Nierdzewka
Ile cos takiego?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 sierpień 2019 - 22:31
Nierdzewka
Napisano 11 sierpień 2019 - 22:32
Użytkownik lesny01 edytował ten post 11 sierpień 2019 - 22:33
Napisano 11 sierpień 2019 - 23:00
Napisano 29 sierpień 2019 - 18:13
Napisano 29 sierpień 2019 - 18:21
Napisano 29 sierpień 2019 - 18:37
Napisano 29 sierpień 2019 - 18:40
Napisano 29 sierpień 2019 - 19:00
Napisano 29 sierpień 2019 - 19:07
Napisano 29 sierpień 2019 - 19:18
Napisano 29 sierpień 2019 - 19:19
Do montażu bocznego dużych przetworników, w łodziach wyposażonych w relingi,można zastosować sztycę produkowaną przez Skylle.
To bardzo solidny produkt i trzyma przetwornik pewnie. Oczywiście nie można z tym pływać w ślizgu - chyba nie można,bo nie próbowałem pływać za szybko z przetwornikiem zanurzonym..
Dla właściwego działania tych sprzętów najlepiej nie przekraczać 10km/h., a do tej prędkości sztyca trzyma bez problemu.
Mocowanie jest też idealne do vertikala.
Przy przemieszczaniu się między miejscówkami, podniesienie przetwornika do góry trwa kilkanaście sekund.
Użytkownik trex edytował ten post 29 sierpień 2019 - 19:23
Napisano 29 sierpień 2019 - 19:38
Napisano 29 sierpień 2019 - 20:08
Do montażu bocznego dużych przetworników, w łodziach wyposażonych w relingi,można zastosować sztycę produkowaną przez Skylle.
To bardzo solidny produkt i trzyma przetwornik pewnie. Oczywiście nie można z tym pływać w ślizgu - chyba nie można,bo nie próbowałem pływać za szybko z przetwornikiem zanurzonym..
Dla właściwego działania tych sprzętów najlepiej nie przekraczać 10km/h., a do tej prędkości sztyca trzyma bez problemu.
Mocowanie jest też idealne do vertikala.
Przy przemieszczaniu się między miejscówkami, podniesienie przetwornika do góry trwa kilkanaście sekund.
Widziałem ten produkt na filmie z jednej z przystani na czorcie. Przy prędkości trollingowej mocno nim telepało-może pogorszyć się odczyt z sonaru bocznego. To zawsze będzie jednopunktowy montaż. Ducer był od Solixa, czyli też nie największy z dostępnych.
Napisano 29 sierpień 2019 - 20:37
Film z Czorta - tam też stacjonuję obecnie swoją łodzią - mógł dotyczyć uchwytu sprzed modernizacji. Takimi dysponują właściciele Czorta Konrad i Krzysztof.
Te pierwsze uchwyty były z aluminium - to raczej nie przyczyna "telepania" oraz miały dwa punkty obrotu przetwornika ( składały się z trzech części ) - załączam zdjęcie łodzi z Czorta - widać ten szczegół.
Obecnie firma oferuje pancerne sztyce z nierdzewki oraz mocowanie o jednym kierunku obrotu.
Po porządnym przykręceniu do relingu oraz "przytuleniu"- dociśnięciu sztycy do burty NIC NIE TELEPIE .
Podkreślam - pływam z zanurzonym przetwornikiem góra do 10k/h
Pływam z ducerem od MEGA SI + G3N .
Użytkownik trex edytował ten post 29 sierpień 2019 - 20:41
Napisano 29 sierpień 2019 - 20:48
Napisano 29 sierpień 2019 - 21:06
Proszę się komunikować bezpośrednio ze Skyllą . Kompletują te uchwyty i sprzedają na zamówienie.
Można uzgodnić szczegóły dotyczące rozmiaru sztycy.
Napisano 29 sierpień 2019 - 22:18
Witajcie koledzy, jako że bardzo doceniam Wasze pomysły i wykonanie prac majsterkowych, zwracam się z prośbą o pomoc. Czy macie jakiś patent aby zamontować przetwornik do echosondy tak any nie wiercić dziur w łodzi? Chodzi mi o echosonde Rymarine Element, i nigdzie nie ma sztyc do tego przetwornika a oglądając na Youtube widzę że ludzie to wkręcają. Ja szukam innego wyjscia, może przyssawka lub cos takiego? Załączam zdjęcie poglądowe przetwornika.
Każda pomocna rada mile widziana. Pozdrawiam Karol
Napisano 29 sierpień 2019 - 22:50
Napisano 30 sierpień 2019 - 05:30
Film z Czorta - tam też stacjonuję obecnie swoją łodzią - mógł dotyczyć uchwytu sprzed modernizacji. Takimi dysponują właściciele Czorta Konrad i Krzysztof.
Te pierwsze uchwyty były z aluminium - to raczej nie przyczyna "telepania" oraz miały dwa punkty obrotu przetwornika ( składały się z trzech części ) - załączam zdjęcie łodzi z Czorta - widać ten szczegół.
Obecnie firma oferuje pancerne sztyce z nierdzewki oraz mocowanie o jednym kierunku obrotu.
Po porządnym przykręceniu do relingu oraz "przytuleniu"- dociśnięciu sztycy do burty NIC NIE TELEPIE .
Podkreślam - pływam z zanurzonym przetwornikiem góra do 10k/h
Pływam z ducerem od MEGA SI + G3N .
Błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli (J20, 29)
Rozumiem, że obserwujesz sztycę w wodzie, a nie na relingu.? Jeżeli tak jest, to wypada się tylko cieszyć.
Napisano 30 sierpień 2019 - 17:45
Ram z dwoma jest kozacki, ostatnio testowałem na 40 letniej krypie, była bardzo chropowata, a i tak trzymało.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych