misiu po primo wlacz tel , bo Ci chyba padl i wyjasnie o co caman
Jaki silnik elektryczny kupić?
#1581 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2019 - 19:31
#1582 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2019 - 20:58
MarMilo - "towar niezgodny z oczekiwaniami" i zwrot pół roku to jakiś chyba nowy twór Jeżeli zakup przez Internet to 2 tygodnie bez podania przyczyny, jeżeli stacjonarnie, to dobra wola sprzedawcy.
Jeśli zakup na osobę prywatną to jest "towar niezgodny z oczekiwaniami / opisem oferowanym przez sprzedającego". Znajoma podawała nawet kawałek paragrafu który otrzymała od Rzecznika Praw Konsumenta. NIe mam możliwości zweryfikować teraz, ale okres zwrotu jest nawet dłuższy niż 6m-cy.
14 dni przy zakupie przez net to żadna dobra wola - jest przepis (nawet na allegro dostajesz zawsze możliwość odstąpienia od zakupu).
A na firmę niestety, ale pozostaje dobra wola sprzedawcy , którzy często w regulaminie mają zapisek bierzesz fakturę - brak możliwości odstąpienia od umowy konsumenckiej (przerabiałem to tydzień temu z monitorem niestety).
#1583 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2019 - 21:03
Okres rękojmi obejmuje 12 miesięcy. W tym czasie sprzedający ma obowiązek udowodnić, iż wada nie istniała w momencie wydania towaru.
Borykam się z tym na codzień, bo nie każdy konsument jest uczciwy. W Polsce rozwalą urządzenie, ale korzystając z tych chorych praw, mogą zrobić wszystko że sprzedającym. Za kilka dni montuję monitoring, żeby mieć wszystko udokumentowane, a szczególnie sytuację braków w paczkach. Dzisiejsze czasy są chore i niestety nie jesteśmy Amazonem.
#1584 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2019 - 20:03
?????? Też ciekawy jestem , trochę mi się wierzyć nie chce że nikt tego nie użytkuje
#1585 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2019 - 20:05
#1586 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2019 - 04:56
#1587 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2019 - 21:08
Witam, przy silniku na kablach mam założone krokodylki ,myślę o założeniu konektorów czy dobrze zrobię?
#1588 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2019 - 21:30
Dobrze zrobisz.Witam, przy silniku na kablach mam założone krokodylki ,myślę o założeniu konektorów czy dobrze zrobię?
#1589 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2019 - 21:50
Jak pierwsze wrażenie? kiedy test? pięć surówek to już coś, można dołożyć trochę i akumulator mocniejszy kupić
Testy będą w niedzielę jak pogoda dopisze.
W beczce pracuje całkiem dobrze,jedyne co zauważyłem to nie startuje od zera,ma oznaczenia haswinga wizualnie też to samo a z jakością to pewnie jak każdy chinczyk jak dobrze trafilem to posłuży.To jest mój pierwszy elektryk tak że nie mam porównania.
#1590 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 13:00
Witam. A ja nabyłem właśnie MK endura 34 w celu cichego poruszania sie po płyciznach
do spaliny mam podpięty 60ah myślę, że wystarczy też do MK-i, tym bardziej, że spalina z ładowaniem
mam prośbę do kolegów może polecił by ktoś jakąś przyzwoitą ładowarkę do kwasiaków (z wykorzystaniem również do auta) bo stara mi dogorywa
oczywiście bez lenistwa zaraz zagłębiam się w przepastne zasoby JB ale jak by ktoś na szybko cuś podał byłoby miło
dzięki
#1591 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 14:59
#1592 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 15:24
Ctek, Schumacher
#1593 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 17:56
#1594 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 18:13
#1595 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 18:34
MinnKota plusy i minusy w porównaniu do tańszych chińczyków według mnie to:
- maksymizer z płynną regulacją bez przeskoków
- jakość wykonania
- części mimo ceny będą dostępne wiele lat
- trzyma moc
- super śruba na łowiska z zielskiem Wedless
- dużo mniejsze wibracje
- cichy maksymizer bez wiatraka
- można uzyskać bardzo mała prędkość
minusy:
- cena
- drogie części
#1596 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 18:46
Witam, czytam forum, szukam informacji i mam coraz większy ból głowy... Potrzebuję silnika elektronicznego z maximizerem do karpiowania, czyli szukanie miejscówek, wywózka zestawu, płynięcie do brania. Podpowiedzcie, czy warto jest zapłacić więcej za Minn Kote Endura czy kupić tej samej wielkości Haswinga za mniejsze pieniądze. W zasadzie byłem zdecydowany na Minn Kote ale po kilku dniach czytania między innymi tego forum mam mętlik w głowie. Pomóżcie :-)
Tu nie ma filozofii, nie spędzasz dnia na wodzie- wystarczy lepszy a bez maxi niż tańszy z maxi.
Ostrożnie z jazdą po rybę, w nocy ciężko żyłkę upilnować pod łajbą.
#1597 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 18:59
Witam. A ja nabyłem właśnie MK endura 34 w celu cichego poruszania sie po płyciznach
do spaliny mam podpięty 60ah myślę, że wystarczy też do MK-i, tym bardziej, że spalina z ładowaniem
mam prośbę do kolegów może polecił by ktoś jakąś przyzwoitą ładowarkę do kwasiaków (z wykorzystaniem również do auta) bo stara mi dogorywa
oczywiście bez lenistwa zaraz zagłębiam się w przepastne zasoby JB ale jak by ktoś na szybko cuś podał byłoby miło
dzięki
Na znanym portalu masz schumachera 6A za 175zł z wysyłką.Wystarczy do ładowania bateryjek do 80Ah.
Ewentualnie celuj w Cteka.
#1598 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 19:48
#1599 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 21:17
Powiem tak, nie lubię się wkurzać na rybach, że coś działa i w tym sezonie na dziobie znowu będzie Kotka. Tylko trochę wyższy model niż poprzednio. Mogłem wziąć Motorguide, wychodził nieco taniej, ale widziałem oba silniki na żywo i jakość wykonania, akcesoria i możliwości na korzyść MK. Puki nie pojawi się sensowna alternatywa, to raczej nie zmienię marki.
- godski, Karol Krause i Pietruk lubią to
#1600 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2019 - 11:19
fajne z Was chłopaki, dziękuję
nabyłem Ctek-a
- Jozi lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych