Z wiatrem, ale nie pod wiatr i falę 0,5m. Na dodatek guma 400kg. Jestem za stary wróbel, aby to przełknąć
Fakt, po prostu niemożliwe.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 kwiecień 2020 - 12:49
Z wiatrem, ale nie pod wiatr i falę 0,5m. Na dodatek guma 400kg. Jestem za stary wróbel, aby to przełknąć
Fakt, po prostu niemożliwe.
Napisano 28 kwiecień 2020 - 08:20
Pytanie trochę z innej beczki. Jak długo silnik elektryczny do łodzi może pracować poza wodą i czy w ogóle może ?
Może to głupie ale muszę czymś rozładować akumulator i nie mam pomysłu jak inaczej to zrobić
Użytkownik kruz edytował ten post 28 kwiecień 2020 - 08:20
Napisano 28 kwiecień 2020 - 08:21
Pytanie trochę z innej beczki. Jak długo silnik elektryczny do łodzi może pracować poza wodą i czy w ogóle może ?
Może to głupie ale muszę czymś rozładować akumulator i nie mam pomysłu jak inaczej to zrobić
Nie powinien w ogóle . kilka żarówek h4
Napisano 28 kwiecień 2020 - 08:30
Żarówki samochodowe to najszybszy sposób - obwód równoległy. 3-4 sztuki wystarczą.
Napisano 02 maj 2020 - 21:50
Napisano 03 maj 2020 - 07:04
Raczej trudno kogoś tutaj znaleźć, aby po pierwszych pływaniach na silniku nie był zadowolony.
Ja pamiętam swoje pierwsze pływanie na Minn Kota 36 Turbo(poprzednio były tylko wiosła). Byłem tak zafascynowany nowym nabytkiem, że po przepłynięciu kilku kilometrów okazało się, że moje wędki zostały na pomoście. Miałem szczęście. Nikt ich nie zwinął
Życzę Ci, abyś jak najdłużej był zadowolony ze swojego silnika.
Napisano 08 maj 2020 - 15:03
Witam,
Mam prośbę do użytkowników Haswing 4.0 o udostępnienie instrukcji obsługi do tego modelu. Swoją gdzieś zgubiłem... a chciałbym oddać silnik nowemu nabywcy z instrukcją.
Napisano 09 maj 2020 - 22:44
Miał ktoś z kolegów może porównanie Haibo m150 z Osapianem 55 jesli chodzi o zużycie energii? Czy Haibo mające 70Lbs znacząco szybciej rozładuje Aku niż Osapian, czy może to niewielka róznica jak przykładowo byśmy płyneli tym i tym silnikiem w podobnej prędkości 6km/h ta samą łódką.
Napisano 09 maj 2020 - 23:01
płynąłem na Haibo M150, pobiera tyle co napisali w instrukcji tj 50A i 60A (w trybie sport). maksymalne odkręcenie manetki w żadnym z silników nie ma sensu bez ważnej potrzeby, trzeba na każdej łódce dopasować. NP bez opcji sport łódka szła 6.5km/h a pobór 50A. Przy 5km/h pobór 20A, przy 4 km/h pobór 10A. pogoda bezwietrzna łódka 3,5 metra z dwoma osobami. Do tego nie każdy aku dobrze znosi pobór 50 czy 60A. Jak masz lifepo4 200Ah to faktycznie pływaj w trybie sport, starczy pewnie na dobre 3 godziny, na mniejszych aku trzeba dobrze rozkładać zużycie na czas używania. Mierzone na aplikacji połączonej po BT z aku
Użytkownik wedkarski365 edytował ten post 09 maj 2020 - 23:02
Napisano 09 maj 2020 - 23:08
Napisano 10 maj 2020 - 07:41
Mi kiedyś siad napęd w mojej Minn Kocie. Zsunął się jeden z konektorów. Od tego zacząłbym poszukiwania przyczyny.
Napisano 10 maj 2020 - 09:46
Też widzę to na moim haibo 150. Ja manetka na pełen gaz zużycie spada gwałtownie. To samo na sport. Jak płynie się na połowie manetki prędkość zadowalająca i pobór znacznie mniejszy. Sport lub pełen gaz tylko w ekstremalnych przypadkach. Mam aku 100ah i na opłynięcie jeziora 500 ha starcza jeszcze sporo zapasu zostaje w aku.płynąłem na Haibo M150, pobiera tyle co napisali w instrukcji tj 50A i 60A (w trybie sport). maksymalne odkręcenie manetki w żadnym z silników nie ma sensu bez ważnej potrzeby, trzeba na każdej łódce dopasować. NP bez opcji sport łódka szła 6.5km/h a pobór 50A. Przy 5km/h pobór 20A, przy 4 km/h pobór 10A. pogoda bezwietrzna łódka 3,5 metra z dwoma osobami. Do tego nie każdy aku dobrze znosi pobór 50 czy 60A. Jak masz lifepo4 200Ah to faktycznie pływaj w trybie sport, starczy pewnie na dobre 3 godziny, na mniejszych aku trzeba dobrze rozkładać zużycie na czas używania. Mierzone na aplikacji połączonej po BT z aku
Napisano 10 maj 2020 - 20:00
Pytanie trochę poza tematem. Silnik elektryczny ma za mały rozstaw na uchwycie pawężowym bo chce go przymocować powyżej pawęży. Czy macie patent oprócz pantografu?
Napisano 11 maj 2020 - 09:19
czy ktoś miał styczność z silnikami elektrycznym w tym z dziobowymi WATERSNAKE?
są dostępne w Ameryce i w Europie
Napisano 11 maj 2020 - 11:06
Również mam i jeden i drugi, dużo mniej prądu zżera nowy Protruar, jestem mile zaskoczony.
Maćku czyli z Tych dwóch osobiście byś zakupywał jednak Protruara tak, bo głównie mi te dwa chodzą po głowie...Haibo m150 jakoś mi nie podchodzi ze wzgl. na brak łamanego rumla.Może znajdę wieczorem chwilę to uderzę na messengera
Napisano 14 maj 2020 - 07:46
Wczoraj przyszedł do mnie Jaxon Silnik Elektryczny Turbo Max XT 65LB zakupiony z Centrum Wędkarskie Zielona Góra za cenę promocyjną 939pln wraz z przesyłką.
Na oko sruba i silnik wygląda identycznie jak haswing protruar 65lb 1.0.
Oznaczenie mocy silnika na naklejce Jaxona to 600W.
Ciekawe jak będzie sobie radził (na filmach z you tube max 6,5km/h przy flaucie łódka 3,9 z dwoma osobami).
Jak widzicie cena atrakcyjna w porównaniu do innych.
Jak będzie z trwałością i nieawodnością? To się okaże.
Może ktoś użytkuje już trochę ten silnik - mile widziane komentarze, opinie, spostrzeżenia, relacje. Bo po co przepłacać jakby sprzęt okazał się warty zakupu.
Napisano 16 maj 2020 - 21:14
Wczoraj przyszedł do mnie Jaxon Silnik Elektryczny Turbo Max XT 65LB zakupiony z Centrum Wędkarskie Zielona Góra za cenę promocyjną 939pln wraz z przesyłką.
Na oko sruba i silnik wygląda identycznie jak haswing protruar 65lb 1.0.
Oznaczenie mocy silnika na naklejce Jaxona to 600W.
Ciekawe jak będzie sobie radził (na filmach z you tube max 6,5km/h przy flaucie łódka 3,9 z dwoma osobami).
Jak widzicie cena atrakcyjna w porównaniu do innych.
Jak będzie z trwałością i nieawodnością? To się okaże.
Może ktoś użytkuje już trochę ten silnik - mile widziane komentarze, opinie, spostrzeżenia, relacje. Bo po co przepłacać jakby sprzęt okazał się warty zakupu.
Kolega ma go już ponad 2 lata, konstrukcja się trzyma spoko.Pływałem nim kilka razy,w Środę także będę miał okazję.WIem tylko że trochę żre energi,raczej wiecej jak Protuar... Ale to takie moje zdanie z doświadczenia.Teraz Koleżka ma nową Toyamę czerwoną to zobaczę jak będzie spadało napięcie przez cały dzionek, bo wcześniej zajezdził przez 2 lata Aku 100Ah ,ale nie pamiętam jakie.Zdam relację,posprawdzam.
Napisano 18 maj 2020 - 07:41
Dzięki. Jak popływam to też będę relacje zdawał. Na youtube jest porównanie protuara z rhino 70lbs czyli czymś na czym opierali się "twórcy" Haibo m150. Rhino wypadł lepiej prądowo i szybkościowo (tylko cena +600PLN do Jaxona...). Tylko jak się dokłądnie wsłuchać to przy Rhino tak nie wiało jak przy teście protrtuara. Testy powinny być przeprowadzone w tych samych warunkach a raczej nie były.
Ja będę użytkował ten silniczek raczej dorywczo i bez pływania godzinami - od tego mam spalinkę - ale zależy mi na tym by szybko pojawić się w miejscu wędkowania i szybko z niego spłynąć tam, gdzie nie można używać spalinki. Wcześniej miałem 30lb MotorGuide zwykły szczotkowy i nie narzekałem na trwałość. Sprzedałem z 350PLN na drugi dzień po ogłoszeniu. Niestety ta moc była za mała dla mnie do w/w celu.
Napisano 18 maj 2020 - 09:52
A jeszcze pytanko: Kolega ma wersję Jaxona 65lb z biegami czy maximizerem? Ja mam maximizer i silnik bezszczotkowy - coś chodzi mi po głowie, że były też wcześniej wersje z silnikiem szczotkowym i biegami...
Napisano 18 maj 2020 - 10:59
Kusi mnie ten Jaxon. Szkoda, że tak mało info jest na jego temat.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych