Hej kilka słów nt. nowego jerka, które już mogę o nim napisać.
Długość: 11,5cm
Waga: 35g
Praca: jerk pracuje jak glider szerokim wahadłem przy jednostajnym zwijaniu. Pracę można dodatkowo animować szczytówką, dzięki czemu i odjeżdża na boki podbijany na dłuższym dystansie. Jerk mocno błyska bokami dzięki rozmieszczeniu obciążenia i szeroko wychyla się grzbietem. Część śrutu jest po prostu umieszczona wysoko. Korpus przynęty został zaprojektowany tak, żeby nie był wypierany przez wodę płynącą. Jak część z Was wie, często jerkuję na rzekach i chciałem zrobić przynętę, która nie będzie wypierana przez prąd ani nadmiernie popychana mocniejszym przepływem, a jednocześnie nada się do łowienia na wodzie stojącej. Rozmiar dobrałem taki szczupakowo-uniwersalny. Na koniec trochę wróżenia z fusów, wrzuciłem dzisiaj jerka w szybki wiślany odcinek i na moje oko wąsaty też nie pogardzi ale zaznaczam, że główny cel to szczupaki. Chyba tyle na razie. Jeśli mi się uda to przeoram nim jeszcze kanał w Pułtusku bo to woda, którą znam i która wiele mnie uczy w temacie tworzenia przynęt.
IMG_20221209_140515.jpg 76,84 KB 10 Ilość pobrań IMG_20221209_140853.jpg 70,32 KB 10 Ilość pobrań IMG_20221209_140940.jpg 88,24 KB 10 Ilość pobrań
Użytkownik Hesher edytował ten post 09 grudzień 2022 - 16:05