Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Porada w sprawie wyboru niskoprofilowca do kupna.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   jerzy

jerzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3201 postów

Napisano 17 październik 2007 - 16:59

cześć
w przypadku multika do ciezkich przynęt a juz napewno do łowienia w rzece znacznie więiksze znaczenie od wymiarów czy pojemnosci szpuli ma rozstaw korbki. W większosci średniej wielkości multiików pojemnosć szpuli jest wystarczająca do 90% zastosowań. Między Revo a Curado wybrałbym bez wątpienia Curado 201D. Świetna przekładnia, bardzo płynna praca i szeroka korbka umożliwiająca komfortowe zwijanie przynęty. Wada Curado 201D jest jego spora masa i wielkość jak na lowprofile. revo nie wątpliwie jest bardziej wygodny w użyciu..
pozd JW :D

#22 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 17 październik 2007 - 19:33

standerus@ Artykuł się już powoli pisze. Czy ukaże się na forum i kiedy tego nie wiem. Na publikację ostatniego tekstu o łożyskach czekałem prawie pół roku, a i tak został wymieniony przed ustalonym czasem. To nie zależy ode mnie.
Natomiast temat jerkówki, Sliderów na szybkiej rzece już był tutaj wałkowany. Polecam Ci wszukiwarkę. Należy pamiętać, że oprócz jerkówek są jeszcze ciężkie kije castingowe.

pozdrawiam

Andrzeju,
Z całym szacunkiem ale pomieszało się coś Tobie. Na Wleń czekałeś to fakt ale po raz któryś przypominam, że pierwszeństwo miał WŚ (sam chciałeś by była szersza reklama). Zasady znałeś. Na art. o głowacicach umawiałem się z Mifkiem - umowa jest aktualna - opublikuję go zaraz po przesłaniu.

Pozdrawiam
Remek

#23 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 październik 2007 - 19:37

cześć
w przypadku multika do ciezkich przynęt a juz napewno do łowienia w rzece znacznie więiksze znaczenie od wymiarów czy pojemnosci szpuli ma rozstaw korbki. W większosci średniej wielkości multiików pojemnosć szpuli jest wystarczająca do 90% zastosowań. Między Revo a Curado wybrałbym bez wątpienia Curado 201D. Świetna przekładnia, bardzo płynna praca i szeroka korbka umożliwiająca komfortowe zwijanie przynęty. Wada Curado 201D jest jego spora masa i wielkość jak na lowprofile. revo nie wątpliwie jest bardziej wygodny w użyciu..

Panowie,
Chciałbym zwrócić uwagę, że opisywany przez nas na stronie głownej multiplikator to Revo S. Współczynnik jakości tego kołowrotka do ceny bije na głowę Curado kilka razy. Tyle miałem do powiedzenia w tej kwestii.

Idąc drogą, którą opisaliście mogę powiedzieć tak - AE74 albo Monoblock ITO są lepsze 100 razy od Curado :D ale to chyba nie sprawiedliwe prawda by porównywać te multiplikatory.

Pozdrawiam
Remek

#24 OFFLINE   jerzy

jerzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3201 postów

Napisano 18 październik 2007 - 08:17

Remku a czemu współczynik jakosci do ceny jest lepszy w przypadku revo S? Ja miałem w rękach dwa różne egzemplarze Revo S i w kazdym hamulec odśrodkowy działał wadliwie. W obu przypadkach winę za to ponosiły tandetnie wykonane prowadnice bloczka hamujacego. Ponadto revo S zupełnie nie nadaje sie do rzucania wabikami w okolicy 8-13g. Dystanse są delikatnie mówiac krótkie :unsure: Curado to inna bajka, a w dodatku kosztuje tyle samo. +/- 120 $

#25 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 18 październik 2007 - 09:13

Raczej między 150 a 180$ - tak przynajmniej widzę na ebayu.

#26 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 18 październik 2007 - 09:25

Na Bass Pro między Revo S a Curado (dowolnym za wyjątkiem 300) jest dokładnie $100.04 różnicy - czyli o połowę

#27 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 październik 2007 - 09:45

Curado kosztuje 199 USD a Revo S 99 USD -> ceny z BPS :D

Pozdrawiam
Remek

#28 OFFLINE   Mario43

Mario43

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 18 październik 2007 - 11:44

Uważnie czytam Wasze posty. O Zillionie prawie nic nie piszecie, więc nie jest to pozycja popularna i sprawdzona. Czy macie jakieś zdanie na temat na temat Revo Premier, który już jest dostępny ? Czy zmiana materiałów i ułożyskowania będzie miała wpływ na pracę i trwałość ? Moim zdaniem na pewno estetyka jest niższa w stosunku do STX-a. Pozdrawiam.

#29 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 październik 2007 - 11:46

Uważnie czytam Wasze posty. O Zillionie prawie nic nie piszecie, więc nie jest to pozycja popularna i sprawdzona. Czy macie jakieś zdanie na temat na temat Revo Premier, który już jest dostępny ? Czy zmiana materiałów i ułożyskowania będzie miała wpływ na pracę i trwałość ? Moim zdaniem na pewno estetyka jest niższa w stosunku do STX-a. Pozdrawiam.

Osobiście niebawem napiszę coś więcej - myślę, że po weekendzie :D

pozdrawiam
Remek

#30 OFFLINE   jerzy

jerzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3201 postów

Napisano 18 październik 2007 - 15:42

a to sorry chłopaki! pojechałem trochę z ta ceną. Jakos wydawało mi się, że kosztują mniejwięcej tyle samo... :unsure:

#31 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 18 październik 2007 - 15:59

.

Użytkownik J_J edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 22:14

#32 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 18 październik 2007 - 17:01

Uzywam Zilliona od czerwca. Wobki/jerki o wadze od Dorado Alaska do Salmo Fatso 10 chodza ekstra. Ale juz 12gr woblerami nie porzucalem za bardzo. Gumy 7-12cm rowniez bardzo dobrze ale nie uzywalem powyzej 12cm. Hamulec magnetyczny bardzo czuly na regulacje nawet male przestawinie tarczy zmienia widocznie dlugosc rzutu. Trwalosc bez zarzutu ale to jeszcze za krotki okres uzywania zeby wyrokowac. No i ten kolor i wyglad B)

#33 OFFLINE   GrynszpaN

GrynszpaN

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 118 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 18 październik 2007 - 17:03

Łukaszu, jeżeli uznasz że będę Ci w czymś pomocny, podaj termin kolejnych testów. Postaram się wygospodarować czas.
Pozdrawiam i dzięki za poszerzenie moich wiadomości na temat możliwości zbrojenia wędek.
Żal tylko że głowatki nie dopisały.
Pozdrawiam
G.

#34 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 18 październik 2007 - 17:57

Grzesiu my im jeszcze pokażemy... :D

#35 OFFLINE   Thymallus

Thymallus

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1837 postów
  • Lokalizacjainternet

Napisano 18 październik 2007 - 19:01

Grzesiu, zgadzam się z Mifkiem. Jednak następnym razem to my Ciebie zaprosimy do nas i niepozwolimy na uczestnictwo w jakichś innych korbowych imprezkach :lol:

pozdrawiam serdecznie

#36 OFFLINE   Łukasz Masiak

Łukasz Masiak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 293 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 18 październik 2007 - 21:06

Łukaszu, jeżeli uznasz że będę Ci w czymś pomocny, podaj termin kolejnych testów. Postaram się wygospodarować czas.
Pozdrawiam i dzięki za poszerzenie moich wiadomości na temat możliwości zbrojenia wędek.
Żal tylko że głowatki nie dopisały.
Pozdrawiam
G.

Witam

Oczywiście , każdy punkt widzenia , każde nowe doświadczenie jest bardzo cenne. Jeżeli nie uda mi się przyjechać osobiście dam namiary gdzie kijek można będzie wypożyczyć i potestować. Na pewno jakiś czas będzie w tych okolicach (kijek).

Pozdrawiam Łukasz

#37 OFFLINE   Mario43

Mario43

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 październik 2007 - 07:37

[quote]
[/quote]

Osobiście niebawem napiszę coś więcej - myślę, że po weekendzie :D

pozdrawiam
Remek
[/quote]

#38 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2007 - 07:54

Mario,
Będzie o tym artykulik na stronie głównej ale na razie proponuję przeczytać to http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3738& ;start=0&

Pozdrawiam
Reemek

#39 OFFLINE   Mario43

Mario43

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 październik 2007 - 18:43

Dzięki za wiadomość, poczekam na artykuł o Revo Premier. Prosiłbym jednak o więcej informacji na temat Zilliona, który tak bardzo mi się podoba, że wciąż mnie kusi jego kupno. Szkoda, że eksperci nie zabierają głosu na jego temat. Jednak wciąż czekam. Ocena hamulca magnetycznego, jakości materiałów z których jest zbudowany, płynności pracy, czy gramatura 15-60, a nawet 70 gram jest odpowiednia? Czytam o walorach Revo, między innymi 24 lbs hamulec walki, w Zillionie ( 8,8 lbs) jakie ta różnica ma praktyczne znaczenie ? Revo, czy Zillion ? Pozdrawiam Mario43.

#40 OFFLINE   spigot

spigot

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 653 postów
  • LokalizacjaKowary

Napisano 21 październik 2007 - 18:58

Dzięki za wiadomość, poczekam na artykuł o Revo Premier. Prosiłbym jednak o więcej informacji na temat Zilliona, który tak bardzo mi się podoba, że wciąż mnie kusi jego kupno. Szkoda, że eksperci nie zabierają głosu na jego temat. Jednak wciąż czekam. Ocena hamulca magnetycznego, jakości materiałów z których jest zbudowany, płynności pracy, czy gramatura 15-60, a nawet 70 gram jest odpowiednia? Czytam o walorach Revo, między innymi 24 lbs hamulec walki, w Zillionie ( 8,8 lbs) jakie ta różnica ma praktyczne znaczenie ? Revo, czy Zillion ? Pozdrawiam Mario43.

JAKIE REVO !!!!

ZILLION mario ZILLION

zadzwoń 667 674 649

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych