o to to to chodzi dzięki meyger
Nie ma sprawy.
U mnie śmiga bez problemu.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 styczeń 2014 - 18:36
o to to to chodzi dzięki meyger
Nie ma sprawy.
U mnie śmiga bez problemu.
Napisano 19 styczeń 2014 - 15:06
Nie stosuję wobków z wklejonym oczkiem w ster(brak zaufania), . A co do kupczych i ich opisów na 30kg to nie będę nic pisał, nie chcę się spinać przed snem. Pozdrawiam
Widzisz....Ten ma wyniki nad wodą kto kombinuje i jest elastyczny . A SKUTECZNE woby są często słabe , z rapalek często wyłażą stery bo są płytko wklejone(tylko kilka wzorów).A następna sprawa to nie Łowiłeś nigdy sumów(nie sumików), powtarzam SUMÓW.Nie wyobrażam sobie założenie stali która miałaby mniej jak 30 KG i krótszej jak 60 cm łowiąc na kamienistym dnie . Kto łowi te RYBKI wie o co chodzi
Poza tym cytuje jeszcze kolegę.(" przypony wykonuję sam już spory czas i prędzej pęka mi linka budowlana niż przypon") to nie wiem dla czego ma nie spać jeśli ja piszę tylko o 30 kg
Użytkownik pontoniarz edytował ten post 19 styczeń 2014 - 15:55
Napisano 19 styczeń 2014 - 17:00
Użytkownik rózgaś edytował ten post 19 styczeń 2014 - 17:01
Napisano 19 styczeń 2014 - 17:01
Widzisz....Ten ma wyniki nad wodą kto kombinuje i jest elastyczny . A SKUTECZNE woby są często słabe , z rapalek często wyłażą stery bo są płytko wklejone(tylko kilka wzorów).A następna sprawa to nie Łowiłeś nigdy sumów(nie sumików), powtarzam SUMÓW.Nie wyobrażam sobie założenie stali która miałaby mniej jak 30 KG i krótszej jak 60 cm łowiąc na kamienistym dnie . Kto łowi te RYBKI wie o co chodzi
Poza tym cytuje jeszcze kolegę.(" przypony wykonuję sam już spory czas i prędzej pęka mi linka budowlana niż przypon") to nie wiem dla czego ma nie spać jeśli ja piszę tylko o 30 kg
Czy można po Polsku??? Nie wiem czy to o to chodzi, ale proszę, sprawdz ile kupne przypony trzymają a ile mają napisane na opakowaniu. Rzadko kiedy się to pokrywa z prawdą, a już stosowane w niby mocnych przyponach krętlików, agrafek to bardzo często śmiech. O długości nic nie pisałem, dwa o sumach tutaj też nie wspominałem, ale w zasadzie co sumy mają do odczepiacza???
Napisano 19 styczeń 2014 - 17:51
Polecam szpulę z duuużego kołowrotka. Odczepiacz jak zjeżdża sam sobie wybiera i śmiga że hohoho
Pontoniarz, a kto jeszcze łowi sumy na rapalki??? :-)
Łowię suma najczęściej na normany ale w pewnym okresie przechodzę na rapalę (ukleja bez grzechotki ). Lepsze wyniki.
Napisano 19 styczeń 2014 - 18:04
Kolego MAJO.
Najpierw Sugerujesz że łowiąc na 30-stki łowię za grubo. Po chwili okazuje się że ŁOWISZ ta samo (albo grubiej) i nie Wiesz O czym piszę
Napisano 19 styczeń 2014 - 18:20
Kolego MAJO.
Najpierw Sugerujesz że łowiąc na 30-stki łowię za grubo. Po chwili okazuje się że ŁOWISZ ta samo (albo grubiej) i nie Wiesz O czym piszę
Ja nigdzie nie napisałem że wg.mnie łowisz za grubo. Tylko że opisy przyponów na niby 30kg nie trzymają parametrów i b.często jest to znacznie mniej. Pewnie chodzi Ci o to zdanie ,, A co do kupczych i ich opisów na 30kg to nie będę nic pisał, nie chcę się spinać przed snem."
Napisano 19 styczeń 2014 - 18:38
W końcu się dogadaliśmy chyba . Tak na marginesie to na Dragona nie narzekam. Pozdrawiam.
Napisano 07 luty 2014 - 21:44
Napisano 07 luty 2014 - 22:29
Może ma ktoś z Was wiedzę jak odczepiacze spisują się przy łowieniu z brzegu?
Na pstrągach zdecydowanie ratują dupę.......... I portfel
Napisano 08 luty 2014 - 07:56
Napisano 08 luty 2014 - 16:43
Może ma ktoś z Was wiedzę jak odczepiacze spisują się przy łowieniu z brzegu?
Kupiłem v-free z allegro i na żyłkę 0,18mm nie mogłem na tyle napiąć żyłki żeby zjechał do dna ok 2m jakieś 5m od brzegu myślę że tylko na łódce się spisze to ustrojstwo lub na dość mocnej plecionce, którą da się napiąć jak strunę. Sznur jaki zastosowałem to ten do żaluzji z castoramy 1zł za metr
Napisano 08 luty 2014 - 16:48
Kupiłem v-free z allegro i na żyłkę 0,18mm nie mogłem na tyle napiąć żyłki żeby zjechał do dna ok 2m jakieś 5m od brzegu myślę że tylko na łódce się spisze to ustrojstwo lub na dość mocnej plecionce, którą da się napiąć jak strunę. Sznur jaki zastosowałem to ten do żaluzji z castoramy 1zł za metr
Interesujące. U mnie działa z skutecznością, jakąś... powiedzmy 6:1 O ile nie dochodzi do krętlika, to albo coś po drodze (trawa, folia, krzaczek itp.) albo naprawdę dość daleko a spadek niewielki.
Użytkownik popper edytował ten post 08 luty 2014 - 16:50
Napisano 08 luty 2014 - 17:31
Napisano 08 luty 2014 - 17:38
A ja zastosowałem coś takiego; http://allegro.pl/dr...3815770768.html
tylko sznurek zmieniłem
Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera.
Napisano 08 luty 2014 - 17:42
Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera.
No nie wiem. Do surfera, raczej gadałbym z producentem. Może coś znalazłby jeszcze w rezerwach
Napisano 08 luty 2014 - 18:10
No nie wiem. Do surfera, raczej gadałbym z producentem. Może coś znalazłby jeszcze w rezerwa
????? Surfera już mam.
Napisano 08 luty 2014 - 18:13
Ja o sznurku Andrzeju. Nie o urządzeniu
Napisano 08 luty 2014 - 18:27
A sznurek już dawno mam od producenta Zahara.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych