Szpraje zamówiłem więc teraz będą szprajowe bezstery z małymi akcentami pędzelnianymi
Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.
#81 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2013 - 10:03
#82 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2013 - 22:09
Tomku,widziałem dziś u kolegi pracę Twojego woblerka,naprawdę jestem pod wrażeniem.
Nie wiem jak pracuje reszta Twoich woblerów,ale ten którym dał mi się pobawić kolega,super ...naprawdę.
Pierwszy raz widziałem taką pracę u bez stera jeżeli można tak powiedzieć.Przynajmniej u bez sterowca którego prowadzi się szybko i bardzo szybko.Jeżeli jesteś utrzymać powtarzalność w pracy Twoich przynęt ,to jestem pod wrażeniem.
A design,jeżeli chcesz się w tym kierunku posuwać do przodu(tylko nie ceną pracy przynęty),przyjdzie na to czas.
Jest tu na forum kilku -kilkunastu ludzi którzy robią z woblera istne cuda,można podpytać,myślę ze pomogą .
Pozdrawiam Tomku.
- D@wido lubi to
#83 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 07:01
Tomku,widziałem dziś u kolegi pracę Twojego woblerka,naprawdę jestem pod wrażeniem.
Nie wiem jak pracuje reszta Twoich woblerów,ale ten którym dał mi się pobawić kolega,super ...naprawdę.
Pierwszy raz widziałem taką pracę u bez stera jeżeli można tak powiedzieć.Przynajmniej u bez sterowca którego prowadzi się szybko i bardzo szybko.Jeżeli jesteś utrzymać powtarzalność w pracy Twoich przynęt ,to jestem pod wrażeniem.
A design,jeżeli chcesz się w tym kierunku posuwać do przodu(tylko nie ceną pracy przynęty),przyjdzie na to czas.
Jest tu na forum kilku -kilkunastu ludzi którzy robią z woblera istne cuda,można podpytać,myślę ze pomogą .
Pozdrawiam Tomku.
Witaj, cieszę się,że praca się podoba, jest ona w 100% powtarzalna ponieważ ołów odlewam w aluminiowej formie i każdy pracuje poprzez lusterkowanie, na razie na około 30 woblerów z ołowiem z formy tylko jeden miał bardziej szeroką pracę, reszta pracuje tak jak ten którego widziałeś w akcji. Nad dojściem do tej pracy główkowałem całą zimę aż w końcu udało się osiągnąć cel, nie tylko moja w tym zasługa bo dużo doświadczeń wymieniliśmy z kolegą Tomkiem @Rybson78 który także kombinował z bezsterami. W formie do ołowiu posiadam jeszcze 3 inne gniazda ale na razie robiłem praktycznie tylko jeden wzór, teraz na tapecie mam bezstery ok 5cm troszkę z innym ołowiem, po testach praca praktycznie identyczna może trochę drobniejsza. Jeżeli chodzi design to jeszcze dużo pracy przede mną ale mi głównie chodziło o stworzeniu przynęty która będzie miała pracę jaką udało się osiągnąć i łowność Cały czas się uczę, zaznaczę, że robię woblery dopiero kilka miesięcy więc cudów nie ma co oczekiwać choć jak patrzę na swoje woblery z przed kilku miesięcy progres jest Będę próbował w przyszłym tygodniu oklejać woblery folią aluminiową, może poprawi to design, niestety malowanie puchami czy pędzelkiem z kiosku od plakatówek ma swoje wady. Cały czas jednak będę powtarzał, że przynęta ma łowic nie być ozdobą pudełkową Dzisiaj dosycha kolejna partia,postaram się nagrać filmik z pracą bezsterowców tak aby pokazać, że praca nie jest przypadkowa i jest powtarzalna.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 06 lipiec 2013 - 07:05
#84 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 07:46
Tomek chętnie wypróbuje Twoje wobki.Jak będziesz miał ze 2 szt. daj znac
pozdro
M.
#85 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 08:11
Dzisiaj wykańczam serię 35 sztuk kilkanaście na pewno będę miał na zbyciu, dam znać.
Pozdrawiam
Tomek
#86 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 08:23
Ten wzór jest lux,przede wszystkim stawia bardzo mały opór w wodzie ,co jest zaletą tej przynęty.
Jest ona przecież stworzona (tak mi się wydaje) do szybkiego prowadzenia,chociaż spróbowałem poprowadzić z różną prędkością i było w porządku.Wobler cały czas pracował ,czyli robota na plus.
Młody chłopak jesteś ,a już doszedłeś do czegoś ,co niektórym zajmuje kilka ładnych lat (powtarzalność pracy wobka) super.
Tym bardziej ze woblery robisz od nie dawna ,a opanowałeś rzecz najważniejszą -dobra praca woblera.
Tomek w takim razie czekam na film z pracą woblerów-powodzenia.
#87 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2013 - 14:41
Kolejna seria wykończona
Oraz filmiki z pracą, proszę oglądać do końca bo nie łatwo było uchwycić pracę woblerów
oraz test lotności, filmik na którym nie wiele widać ale za to fajne klimaty "Basuńskiej" Wisły
- rybson i D@wido lubią to
#88 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2013 - 15:28
Tomku,musze przyznać bardzo ładnie wobki mykają-mi się widzą bardzo,pewnie bolkom też spasują,obiecuje solidnie przetestować nowy model może sam sie zgłoszę na wymiane znowu
ten przelew obiecany,jak będę to nie ma bata-musimy go odwiedzić
BTW
Ładnie wypełniasz lukę na rynku,która według mnie jest spora jeśli chodzi o dobre "dziobaki" Pozdro
Użytkownik wildriver edytował ten post 07 lipiec 2013 - 15:29
- ktm777 lubi to
#89 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2013 - 16:43
Marku jak woda pozwoli to zapraszam, zrobimy wymianę i na przelew Cię zabiorę
- wildriver lubi to
#90 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2013 - 12:03
Dzisiaj na szybko próby z folią alu
- rybson lubi to
#91 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2013 - 13:44
Nowa seria "Basuńskich bezsterowców" w wersji alu, przyznam szczerze,że jak do tej pory te podobają mi się najbardziej i na razie mam zamiar robić tylko oklejane folią bo i frajda większa przy tym jest Popełniłem też kilka mniejszych bezsterków 5,5cm.
5,5cm waga ok 10-12g
Tradycyjne 7-7,5cm waga 16-18g
- siwek219 lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:06
fajnie się prezentują
#93 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 20:07
No i można!!! Odpicować wobki jak trza.
Jeżeli nic nie straciły ze swojej pracy to jest super.
Ładnie i szybko ogarnąłeś temat ,nic więcej im nie potrzeba.
Pozdrawiam Tomku.
#94 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 21:03
Spokojnie nie straciły nic jeżeli chodzi o pacę zapierdzielają tak tak jak inne, pisałem już, praca w 100 % jest taka sama Na razie przewiduję tylko takie bezsterki w wersji ALU
Pozdrowienia dla Krystka z "Basuni" na Lubelszczyźnie
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 15 lipiec 2013 - 15:53
#95 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2013 - 09:48
Witam ostatnio rzadko tu zaglądałem bo i czasu brak na internet o rybach nie wspominając ale wieczorami w pracowni coś tam dłubię w końcu sezon na szczupłego tuż tuż
Nigdy nie miałem do czynienia z tego typu jerkami więc czas spróbować na co je stać
Coś dla kolegi na szczupłego i sumka.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 05 wrzesień 2013 - 09:49
- siwek219 lubi to
#96 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2013 - 10:53
Tomek!
Good to see you man! Czekam na sygnał kiedy mam przypasc po te killery bez stery???
#97 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 16:45
Ten sam wobler więcej możliwości Dzisiaj testowałem trochę bezsterki na górnym oczku, spostrzeżenia są następujące: w nurcie wobler pracuje także w opadzie delikatnie mrugając boczkami, można go prowadzić w wolnym tempie nawet w wodzie stojącej, można go również poprowadzić dużo głębiej niż standardowego powierzchniowca. Wydaje mi się, że polubią je też rybki z zębami nie tylko bolenie
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 15 wrzesień 2013 - 16:47
- wildriver i D@wido lubią to
#98 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2013 - 13:15
Nowy zakup mam nadzieję jeszcze bardziej poprawi wygląd Basuńskich bezsterowców Brakuje jeszcze farb i przejściówki do kompresora ale w przyszłym tygodniu powinna pojawić się seria bezsterów już z pod aero
- Tomala lubi to
#99 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2013 - 16:03
Uuuuuuuu Tomek teraz to dopiero się będziesz bawił .Będzie Picasso jak nic
#100 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2013 - 16:50
Z moimi zdolnościami manualnymi będą to raczej dzieła abstrakcyjne a najprędzej bohomazy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych