No chyba nie wszyscy tak robia Ale fakt ze boron nie ma idealnego balansu, to trzeba sobie radzic inaczej.
#181 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 17:05
#182 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 17:07
No tak, tytany
PST 895 , pena rękojeść ,duzo burnta ,korkogumy ,waga kija okolo 200 g ale właścicielowi kij leży i tak powinno być, wiec nie przejmuj się bo masz piękny kij dobrze zbilansowany .
#183 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 17:13
Eeee tam Artur Ja zdecydowanie z tych nieprzejmujacych sie hehehe
- Patron lubi to
#184 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 18:05
Dobra Panowie, zamias rozwodzic zie nad 5 czy 10g w ta czy w tamta
Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego
Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa
#185 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 18:42
złóż sobie jakąś xzogę czy M-1 (najlepiej w jednym kawałku ) pod jerki,kup jakiegoś revo i porzucaj troszkę to będziesz wiedział czy chcesz zgłębiać temat. Bo o ile rzucać jest się łatwo nauczyć,to nad celnością już się trzeba naćwiczyć....
- Del Toro lubi to
#186 OFFLINE
Napisano 09 luty 2014 - 16:17
Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego
Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa
Wstydziłbyś się
Nie dość, że króciak co to nawet dwóch metrów nie ma to jeszcze chcesz go na 3 rozkładać a na dodatek cast....
no powariowali, powariowali
Wobi dobrze radzi, kup Xzogę albo M1 ale kołowrotek zamontuj jak Pan Bóg przykazał
- Del Toro i Tomas81 lubią to
#187 OFFLINE
Napisano 09 luty 2014 - 16:27
Kusi mie kusi, zeby cos nowego sprobowac hehehe
Ale do tego jeszcze daleka droga Narazie mam czym lowic
A jeden travel by sie przydal...
#188 OFFLINE
Napisano 09 luty 2014 - 16:42
Kusi mie kusi, zeby cos nowego sprobowac hehehe
Ale do tego jeszcze daleka droga Narazie mam czym lowic
A jeden travel by sie przydal...
ja jestem na etapie cięcia jednoczęściówki na trzy i wstawiania spigotów (najtańszy trvel)
#189 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 15:08
Dzięki wielkie będę pilnował aż się pojawi
Dostalem info ze sklepu ze Fuji TVS tight V ma sie pojawic dopiero za 4-5 tygodni.
#190 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 15:14
ja jestem na etapie cięcia jednoczęściówki na trzy i wstawiania spigotów (najtańszy trvel)
A z jakiego materialu robisz spigoty Wobi? Z pocietych blankow czy masz jakies prety grafitowe?
#191 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 16:05
Można z pociętego złomu wklejając w siebie 2-3 rurki zależnie od tego jakiej mocy potrzebujemy,można też np. zamówić w Fishing-Art. spigot o podanych przez nas średnicach i mocy w długości ok.+- 50cm (do pocięcia we własnym zakresie).Oczywiście w tym drugim przypadku możemy też wybrać rodzaj maty....
- Del Toro lubi to
#192 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 21:58
DelTor0 - z traveli stosunek nie do pobicia ceny do jakości mają travele ATC ( dostępne na mudhole ). Są 4 modele 7'0" w trzech kawałkach, ten do 17 lb bedzie idealny jesli chodzi o cw 30-60 gram, a jak lubisz czuć moc to ten 20 lb - to juz armata. Są tanie jak barszcz, więc spokojnie możesz "zaryzykować" sprawdzenie któregoś.
- - - - -
Nie odbieraj proszę mojego zainteresowania wagą czy uwag w tym względzie jako czepialstwa. Podchodzę do tego w ten sposób że mamy forum dyskusyjne jak nazwa wskazuje, więc jak pojawia się jakiś ciekawy projekt to można porozmawiać nad różnymi "wariantami" w sensie jakby można było jeszcze go zrobić... o czym mamy w końcu rozmawiać jak nie o takich sprawach
Dodam że parę lat temu sam przechodziłem okres fascynacji japan-style do tej pory w galerii jerkbaitowej są zdjęcia moich projektów z tamtego okresu myślę, że jakbym je tak wrzucił na wagę to ho ho od tamtego czasu ewoluuję trochę w innym kierunku i obecnie bardzo zwracam uwagę nie tyle na wygląd co na parametry - te mierzalne, policzalne - waga jest akurat jednym z nich.
Pozdrawiam
- Del Toro lubi to
#193 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 22:29
Dzieki, popatrze na te ATC
Przyznam sie bez bicia, ze przy tej wedce wcale nie patrzylem na wage. Poprostu taka chcialem miec rekojesc i wszystko w takiej kolorystyce, i poprostu to zrobilem
Jakby ktos chal zbudowac cos podobnego, ale z uwzglednieniem jak najnizszej wagi, to wystarczy pozbyc sie insertu, wszystkiego metalu, dac pianke na forgripie i ponizej 160g spokojnie mozna zejsc.
- Friko lubi to
#194 OFFLINE
Napisano 11 luty 2014 - 19:08
Każdy boron który miałem w ręku leciał na pysk, te z FA nie sa wyjatkiem, taki jest 'koszt' uzycia tego materiału w zamian za zyskanie innych wartości użytkowych.
O co chodzi ? o jakie zyski ?
#195 OFFLINE
Napisano 11 luty 2014 - 20:15
O co chodzi ? o jakie zyski ?
Boron ma właściwości przyciągające rybki
- Guzu lubi to
#196 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 11:46
I taki 'szrociak' Zbudowany z pozostalosci po innych wedkach, projektach i innych tam smieci
Blank z jakiegos chrusta, zbrojenie Fuji Alco Y-L od 25 do 6, MNST 6 na szczycie.
8'0", ~17lb, cw~8-28g
- pietrus, kogut, Negra i 5 innych osób lubią to
#197 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 17:01
Fajny projekt .Kształty jak i proporcje stanowią ,że wszystko współgra .No i lakierek tyż pikny
- Del Toro lubi to
#198 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 17:11
Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem .
Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.
Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka
IMG_1727.JPG 43,68 KB 25 Ilość pobrań
- Del Toro lubi to
#199 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 17:15
Fajny projekt .Kształty jak i proporcje stanowią ,że wszystko współgra .No i lakierek tyż pikny
Ciagle mam wrazenie ze za malo lakieru klade przed przelotka.
#200 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 17:16
Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem .
Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.
Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka
Ark, to jest korkoguma
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →