Porada w sprawie wyboru niskoprofilowca do kupna.
#21 OFFLINE
Napisano 17 październik 2007 - 16:59
w przypadku multika do ciezkich przynęt a juz napewno do łowienia w rzece znacznie więiksze znaczenie od wymiarów czy pojemnosci szpuli ma rozstaw korbki. W większosci średniej wielkości multiików pojemnosć szpuli jest wystarczająca do 90% zastosowań. Między Revo a Curado wybrałbym bez wątpienia Curado 201D. Świetna przekładnia, bardzo płynna praca i szeroka korbka umożliwiająca komfortowe zwijanie przynęty. Wada Curado 201D jest jego spora masa i wielkość jak na lowprofile. revo nie wątpliwie jest bardziej wygodny w użyciu..
pozd JW
#22 OFFLINE
Napisano 17 październik 2007 - 19:33
standerus@ Artykuł się już powoli pisze. Czy ukaże się na forum i kiedy tego nie wiem. Na publikację ostatniego tekstu o łożyskach czekałem prawie pół roku, a i tak został wymieniony przed ustalonym czasem. To nie zależy ode mnie.
Natomiast temat jerkówki, Sliderów na szybkiej rzece już był tutaj wałkowany. Polecam Ci wszukiwarkę. Należy pamiętać, że oprócz jerkówek są jeszcze ciężkie kije castingowe.
pozdrawiam
Andrzeju,
Z całym szacunkiem ale pomieszało się coś Tobie. Na Wleń czekałeś to fakt ale po raz któryś przypominam, że pierwszeństwo miał WŚ (sam chciałeś by była szersza reklama). Zasady znałeś. Na art. o głowacicach umawiałem się z Mifkiem - umowa jest aktualna - opublikuję go zaraz po przesłaniu.
Pozdrawiam
Remek
#23 OFFLINE
Napisano 17 październik 2007 - 19:37
cześć
w przypadku multika do ciezkich przynęt a juz napewno do łowienia w rzece znacznie więiksze znaczenie od wymiarów czy pojemnosci szpuli ma rozstaw korbki. W większosci średniej wielkości multiików pojemnosć szpuli jest wystarczająca do 90% zastosowań. Między Revo a Curado wybrałbym bez wątpienia Curado 201D. Świetna przekładnia, bardzo płynna praca i szeroka korbka umożliwiająca komfortowe zwijanie przynęty. Wada Curado 201D jest jego spora masa i wielkość jak na lowprofile. revo nie wątpliwie jest bardziej wygodny w użyciu..
pozd JW
Panowie,
Chciałbym zwrócić uwagę, że opisywany przez nas na stronie głownej multiplikator to Revo S. Współczynnik jakości tego kołowrotka do ceny bije na głowę Curado kilka razy. Tyle miałem do powiedzenia w tej kwestii.
Idąc drogą, którą opisaliście mogę powiedzieć tak - AE74 albo Monoblock ITO są lepsze 100 razy od Curado ale to chyba nie sprawiedliwe prawda by porównywać te multiplikatory.
Pozdrawiam
Remek
#24 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 08:17
pozd JW
#25 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 09:13
#26 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 09:25
#27 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 09:45
Pozdrawiam
Remek
#28 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 11:44
#29 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 11:46
Uważnie czytam Wasze posty. O Zillionie prawie nic nie piszecie, więc nie jest to pozycja popularna i sprawdzona. Czy macie jakieś zdanie na temat na temat Revo Premier, który już jest dostępny ? Czy zmiana materiałów i ułożyskowania będzie miała wpływ na pracę i trwałość ? Moim zdaniem na pewno estetyka jest niższa w stosunku do STX-a. Pozdrawiam.
Osobiście niebawem napiszę coś więcej - myślę, że po weekendzie
pozdrawiam
Remek
#30 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 15:42
pozd JW
#31 Guest__*
Napisano 18 październik 2007 - 15:59
.
Użytkownik J_J edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 22:14
#32 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 17:01
#33 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 17:03
Pozdrawiam i dzięki za poszerzenie moich wiadomości na temat możliwości zbrojenia wędek.
Żal tylko że głowatki nie dopisały.
Pozdrawiam
G.
#34 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 17:57
#35 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 19:01
pozdrawiam serdecznie
#36 OFFLINE
Napisano 18 październik 2007 - 21:06
Łukaszu, jeżeli uznasz że będę Ci w czymś pomocny, podaj termin kolejnych testów. Postaram się wygospodarować czas.
Pozdrawiam i dzięki za poszerzenie moich wiadomości na temat możliwości zbrojenia wędek.
Żal tylko że głowatki nie dopisały.
Pozdrawiam
G.
Witam
Oczywiście , każdy punkt widzenia , każde nowe doświadczenie jest bardzo cenne. Jeżeli nie uda mi się przyjechać osobiście dam namiary gdzie kijek można będzie wypożyczyć i potestować. Na pewno jakiś czas będzie w tych okolicach (kijek).
Pozdrawiam Łukasz
#37 OFFLINE
Napisano 21 październik 2007 - 07:37
Uważnie czytam Wasze posty. O Zillionie prawie nic nie piszecie, więc nie jest to pozycja popularna i sprawdzona. Czy macie jakieś zdanie na temat na temat Revo Premier, który już jest dostępny ? Czy zmiana materiałów i ułożyskowania będzie miała wpływ na pracę i trwałość ? Moim zdaniem na pewno estetyka jest niższa w stosunku do STX-a. Pozdrawiam.
[/quote]
Osobiście niebawem napiszę coś więcej - myślę, że po weekendzie
pozdrawiam
Remek
[/quote]
#38 OFFLINE
Napisano 21 październik 2007 - 07:54
Będzie o tym artykulik na stronie głównej ale na razie proponuję przeczytać to http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3738& ;start=0&
Pozdrawiam
Reemek
#39 OFFLINE
Napisano 21 październik 2007 - 18:43
#40 OFFLINE
Napisano 21 październik 2007 - 18:58
Dzięki za wiadomość, poczekam na artykuł o Revo Premier. Prosiłbym jednak o więcej informacji na temat Zilliona, który tak bardzo mi się podoba, że wciąż mnie kusi jego kupno. Szkoda, że eksperci nie zabierają głosu na jego temat. Jednak wciąż czekam. Ocena hamulca magnetycznego, jakości materiałów z których jest zbudowany, płynności pracy, czy gramatura 15-60, a nawet 70 gram jest odpowiednia? Czytam o walorach Revo, między innymi 24 lbs hamulec walki, w Zillionie ( 8,8 lbs) jakie ta różnica ma praktyczne znaczenie ? Revo, czy Zillion ? Pozdrawiam Mario43.
JAKIE REVO !!!!
ZILLION mario ZILLION
zadzwoń 667 674 649
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych