Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Love-Bait

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4486 odpowiedzi w tym temacie

#1981 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 26 grudzień 2016 - 23:49

Nie ważne ile ma- mój znajomy mówi,że ten towar może być tylko dobry,albo pyszny...ja mam ten pyszny!

Ale enigmę w paski muszę mieć.

#1982 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 27 grudzień 2016 - 05:21

Zrobi się, spokojna głowa :) Planuję przed Bożym Ciałem w czwartek na 4 dni zjechać żeby następne zrobić. Będzie Ci się nudziło to bierz spina i wpadaj. Kanał jest zamknięty na śluzach, a lód już puścił więc może być fajne łowienie na Twoje robactwo :)

#1983 OFFLINE   pomelo (maciekd)

pomelo (maciekd)

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 27 grudzień 2016 - 10:06

Zrobi się, spokojna głowa :) Planuję przed Bożym Ciałem w czwartek na 4 dni zjechać żeby następne zrobić. Będzie Ci się nudziło to bierz spina i wpadaj. Kanał jest zamknięty na śluzach, a lód już puścił więc może być fajne łowienie na Twoje robactwo :)

eee, przepraszam, że ośmielam się wtrącić, ale najbliższe Boże Ciało jest w czwartek, 15 czerwca 2017... nie wierzę, że każesz nam tyle czekać na ciąg dalszy informacji co tam u Januszów i Enigmów :D

Czyżby chodziło o czwartek przed Trzech Króli?? ;)

#1984 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 27 grudzień 2016 - 10:43

No doooobra......do Bożego Ciała daleko,ale uzbroję się w cierpliwość.

#1985 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 27 grudzień 2016 - 10:47

Racja chodziło mi o Sześciu Kruli, takie nowe świeckie petruświęto ;)

Jeśli chodzi o ciąg dalszy, Terror Janusz zostaje w ofercie do końca świata i o jeden dzień dłużej. Jest to tak łowna i komfortowa w użytkowaniu przynęta, że nie ma innej opcji niż pozostawienie jej w "żelaznym menu". Drugi zbliżony wielkościowo jerk Terminator w obecnej formie będzie jeszcze dostępny w 2017 r. Nie chcę dłużej trzymać dwóch bardzo podobnych przynęt w asortymencie, a zaprojektowałem ostatnio bardzo ciekawą przynętę, której pracę chcę przenieść na korpus Terminatora. Bezsterowiec, który pracuje jak wobler ze sterem. Razem z Januszem będą tworzyły zabójczy duet, o ile oczywiście uda mi się Terminatora odpowiednio ustawić.

Enigmy będą rozbudowywane o nowe modele, dojdzie na pewno numer 3, który z powodzeniem udało mi się przetestować w końcówce sezonu. Jest też kilka innych prototypów czekających na zaformowanie w wolnej chwili, od kleniowych maluchów po przynęty sumowe. Wszystkich zaplanowanych przynęt ma powstać 12 modeli, są to w większości projekty, których w tym momencie nie ma na rynku. Jedenastoma z nich będę mógł się pochwalić po ich wykonaniu natomiast dwunasty ujrzy światło dzienne dopiero po zastrzeżeniu wzoru użytkowego.

#1986 OFFLINE   Bułka

Bułka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 786 postów
  • LokalizacjaTOSiek
  • Imię:Wojtek

Napisano 27 grudzień 2016 - 11:16

Przynęty sumowe... Chętnie zakupię do testów 😁

#1987 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 27 grudzień 2016 - 12:18

Założenia są dosyć ambitne do ogarnięcia bo mają powstać 4 modele sumówek z różnym przeznaczeniem. Korpusy są w tym momencie dwa przy czym nie mam pewności, że będą pracować zgodnie z moimi oczekiwaniami.

#1988 OFFLINE   Bułka

Bułka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 786 postów
  • LokalizacjaTOSiek
  • Imię:Wojtek

Napisano 27 grudzień 2016 - 12:19

Ważne żeby pracowały zgodnie z oczekiwaniami sumów ☺

#1989 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 27 grudzień 2016 - 12:58

No właśnie tu jest pies pogrzebany. Tyle, że najpierw muszą osiągnąć takie progowe właściwości użytkowe, żeby przejść do sprawdzania rybich gustów.

#1990 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2386 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 grudzień 2016 - 18:35

O to ja czekam na tą dwunastą przynętę ,bo wiem że wcale nie jest tak że wszystko już był ,wręcz przeciwnie ,jest jeszcze wiele nawet samych kształtów ,których jeszcze nie było :-).

Ciekawe też czy uda ci się jakoś to opatencić a warto by było :-).

Użytkownik Kielo edytował ten post 28 grudzień 2016 - 18:42

#1991 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 28 grudzień 2016 - 19:14

O fiu fiu, Tomek jak Ciebie tu przywiało to albo wszedłem na level wiedzy tajemnej albo palę za dużo jointów hehehe. 2017 będzie rokiem testów, poprawek i frustracji, w skrócie krew pot i łzy. Może w końcówce uda mi się wystartować z papierologią do Urzędu Patentowego. Mam tam swojego człowieka to już mi przypilnuje terminów. Wszystko to pod warunkiem, że rozwiązanie przyniesie wymierne skutki nad wodą. Pierwsze zaskoczenie prototypem było pozytywne, w wiślanej jarzynowej już po 1 przeciągjieciu objawiło się mięso :). Czas na bardziej skrupulatne badania dopiero przede mną.

#1992 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2386 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 grudzień 2016 - 20:08

Nie no ja przeglądam twój wątek :-) i generalnie kibicuję przy wprowadzaniu innych prac i typów przynęt bo wszystko co u nas jest inne jest dobre :-).Czekam na pierwsze ruchy z patentem ,napisz jak będziesz wiedział co zostanie zastrzeżone i jak to jest z podróbkami potem bo mi się coś wydaje że to kurde prawie niemożliwe nawet jak przynęta jest całkowicie innowacyjna.

Użytkownik Kielo edytował ten post 28 grudzień 2016 - 20:10

#1993 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 28 grudzień 2016 - 20:27

Masz rację, zastrzeżenie stanowi jedynie atut w boksowaniu się z producentami podróbek. Tak czy tak jeśli nawet nie uda mi się uzyskać zastrzeżeń to w momencie kiedy pomysł wyjdzie na rynek będzie gotowa cała duża linia produkcyjna.

#1994 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2386 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 grudzień 2016 - 20:36

No to chyba bardziej właśnie tak że masz dużo i dużo robisz a potem to już tylko ciebie podrabiaja a wiadomo kto to wymyślił :-).

#1995 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2386 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 grudzień 2016 - 20:38

Spójrz Pan na pracę łamańców :-).

#1996 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 28 grudzień 2016 - 20:57

Rzeczywiście konkretne wariaty, świetna robota. W połowie roku tez zacząłem pierwsze prace nad łamańcem z inną niż standardowa akcja. Ty to pewnie wyczaisz, co jest innego w pracy tych dwóch z filmu :) Kiedyś wrzuciłem to na jerka ale chyba tylko jedna czy dwie osoby zaczaiły temat i trochę pogadaliśmy. Jest to jeden z tych planowanych dwunastu. Żeby śmigał tak jak chcę muszę zaprojektować oddzielnie pracę obu części, za to jak skończę to będzie wymiatał. Z przyczyn oczywistych większa część korpusu będzie wolniejsza niż w Twoich. Długo oglądałem na YT podwodne nagrania z rybami i doszedłem do wniosku, że to będzie właśnie to. Drogi będzie w ch.j  :lol:

• Night_Walker lubi to

#1997 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2386 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 grudzień 2016 - 21:35

Film słaby (teraz jak oglądam filmiki innych dochodzi do mnie co widzieli ludzie jak wstawiałem swoje wiele gorsze niż ten hihhii nic nie widzieli) ale generalnie wydaje mi się że chcesz uzyskać niezależną pracę ,różną przodu i ogonka.Można to robić na wiele sposobów (przód się nie rusza ,ogonek lata ,przód się rusza i ogonek się rusza ale inaczej ,można uzyskać różną pracę przodu i ogonka tylko pod kątem lusterkowania ,można zrobić dwa XX np. takie agresywne ,patrz od 0.40 sekundy ,na filmikach u mnie z racji ich słabości nie bardzo widać ale ogonek i przód pracują różnie i różnie też pod kątem lusterkowania .Jest jeden bardzo fajny patent ,nie mój tylko SS ,bardzo prosty ale wtedy to dopiero ogonek żyje swoim życiem ,pokażemy jak będą w produkcji :-).

• biker1 lubi to

#1998 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 28 grudzień 2016 - 21:40

W punkt :) Korpusy już są przygotowane, a pracę opiszę jak już będzie co opisywać :)

#1999 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 31 grudzień 2016 - 12:54

Szybka sesja zdjęciowa na Jeziorku Powsinkowskim w drodze do Bricomana. Wiadomo Sylwester ;) Jutro zliczę co mam wolnego i polecą na giełdę żebyście mieli czym głowy zająć w ten trudny dzień ;) Część forsy z wątku sprzedażowego będzie przeznaczona na leczenie synka Kol. @rally. Szczegóły jutro.

h_VHFrOXe9Ssy4wJf0QURbi4f53RvvkLdBDBpkC-

ac9SzCIyyO_WuYCYeSkSpTbfXCSTsyjVst-nE5qr

hRN2wR1AeqZnWRDL_bLibT4QYZulHOtlThVEX18q

tQ_3j9vDVx4mJg8i6qNl8im5z_BZtWh1-1vlpya3

fr7NyMPEq9bPbHbZMjysYyH1fFc7Hr3G-eeuv7Vf

XZWqbqxx0ifRYtafVUwWnKxNpXzHxBu0IVnX1RkJ

#2000 OFFLINE   maxtip

maxtip

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 608 postów
  • Lokalizacjamiejscowy

Napisano 06 styczeń 2017 - 11:20

Enigmy będą rozbudowywane o nowe modele, dojdzie na pewno numer 3, który z powodzeniem udało mi się przetestować w końcówce sezonu.

... a jakieś fotki "trójeczki" pojawią się w najbliższym czasie... masa, długość... charakter pracy... przeznaczenie... (?)...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych