Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1761 odpowiedzi w tym temacie

#1481 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 01 marzec 2019 - 18:48

Może to i lepiej, jeżeli oczywiście będzie respektowany.

Gość ze spławikiem zrobi większe spustoszenie niż ty ze spinnem ale tobie nie wolno łowić...
  • Alexspin lubi to

#1482 OFFLINE   romeo7

romeo7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 462 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 01 marzec 2019 - 20:47

Uwierz mi że nie. Ci co znają temat to wiedza o co chodzi.

#1483 OFFLINE   Radek_Z

Radek_Z

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Radek

Napisano 01 marzec 2019 - 21:36

Obawiam się, że zakaz spinningu niewiele pomoże. Pospolite szarpaki tylko zmienili zestawy na spławikowe i tną dalej, a ci drudzy - wiadomo kto, zawszę będą o krok przed strażą, czy jakąkolwiek inną kontrolą i boję się że zakaz spinningu będę mieli głęboko w dupie.
  • Krzysiek P i Alexspin lubią to

#1484 OFFLINE   Adrian3023

Adrian3023

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 60 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Adrian

Napisano 02 marzec 2019 - 08:14

Wcześniej zakaz na odcinku konińskim (od 1500 m za tamą do mostu w Uniejowie) obowiązywał od 1 stycznia do 31 marca. Od tego roku wydłużony do 30 kwietnia.

Dzięki ;)

#1485 OFFLINE   romeo7

romeo7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 462 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 02 marzec 2019 - 10:48

Zostaje "muchowy patrol obywatelski"

#1486 OFFLINE   saw70

saw70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • LokalizacjaJeziorsko wędkarskie El Dorado
  • Imię:Tomek

Napisano 03 marzec 2019 - 03:24

Ogłaszam akcję " pływające szarpakowce", kto chętny?  :)

#1487 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 19 marzec 2019 - 21:37

Ktoś coś połapał już w tym sezonie na naszej Warcie ?

• Maciek Rożniata lubi to

#1488 OFFLINE   ODYSEUSZ

ODYSEUSZ

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 176 postów
  • LokalizacjaSIERADZ

Napisano 19 marzec 2019 - 22:15

Sezon rozpocząłem w niedzielę.Czterogodzinny spacer przy pięknym słońcu i silnym wietrze zakończył się na "0".

W wodzie pierwsze oznaki życia:pojedyńcze oczkujące uklejki pierwsze żaby wygrzewające się na płytkiej wodzie.

#1489 OFFLINE   KrzyObr

KrzyObr

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 20 marzec 2019 - 19:05

Rzeka Oleśnica (lewy dopływ Warty powyżej Sieradza)

Czy ktoś coś wie i może podzielić się informacjami.

Od kilku lat co roku wiosną obiecuję sobie wycieczkę i jak zwykle nic z tego nie wychodzi.

Może uda się w tym roku?

Cześć, 

ja byłem w zeszłym roku przy moście w małej wsi. Rzeczka super urokliwa. Byłem latem, wtedy było dość dużo klenia i uklei. Wtedy był to mój jeden z pierwszych wypadów z ul castingiem. Siadło parę klonków i co dziwne pierwsza w życiu ukleja na spining :P. Jeden problem do dojście. Najlepiej byłoby brodzić choć ja miałem obawy co do wpadnięcia w dołek więc poruszałem się ostrożnie. Jeśli Koledzy chcieliby się kiedyś spotkać na jakieś ganianie za rybkami to z chęcią się wybiorę :) 

#1490 OFFLINE   ODYSEUSZ

ODYSEUSZ

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 176 postów
  • LokalizacjaSIERADZ

Napisano 24 marzec 2019 - 09:40

Wczoraj ponownie czterogodzinny spacer nad rzeką na "0".Warta bardzo powoli budzi się dożycia.

U tubylczych gumofilców również nic.

Ogromnym plusem przepiękne widoki w słońcu i dużo zimorodków oraz innego ptactwa.

#1491 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 04 kwiecień 2019 - 21:48

W ramach ciekawostki napiszę że dzisiaj na Warcie niedaleko Sieradza złowiono pstrąga 59cm byłem przy pomiarze więc info pewne na 100%

Użytkownik zdzislavo1 edytował ten post 04 kwiecień 2019 - 21:52

• Maciek Rożniata, Krzysiek P i m_ar lubią to

#1492 OFFLINE   Karpiu95

Karpiu95

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 912 postów
  • LokalizacjaTurek/Warszawa
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Karpiński

Napisano 04 kwiecień 2019 - 21:52

Oo prosze !!
Ja około 5 lat temu poniżej zbiornika jeziorsko tez trafiłem tęczaka, ale nie był az taki duzy

#1493 OFFLINE   Koper

Koper

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów
  • LokalizacjaZduńska Wola
  • Imię:Piotr

Napisano 23 kwiecień 2019 - 06:50

Witam ponownie po krótkiej przerwie, chyba z 5 lat trwała :)

#1494 OFFLINE   ODYSEUSZ

ODYSEUSZ

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 176 postów
  • LokalizacjaSIERADZ

Napisano 26 kwiecień 2019 - 07:46

Wczorajsza wieczorna wycieczka nad rzekę po dłuższej przerwie i kompletne zaskoczenie.Poziom wody jak przy sierpniowej niżówce,piaszczyste łachy w niektórych miejscach aż do połowy rzeki w innych woda do kolan.

W trakcie 3 godzinnego spaceru jedna obcinka szczupakowa i jeden przyłów bolenia +/- 60cm na 3cm złoto-czarnego wobka.

Jeśli w najbliższym czasie nie popada to na drugą stronę bezproblemowo będzie można przejść nie mocząc majtek :(

#1495 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 26 kwiecień 2019 - 08:03

Wczorajsza wieczorna wycieczka nad rzekę po dłuższej przerwie i kompletne zaskoczenie.Poziom wody jak przy sierpniowej niżówce,piaszczyste łachy w niektórych miejscach aż do połowy rzeki w innych woda do kolan.

W trakcie 3 godzinnego spaceru jedna obcinka szczupakowa i jeden przyłów bolenia +/- 60cm na 3cm złoto-czarnego wobka.

Jeśli w najbliższym czasie nie popada to na drugą stronę bezproblemowo będzie można przejść nie mocząc majtek :(

Część kłusoli tylko na to czeka by woda jeszcze bardziej opadła a ryby grupowały się w określonych miejscach. Dlatego właśnie teraz woda powinna być pod szczególną obserwacją w dzień i w nocy.

#1496 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 26 kwiecień 2019 - 12:16

Teraz ? Kłusole po wsiach ryby rozdawali już w marcu .

#1497 OFFLINE   ODYSEUSZ

ODYSEUSZ

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 176 postów
  • LokalizacjaSIERADZ

Napisano 02 maj 2019 - 11:31

Po wczorajszym wyzerowaniu na 5 godzinnym spacerze dziś szczęście uśmiechnęło się do mnie.

Nad rzeką pojawiłem się przed piątą w poszukiwaniu jazia.Od wczoraj poziom rzeki podniósł się o ok.15cm.Dość silny zachodni wiatr,temperatura ok.8 stopni i duże zachmurzenie.Pierwsza miejscówka jeszcze o szarówce bez kontaktu.

Zmiana miejsca i i kombinowanie z wabikami bez efektu.Po założeniu 3cm wobka uklejopodobnego daleki rzut i dodatkowo spłynięcie przynęty z prądem.Powolne sprowadzanie wobka wachlarzem do brzegu a następnie b wolne ściąganie pod prąd z krótkimi przerwami.Branie nastąpiło na pograniczu głębokiej rynny i piaszczystej łachy.Bez żadnych fajerwerków-raczej delikatne przytrzymanie.Natomiast po zacięciu rozpętało się niewielkie piekiełko.Na żyłce 0.14 to bolek dyktował warunki a ja jedynie mogłem czekać regulując hamulec.Po kilku minutach zwątpienia co do pozytywnego zakończenie holu udało się go podebrać.Szybkie mierzenie i nowa życiówka.Po krótkiej reanimacji spokojnie powrócił do swojego królestwa.Kolejne okoliczne miejscówki na zero.Ponieważ godzina zbyt wczesna na powrót do domu przeniosłem się na inny odcinek.

Ponownie obławianie kolejnych zakamarków wabikami 2.5-3cm-bez efektu.Zmiana wobka na nieco większy-4cm ponownie uklejopodobny i rzut przed zatopione drzewo zaowocowało mocnym uderzeniem.I znów nie był to oczekiwany jaź.Po dłuższym holu pod nogami pojawił się szczupak +/-70cm.Niestety przy próbie wprowadzenia do podbieraka jednym krótkim szarpnięciem zerwał żyłkę.Mam nadzieję,że szybko uwolni się od kolczyka (kotwiczka bezzadziorowa).

Na osłodzenie goryczy porażki na kolejnej miejscówce zameldował się garbik 33cm na 3cm wobka w kolorze złotym.

Sprzętowo kijek z pracowni Hubertusa- MHX ST1141-2, długość 2,9 m 6lb mocy oraz cw 2-10 gram,kołowrotek-Daiwa Caldia 2500A,żyłka 0,14.

Załączony plik  20190502_053614_Easy-Resize.com.jpg   75,08 KB   22 Ilość pobrań   Załączony plik  20190502_080749_Easy-Resize.com.jpg   111,18 KB   22 Ilość pobrań

NOMINACJA DO KONKURSU  "OPIS MIESIĄCA"                          :good:

#1498 OFFLINE   Krzysiek P

Krzysiek P

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 462 postów
  • LokalizacjaŁódź/Sieradz
  • Imię:Krzysiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 06 maj 2019 - 19:34

W ramach ciekawostki napiszę że dzisiaj na Warcie niedaleko Sieradza złowiono pstrąga 59cm byłem przy pomiarze więc info pewne na 100%

Potok czy tęczak?

#1499 OFFLINE   Alexspin

Alexspin

No comment - subjective opinion only

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3753 postów
  • LokalizacjaŁódź (łowiska O/Sieradz, O/Piotrków).
  • Imię:Aleksander
  • Nazwisko:senatorskie

Napisano 06 czerwiec 2019 - 07:00

Czy słychać coś o rybach w Jeziorsku?

Wybieram się z wnuczkiem na Jego drugie w życiu łowienie, warto gonić auto 70km?

#1500 OFFLINE   booohal

booohal

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaWarta
  • Imię:Krzyś

Napisano 06 czerwiec 2019 - 08:41

Czy słychać coś o rybach w Jeziorsku?

Wybieram się z wnuczkiem na Jego drugie w życiu łowienie, warto gonić auto 70km?

Nie polecam. Nawet pod wyspą jeszcze nic się nie dzieje.

• Alexspin lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych