel w zeszłym roku trafił na tym starorzeczu na gume szczupaka 7 kilo :D )i niedaleko do Narwi jest to przyujsciowy odcinek Wkry do narwii. Gnojno również samochody można zostawic nad samą wodą na łące z paleniem ognia też nie ma problemu z miejscem do lowienia też nie ma problemu. jeden brzeg wydeptany na nim głównie przesiadują spławikowcy drugi brzeg dziki zero ludzi fajne szczupakowe zatoczki a dodatkowo jak wczesniej pisałem łowisko połączone z Narwią, co do Narwi w tych okolicach to mam małe doswidczenia gdy przyjezdzałem do Gnojna to skupiałem sie głównie na wodzie stojacej na narwii łowiłem tam tylko 2 razy zakończyło sie to 3 szczupaczkami i boleniem. Mam jeszcze jedną propozycję Wisła w Pieńkowie jakieś 20 km od Warszawy, urozmaicony brzeg ja tam jeździłem głównie na bolenie ale można równiez liczyć na sandacza i jazia...pozdrawiam

#96 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3567 postów

Napisano 08 październik 2007 - 13:52

dzisiaj w sklepie wędkarskim w Płonsku gadałem z facetem był w sobotę na rybach w Gnojnie w telefonie pokazywał mi kapitalne fotki Okoni ryby w przedziałe 35-48cm :huh: naprawdę byki 11szt z czego tylko 2 wziete reszta wypuszczona_BRAWO,zaprosiłem Go na nasze forum może wstawi te fotki,jak widzimy padła propozycjia tego łowiska już wczesniej ,no i jak sie okazuje są tam rybki-a i jest trochę miejsca :D
przyznam ,że te okonie mnie troszke nakręciły na ta miejscówę-tymbardziej że nigdy tam nie byłem :mellow:
Góra Kalwaria też bżmi ciekawie :D

#97 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 08 październik 2007 - 16:03

@SaNdAcZ ><\\\\*>, @hasior, @PikeHunteR - dzięki za opis miejscówek - z opisu bardziej podoba mi się okolica Góry Kalwarii a raczej Ostrówek - zaleta - blisko i mniejsze ryzyko że nie znajdziemy miejsca do łowienia, możliwość zaparkowania auta, można rozpalić ognisko itp a co najważniejsze - most - możliwość sowbodnej przeprawy z jednego miejsca na drugie :D

Tak więc mamy już kilkanaście propozycji:

1. Drwały
2. Góra Kalwaria (Ostrówek) - ja jakoś na to jestem zdecydowany)
3. Gnojno
4. Wkra w okolicach Pomiechówka

Musimy jakoś wybrać miejsce - mój faworyt to Góra Kalwaria

Ja osobiście w weekend sprawdzę jeszcze okolice Nowego Dworu i jak się uda to może i skoczę na Ostrówek

Wg opisów, które są zamieszczone - jaki jest wasz faworyt?

#98 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1100 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 08 październik 2007 - 16:09

@pirania74, jak byś Ostrówek zechciał i mógł odwiedzić jakoś w tygodniu to chętnie bym Ci potowarzyszył. W weekend niestety nie dam rady bo będę najprawdopodobniej nad Narwią w Wiźnie.

#99 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 08 październik 2007 - 18:20

.

Użytkownik J_J edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 22:47

#100 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 08 październik 2007 - 18:37

Cześć
Ja też jestem za Górą - po prostu będę miał więcej czasu na spotkanie z Wami. Jak będzie gdzieś daleko to będę musiał się wcześnie urwać a pamiętać należy, że to ma być towarzyskie spotkanie a nie zawody.

Pozdrawiam
Remek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych