Ja tam wole moje 2hp od haswinga i predzej mysle o torquedo niz o minnkota.Niewątpliwie najlepsza jest Minnkota. Tylko że również najdroższa.
Gdyby nie cena każdy poginał by na Minnkocie.
http://www.allegro.p...item=6020510973
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 02 marzec 2016 - 21:38
Ja tam wole moje 2hp od haswinga i predzej mysle o torquedo niz o minnkota.Niewątpliwie najlepsza jest Minnkota. Tylko że również najdroższa.
Gdyby nie cena każdy poginał by na Minnkocie.
Napisano 02 marzec 2016 - 23:02
Napisano 02 marzec 2016 - 23:25
Nie porównuj silnika 2 HP do silnika 55 Lb. To tak jakby porównać czterokonną Yamaszkę do Parsuna 15 HP .
Kotka też robi bardzo mocne silniki 24V ale cena zabija.
Napisano 03 marzec 2016 - 06:58
Zawsze co dobre jest drogie, niestety nie zawsze człek ma ochotę tyle siana wydać.
Napisano 04 marzec 2016 - 09:34
Ja tam wole moje 2hp od haswinga i predzej mysle o torquedo niz o minnkota.
http://www.allegro.p...item=6020510973
I jak te 2hp sprawuje się na rzekach ? Na Wiśle da radę ? Jakich akumulatorów używasz ?
Napisano 04 marzec 2016 - 09:52
Napisano 04 marzec 2016 - 10:09
Łoł , to trochę ciężko i drogo wychodzi Na zaporówkach aż tak mocnego sprzętu trzeba ?
Napisano 04 marzec 2016 - 11:59
Łoł , to trochę ciężko i drogo wychodzi Na zaporówkach aż tak mocnego sprzętu trzeba ?
Zawody i szybkość przemieszczania, najważniejsze to zajęcie dobrej miejscówki .
Napisano 04 marzec 2016 - 13:48
Cóż za jednostkę pcha ten silnik 2hp i jaka prędkość osiąga na nim ? Przyjmując flaute
Napisano 04 marzec 2016 - 20:55
Dokladnie głównie pod zawody.Zawody i szybkość przemieszczania, najważniejsze to zajęcie dobrej miejscówki .
Napisano 05 marzec 2016 - 13:00
Wszystko fajnie tylko 2x 150 ah to pewnie ok 100 kg będzie . Do tego ponton, silnik .... I wszystko po to żeby kogoś tam na wodzie wyprzedzić... O mamusiu ... Jak tylko pomyślę, to już mnie kręgosłup boli Toż to prawie pod jakieś zboczenie podchodzi... Sorki, taki żarcik Po prostu nigdy w ten sposób do wędkowania nie podchodziłem... Szczur lądowy ze mnie. Dopiero się oswajam z wodnym światem
Napisano 05 marzec 2016 - 13:37
Dokładnie tak ,to chore jest dzwiganie takiego obciążenia! Jedyne wytłumaczenie to zawody i szybkość przemieszczania,ja tego nigdy nie pochwalałem takich masowych spędów,wolę łowić solo ale nie mój cyrk nie moje małpy..
Napisano 05 marzec 2016 - 16:09
A może są na stałe zamontowane na łodzi i nikt tego nie dźwiga?
Każdy dostosowuje sprzęt do swoich potrzeb i możliwości
Napisano 06 marzec 2016 - 09:00
A może są na stałe zamontowane na łodzi i nikt tego nie dźwiga?
Każdy dostosowuje sprzęt do swoich potrzeb i możliwości
Są na łodzi, zjazd z przyczepą na slipie i po balu panno lalu .
Nie wszyscy dźwigają ciężary, co prawda więcej zabawy przy slipowaniu ale się nie dźwiga jak galernik.
Napisano 08 marzec 2016 - 12:47
Siemka panowie szukam elektryka na ten sezon przewertowałem wszystkie strony i troche neta, wybór bardzo duży ale silnik ma być do 2 jednostek pływających czyli szukam uniwersała. Jedna to moja guma 2.8 kolibri czyli mała waga więc nie wiele trzeba ale druga to łodka 3.3 waga 100kg podwójne dno i co wybrać ? jaka moc i celuje w dwa akumulatory po 60ah czy to dobry wybór ? silnik osapian albo mk. Czy odczuwalna róznica jest na 45lb a 55lb na takiej łódce ? Aha znalazłem zestaw 55lb z aku solar energy czy to jakas dobra firma czy no name ? Na allegro raty 0% to trzeba sie spieszyć.
Użytkownik suhhar edytował ten post 08 marzec 2016 - 12:50
Napisano 08 marzec 2016 - 13:40
Siemka panowie szukam elektryka na ten sezon przewertowałem wszystkie strony i troche neta, wybór bardzo duży ale silnik ma być do 2 jednostek pływających czyli szukam uniwersała. Jedna to moja guma 2.8 kolibri czyli mała waga więc nie wiele trzeba ale druga to łodka 3.3 waga 100kg podwójne dno i co wybrać ? jaka moc i celuje w dwa akumulatory po 60ah czy to dobry wybór ? silnik osapian albo mk. Czy odczuwalna róznica jest na 45lb a 55lb na takiej łódce ? Aha znalazłem zestaw 55lb z aku solar energy czy to jakas dobra firma czy no name ? Na allegro raty 0% to trzeba sie spieszyć.
Jak przewertowałeś wszystko to nic więcej nie trzeba dodawać. Wszystko już jest na forum. Nowinek brak.
Napisano 08 marzec 2016 - 13:41
Użytkownik Jozi edytował ten post 08 marzec 2016 - 13:42
Napisano 08 marzec 2016 - 13:54
Od kilku lat mam Osapian 40lbs pchał 4m o wadze 100kg. Działa i ma się bardzo dobrze polecam.
Teraz bym wybrał 55lbs z maximizerem.
Napisano 08 marzec 2016 - 14:19
no tylko różnica ceny z maxymizerem a bez strasznie duża...chyba wezme 55lb ale bez maxymizera bo tyle co ja bede pływał na małym zbiorniku wystarczy chyba.
Napisano 08 marzec 2016 - 14:26
Maksymizer jest od oszczędzania prądu na biegach pośrednich, i tym trzeba się kierować w jego wyborze.
Jak masz pływać na 5 biegu goniąc na miejscówkę to maksymizer nie potrzebny.
Maksymizer pozwoli zaopatrzyć się w mniejszy akumulator pod warunkiem, że nie pływasz na najwyższym biegu (ale tu tez trzeba trochę sobie policzyć ile prądu może to pożreć), większe silniki np 55lbs będą co do zasady zużywały więcej prądu na każdym z biegów w porównaniu do mniejszych mocy ale tu też trzeba dobierać do wielkości aku, zbiornika wodnego, łodzi i zapewne wielu innych czynników
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych