Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

PRZESTROGA !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2013 - 07:44

Jeśli ten bóbr był wściekły to sprawa ataku jest jasna, jeśli nie to…strach się bać, u mnie teraz więcej bobrów jak ryb i ekspansja trwa. Nawet cieki w środku miasta już są dewastowane przez te, jak się teraz okazuje, krwiożercze, gryzonie.

#22 OFFLINE   bigrafi

bigrafi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1553 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 07:47

Szczerze mówiąc to nie wierzę, że bóbr mógł zaatakować człowieka, który chciał mu zrobić zdjęcie. Nie wiem czy komukolwiek dałby podejść tak blisko. Musieli go panowie osaczyć i zamknąć w sytuacji bez wyjścia. 

#23 OFFLINE   Dagon

Dagon

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2013 - 07:59

Ciężko powiedzieć, te nasze stołeczne grubasy dają się podejść całkiem blisko, leniwe się robią, ludzi nie boją. Zawsze jednak, ostatecznie, uciekają, następnym razem wyjmę aparat, ryzyk-fizyk, najwyżej dołączę do grona nieszczęśników robiących po krzakach zdjęcie bobra bez pytania. ;)

Kanałek Bródnowski to, mały cieczek przepływający przez osiedla, obok centrum handlowego, domów...

Bobry już tam są.

#24 OFFLINE   kaczynumer1

kaczynumer1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 11:05

Filmik podobno z tego ataku:

#25 OFFLINE   ryba1981

ryba1981

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 234 postów
  • Imię:Bartek

Napisano 13 kwiecień 2013 - 20:46

Ciężko powiedzieć, te nasze stołeczne grubasy dają się podejść całkiem blisko, leniwe się robią, ludzi nie boją. Zawsze jednak, ostatecznie, uciekają, następnym razem wyjmę aparat, ryzyk-fizyk, najwyżej dołączę do grona nieszczęśników robiących po krzakach zdjęcie bobra bez pytania. ;)

Kanałek Bródnowski to, mały cieczek przepływający przez osiedla, obok centrum handlowego, domów...

Bobry już tam są.

W tym kanałku nie tylko bobry ale i kilka stad uklei znalazło sobie przestrzeń do życia

#26 OFFLINE   Dagon

Dagon

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 kwiecień 2013 - 20:58

Ukleje, cierniki, płotki, a im bliżej ujścia tym więcej gatunków, o ptactwie wodnym i wodopoju dla dzików nie wspomnę.

Co ciekawe widać tę całą menażerię nawet przy ścieżkach, mostkach i chodnikach, nie przeszkadzają im absolutnie tłumy spacerowiczów, rowerzystów, czy rozwrzeszczane grupki młodzieży w dresach.

Tym ostatnim to by się, kurka siwa, przydała szarża bobra na trzy paski, tak dla strachu. 

Atak, ogonem z liścia i dla odmiany kasacja telefonu, jak już bóbr w mieście mieszka to niech ma komórę. ;)

• Mariano Mariano lubi to

#27 OFFLINE   arielos24

arielos24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów
  • LokalizacjaBezrzecze
  • Imię:Ariel

Napisano 23 kwiecień 2013 - 08:59

He He bobrów teraz wszędzie dostatek :) ostatnio w centrum miasta widziałem jednego, wszędzie betonowe nabrzeża, 2 metry do lustra wody i tu nagle bober wyskakuje mi pod kijem :o :D szok miałem spory. Atakować bobry na pewno mogą jak się je osaczy lub jak mają wściekliznę. Mnie kiedyś nutria zaatakowała, musiała zwiać z jakiejś hodowli i trafiło na mnie :angry: miałem wodery i to mnie chyba uratowało <_< nasze duże gryzonie mają zęby które bez najmniejszych problemów tną głęboko tkanki.

Użytkownik arielos24 edytował ten post 23 kwiecień 2013 - 09:00

#28 OFFLINE   Poxer

Poxer

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów
  • LokalizacjaPomorze

Napisano 28 kwiecień 2013 - 20:14

http://wiadomosci.wp...l?ticaid=1107e5

#29 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 28 kwiecień 2013 - 20:55

Tragedia :unsure:

Podstawowy element to kamizelka ratunkowa :( widać że chyba w tej sytuacji ten element był zbędny.

#30 OFFLINE   MichałR

MichałR

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 28 kwiecień 2013 - 21:14

Ja w kwestii bobrów słówko... no trudno mi uwierzyć, że ten bóbr, który zaatakował był przy zdrowych zmysłach. Nasze normalne odrzańskie bobry czują respekt. Jakiś czas temu kolega miał przypadkowe wyjście bobra do bromby :) . I to jest największy wyraz agresji bobra jaki znam :)

#31 OFFLINE   Dagon

Dagon

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 kwiecień 2013 - 21:25

Nasze stołeczne bobry też jakieś takie przyjacielskie, chociaż złośliwie prowadzą swoja małą wojenkę z wędkarzami, a to ścieżkę przegrodzą, a to bobkami miejscówkę zaminują.

Raz jeden jedyny bóbr mnie solidnie wystraszył, aż mnie o kilka kroków cofnęło, wylazłem na niego z krzaków, biedne stworzenie pewnie się mnie nie spodziewało i najpierw donośnym, żeńskim głosem mnie opiszczało, potem z lekka nawrzucało o chamstwie i dzwonku na szyi, co to go niby mam od dzisiaj nosić. 

Ale to akurat był znany ze złośliwości i nieprzewidzianych reakcji podgatunek bobra, tak zwany „bóbr rozdziawiony”. ;)  B)

#32 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1946 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 28 kwiecień 2013 - 22:16

Rozbestwiły się te gryzonie jak cholera.Ale nigdy bym nie przypuszczał,że w kanałku Bródnowskim będą tworzyc sobie siedliska :lol:

#33 OFFLINE   arielos24

arielos24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów
  • LokalizacjaBezrzecze
  • Imię:Ariel

Napisano 28 kwiecień 2013 - 22:31

Wczoraj byłem w Niemczech tam każde jedno drzewo na kanałami jest obwinięte stalową siatką. U nas każdy siurek ma rezydującego bobra, widać te głodujące w Niemczech emigrują do nas :lol:

#34 OFFLINE   Dagon

Dagon

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 kwiecień 2013 - 06:12

Rozbestwiły się te gryzonie jak cholera.Ale nigdy bym nie przypuszczał,że w kanałku Bródnowskim będą tworzyc sobie siedliska :lol:

Maniek, takie uroki cywilizacyjnej koegzystencji z dawnymi władcami tych ziem, stąd mamy dziki w hipermarketach, bobry w parkach, patrolujące osiedlowe niebo pustułki, krzyżówki w odpływach wody, zaskrońce na rabatach i wyżerające na spółę z kawkami śmieci z kontenerów – mewy śmieszki.

Zwierzętom wielkiego wyboru nie dano, przystosują się lub wymrą. Niestety zatrzymać tego się nie da, można próbować co najwyżej kontrolować, kontrolować oczywiście z korzyścią dla człowieka, bo tak to zazwyczaj bywa, że na końcu największym bydlęciem człowiek się okazuje.

Ja sobie cierpliwie poczekam, aż bobry urozmaicą linię brzegową Kanałku Bródnowskiego a potem…wpuszczę tam nocą klenie. :ph34r:  B)

Użytkownik Dagon edytował ten post 29 kwiecień 2013 - 15:03

• Dienekes i arielos24 lubią to

#35 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1946 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 02 maj 2013 - 11:50

Niestety Darku sama prawda to co piszesz.Ot,Tarchomin gdzie dzikich dzików jest pełno.Czasami sobie paraduja przez ścieżkę co wprawia w niezłe osłupienie ludzi tam chodzących .Niestety to One były pierwsze na tych terenach.Każdy wolny kawałek ziemi zaraz jest zabudowany :wacko: stąd jest tak a nie inaczej i ludzkiego pędu do jeszcze lepszego nieda sie powstrzymac,   <_<

Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 02 maj 2013 - 11:51

#36 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 20 czerwiec 2013 - 20:12

kolejny przykład bezmyślności nad wodą http://polskalokalna...ter,1929417,217

#37 OFFLINE   misiek116p

misiek116p

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 553 postów
  • LokalizacjaBiłgoraj/Włodawa/Chełm
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Magdziak

Napisano 21 czerwiec 2013 - 06:20

Co do borów to mam jedno zdanie jest ich już za dużo! Nie mają naturalnych wrogów , zakaz odstrzałow, więc ich liczebność wzrasta bardzo szybko i stają się szkodnikami, rozkopane wały, wycięte w pień sady, drzewa nad bugiem padają jak zapałki, nie wspominając już młodych wierzbach, które po zcięciu przez bobra są bardzo ostre i nie mają problemu z przebisiem kalosza z pianki. I jeszcze jedno, tzw bobrowe jamy w skarpach znajdujące się pod cienką warstwą ziemi, są one cakłowicie nie widoczne, osobiście miałem nieprzyjemność wpaść w jedną, na szczęście zawisnąłem na łokciach, jak z niej wyszedłem, chciałem zmierzyć głębokość wędką, spin 275 był za krótki :huh: ., jest jeszcze wiele płytszych w których można sobie złamać nogę, a w najlepszym wypadku zaliczyć niemiły upadek. Trzeba naprawdę uważać podczas wękowania nad Bugiem.

#38 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 22 czerwiec 2013 - 13:05

Jak by było mało tragedi z udziałem skuterów wodnych to mamy nowe nieszczęście :(

http://kontakt24.tvn...ml?categoryId=2

#39 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 22 czerwiec 2013 - 13:28

myślę,że to jeszcze nie koniec takich i podobnych wypadków w tym roku..(sezon w pełni)... :(

#40 OFFLINE   Dagon

Dagon

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 sierpień 2013 - 07:56

Wracając do bobra mordercy - u nas również, jak się okazuje, można stanąć oko w oko z bestią i sprawdzić swoje umiejętności bojowe z oszalałym i groźnym niczym Pudzian w pierwszej minucie walki przeciwnikiem. Samoobrona jednak, nawet ta najbardziej konieczna, bywa - co widać na przykładzie, dość kosztowna. ;)

http://www.se.pl/wyd...bic_329358.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych