Szymon to zwróć jeszcze uwagę na te dwa okonki na ostatniej focie, dodaj do tego opis - wszystkie ryby wróciły do wody.
Kończę swój udział w tej debacie, każdy niech sam przeczyta i wyciągnie własne wnioski.
Nie doczytałeś, napisałem w innej dyskusji że okonie nie zostały wypuszczone a poszły zostały jako kolacja przyrządzone. Jak zresztą pisałem nawet i na tym forum kiedyś nie wypuszczałem wszystkich ryb choć ich znaczną większość i nie zamierzam tego negować bo tak było, dopiero to forum spowodowało że wypuszczam wszystko co złowię o czym mogli się przekonać koledzy jacy razem ze mną byli na wypadach i osobiście widzieli iż uwalniam ryby.
Szymon jak pisałem to dwie różne ryby z prostego powodu, ten z zdjęcia z liśćmi miał 58 cm i został złowiony w listopadzie o 8.40 -ci a ten z miarką miał 82 cm i został złowiony też w listopadzie piętnaście minut później tego samego roku i dnia.Musiał by się skurczyć Dlaczego mają tak podobny układ plamek nie mam pojęcia. Dla wielce dociekliwych a szczególnie tych niewierzących w to co piszę proponuję by spojrzeli sobie na dane Exif tych dwóch zdjęć z szczupakami i wszystko będzie jasne.